“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Σα Πίντο, ο εκλεκτός

Πάπα να έβγαζαν στον ΟΦΗ πιο γρήγορα θα ξεμπέρδευαν. Αφού χα μεσάνυχτα της Δευτέρας εισέραξαν νέο «όχι» από τον Νίκο Νιόπλια. χθες το μεσημέρι αποφάσισαν να βρουν δημοκρατικά τη λύση. Μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. βγήκε όχι ακριβώς λευκός καπνός… αλλά Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός Σα Πίντο ήταν η πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ. Μάνθου Πουλινάκη. Ο Νίκος Μαχλάς. έτερος σημαντικός πόλος στην τωρινή διοίκηση, πήγε στο συμβούλιο με εκφρασμένη δημοσίως κι εκ των προτέρων πρόταση ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία ο Νίκος Αναστάπουλος. ο οποίος παρεμπιπτόντως το πρωί έπινε καφέ στο Κολωνάκι με τον δήμαρχο Ηρακλείου και πρώην ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΟΦΗ. Γιάννη Κουράκη! Εκεί, όμως. συνάντησε την κάθετη άρνηση του Πουλινάκη. Ο πρόεδρος επικαλέστηκε για τον Αναστόπουλο ότι θα είναι πισωγύρισμα για την ομάδα, αλλά θα υπήρχε και ηθικό ζήτημα για τον κόσμο κάτι για το οποίο συμφώνησαν σχεδόν όλοι στο Δ.Σ. (εννιά στους δέκα συμφώνησαν για Σα Πίντο). Και γι’ αυτό το όνομα του Σα Πίντο δεν μπήκε σε ψηφοφορία, από σεβασμό στο πρόσωπο του προέδρου. Δεν μπορεί, άλλωστε, να μην έχει έναν λόγο παραπάνω, διοικητικός ηγέτης είναι. Αποδέχτηκαν, λοιπόν, τη στροφή προς τον Πορτογάλο προπονητή, στον οποίο ο Πουλινάκης είχε ήδη απευθυνθεί 0… κλήρος για τον καταλληλότερο προπονητή του ΟΦΗ έπεσε στον Σα Πίντο και περίμενε την απάντηση του. Ο δε Μαχλάς. αρκέστηκε στο να περάσει στο συμβούλιο ότι αν δεν «κάτσει» η περίπτωση Σα Πίντο. τότε να στραφούν -δίχως άλλη συζήτησηπρος τον Αναστόπουλο. Κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Πουλινάκης ο οποίος τόνισε ότι «αν δεν έρθει ξένος προπονητής, να πάμε στη λύση Αναστόηουλου». Και αυτό για να υπάρξει ομοφωνία και στην… εναλλακτική επιλογή. Αλλο θέμα. βέβαια, τι θα έκανε ο ίδιος ο «Αναστό». που δεν ήταν δυνατόν να περιμένει μια ζωή τον ΟΦΗ να του χτυπήσει την πόρτα, την ώρα που είχε άλλες -απτές- προτάσεις… Προφανώς, για να το δεχτεί ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξος για τη συμφωνία με τον Σα Πίντο. Πάντως, σε κάποια φάση ακούστηκε από το στόμα του Πουλινάκη και το όνομα του πρώην παίκτη της κρητικής ομάδας και μετέπειτα προπονητή της Ξάνθης. Νίκου Παπαδόπουλου, εφόσον δεν «περπατήσουν» οι άλλες περιπτώσεις.

Goal

Έρχεται ο Σα Πίντο

Λίγο πριν γίνει το καθοριστικό τηλεφώνημα στον Νίκο Αναστόπουλο προέκυψε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Μάνθος Πουλινάκης έβγαλε άσο από το μανίκι του, καθώς έριξε το όνομα του Πορτογάλου προπονητή οτο τραπέζι της διοικητικής σύσκεψης για τον εκλεκτό της τεχνικής ηγεσίας και μάλιστα ενημέρωσε πως βρίσκεται σε συζητήσεις μαζί του. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν ως αργά το βράδυ με τις δύο πλευρές να βρίσκουν κοινό σημείο επαφής και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Σα Πίντο θα αφιχθεί σήμερα ή το αργότερο αύριο οτην Κρήτη για τις τελευταίες λεπτομέρειες και τις υπογραφές. Ο ΟΦΗ θα κάνει μίνι υπέρβαση για τα οικονομικά του δεδομένα, ενώ το συμβόλαιο λέγεται πως θα είναι διετούς διάρκειας.
Ο 40χρονος είναι κυρίως γνωστός από την ποδοσφαιρική του καριέρα (49 συμμετοχές και 9 γκολ με την εθνική Πορτογαλίας) στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, δύο κύπελλα και δύο Σούπερ Καπ (ήταν φιναλίστ και σε ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα πριν από τρία χρόνια (!) στη Λεϊρία ως βοηθός και ανέλαβε τη Σπόρτινγκ από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2012. Παράσημο η εκπληκτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, όταν αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη μετέπειτα φιναλίστ Μπιλμπάο.
Τον περασμένο Μάρτιο καθοδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα για οκτώ ματς και έφυγε λόγω διαφοράς φιλοσοφίας με τη διοίκηση. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας.
Σε περίπτωση που η υπόθεση στραβώσει για οποιονδήποτε λόγο, τότε ο ΟΦΗ θα καταφύγει στη λύση του Νίκου Αναστόπουλου. Αλλωστε, ο Νίκος Μαχλάς έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί τον «αλενατόρε» ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση για να μην εμπλακεί ο σύλλογος σε περιπέτειες. Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σήμερα, αφού αναμένεται η έκβαση της υπόθεσης του Σα Πίντο.

ΦΩΣ

Εν αναμονή της απάντησης Σα Πίντο στον ΟΦΗ

Ο Πορτογάλος Ρικάρντο Μανουέλ Αντράντε Σα Πίντο είναι ο εκλεκτός της διοίκησης του ΟΦΗ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Ηρακλείου. Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες, η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να υπάρξουν οι εξελίξεις που επιθυμούν οι άνθρωποι της ΠΑΕ, με τον 41χρονο τεχνικό (γεννημένος στις 10/10/1972) να λέει το «ναι» και να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Ο Πορτογάλος, διεθνής με την ομάδα της χώρας του ως ποδοσφαιριστής (45 συμμετοχές, 9 γκολ), ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός στην Ουνιάο Λείρία, συνέχισε στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και στο ξεκίνημα της χρονιάς βρέθηκε στον Ερυθρό Αστέρα, όπου παρά το γεγονός ότι είχε οκτώ νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια αποχώρησε από την ομάδα της Σερβίας. Στον ΟΦΗ τηρούν στάση αναμονής και αποφεύγουν να πουν οτιδήποτε σχετικό με την υπόθεση, πολύ περισσότερο δε να προδικάσουν εξελίξεις. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σήμερα η κατάσταση θα έχει ξεκαθαρίσει αναφορικά με τον Πορτογάλο τεχνικό. Και αν προκύψει θετική απάντηση, όλα θα είναι καλώς καμωμένα.
Διαφορετικά, φαίνεται ότι ο ΟΦΗ θα στραφεί στην περίπτωση του Νίκου Αναστόπουλου.
Κάπως έτσι εξελίχθηκαν άλλωστε τα πράγματα και στην τρίωρη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που προηγήθηκε, με τον Μάνθο Πουλινάκη να ρίχνει στο τραπέζι το όνομα του Πορτογάλου και τον Νίκο Μαχλά να επαναλαμβάνει όσα είχε πει προηγουμένως σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, υποστηρίζοντας ότι «ο Αναστόπουλος είναι ιδανικός για τον ΟΦΗ». Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και την προετοιμασία ενόψει της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη, οι Φραγκουλάκης, Ζορό και Γκαλέτι μετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων, συνεπώς θα υπολογίζονται για το ματς της Κυριακής. Μοναδικός απών θα είναι ο Μακρής, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook