«Ο κόσμος του ΟΦΗ θα αγαπήσει αμέσως τον Σα Πίντο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο δημοσιογράφος της Α Bola Μιγκέλ Κορέιρα μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σκιαγραφόντας το προφίλ του νέου προπονητή του ΟΦΗ εκτιμώντας ότι είναι σε θέση να πετύχει στον σύλλογο.

Ο γνωστός φιλέλληνας δημοσιογράφος – μιλάει και άπταιστα ελληνικά – μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σκιαγραφώντας το προφίλ του Ρικάρντο Σα Πίντο όπου τόνισε ότι: «Ο Σα Πίντο την τελευταία χρονιά ήταν στην Σερβία και τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι πολύ καλός προπονητής, του αρέσει να φτιάχνει ομάδες που να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα πάει καλά στον ΟΦΗ».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιγκέλ Κορέιρα στον AthleticRadio 104,2

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: «Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. Άλλωστε, την τελευταία χρονιά εργαζόταν στο εξωτερικό αφού ήταν προπονητής του Ερυθρού Αστέρα».

Για το τι ποδόσφαιρο θέλει να παίζουν οι ομάδες του: «Είναι προπονητής που οι ομάδες του θέλει να παίζουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν γνωρίζω το υλικό του ΟΦΗ για να πω αν θα το καταφέρει όμως αυτός είναι ο στόχος του. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει και να πάει καλά στον ΟΦΗ».

Για την μέχρι τώρα παρουσία του ως προπονητής: «Αμέσως καταλάβαμε πως είναι ένας καλός προπονητής. Όταν ήταν στην Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η ομάδα είχε μια εξαιρετική πορεία στην πρώτη χρονιά και πήγε αρκετά καλά. Στην συνέχεια δεν ξεκινήσει όπως θα ήθελε και εκείνος όμως κανένας δεν περίμενε ότι θα φύγει».

Για τον χαρακτήρα του: «Η προπόνηση είναι το φόρτε του. Του αρέσει να κάνει σκληρή προπόνηση ώστε οι ποδοσφαιριστές του να είναι έτοιμοι για τους αγώνες. Σαν ποδοσφαιριστής αποτέλεσε μια μεγάλη προσωπικότητα και έμαθε πολλά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Θέλει και αυτός να μεγαλώσει το όνομα του ως προπονητής και πιστεύω ότι ο ΟΦΗ είναι μια καλή ευκαιρία για εκείνον. Ξέρει τι ομάδα είναι ο ΟΦΗ και θα είναι εύκολο για εκείνον να προσαρμοστεί. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα αγαπήσει αμέσως τον Σα Πίντο».

Για την παρουσία του στην Σπόρτινγκ: «Η Σπόρτινγκ δεν είχε τόσο καλή ομάδα αλλά έκανε πολύ καλή δουλειά. Πήγε την ομάδα στο τελικό κυπέλλου και κανείς δεν περίμενε να φύγει. Ο ΟΦΗ πήρε έναν πολύ καλό προπονητή. Θέλει λίγο χρόνο για να δει την ομάδα αλλά πιστεύω σε μια -δυο εβδομάδες θα καταλάβουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ την διαφορά».

Για το επιθετικό στυλ του παιχνιδιού του: «Ήταν επιθετικός και του αρέσει η ομάδα να παίξει επιθετικά. Δεν ξέρω αν ο ΟΦΗ έχει τέτοιους παίκτες άλλα αν μπορεί θα το κάνει αυτό. Δεν αφήνει τον αντίπαλο να έχει την μπάλα και θέλει να κάνει η ομάδα που παιχνίδι. Σιγά-σιγά θα βρει την ταυτότητα. Θα είναι πιο εύκολο αυτό γιατί έχει 3 Πορτογάλους και θα κάνει καλή δουλειά στον ΟΦΗ».

Για τον Μακουκούλα: «Ο Μακουκούλα έχει παίξει και αυτός στην Εθνική. Πολύ δυνατός παίκτης και μπορεί να βοηθήσει. Τώρα με τον Σα Πίντο θα είναι και πιο εύκολο. Δεν είναι εύκολο για ένα αμυντικό να τον σταματήσει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook