«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

GOAL: «Διαβασμένος ο ΣΑ ΠΙΝΤΟ» 

O Μάνθος Πουλινάκης έκανε το κόλπο γκρόσο, φέρνοντας τον Ρικαρντο Σα Πίντο στον ΟΦΗ και περιμένει η επιλογή του να αποδειχτεί επιτυχημένη

Επί ένα τρίωρο ο Παύλος Δερμιτζακης ανέλυε με κάθε λεπτομέρεια τον ΟΦΗ στον διάδοχο του Ρικάρντο Σα Πίντο (!). Ο απερχόμενος κόουτς απέδειξε πως είναι ακομπλεξάριστος και ότι βάζει το καλό της πρώην του ομάδας πάνω απ’ όλα, ενώ και ο νέος «τιμονιέρης» έδειξε ότι είναι ανοιχτόμυαλος. «Το συμπέρασμα από την κουβέντα μας είναι πως ο Σα Πίντο ήρθε διαβασμένος. Ξέρει ότι ήρθε σε έναν σύλλογο με δυναμική και ξέρει πως η πίεση είναι πολύ μεγαλύτερη οε μία ομάδα που διαθέτει φανατικό και πολυάριθμο κοινό, όπως είναι ο ΟΦΗ. Γνωρίζει ότι αναλαμβάνει μία ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις και επίσης είχε γνώση των αδυναμιών, όπως είναι το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Μου είπε ότι χρειάζεται μία νίκη για να φτιάξει η ψυχολογία» δήλωσε στο «Goal» ο Δερμιτζάκης. Οσο για τον χαρακτήρα του, επισήμανε: «Είναι πολύ ωραίος τύπος και ευχάριστος.
Μπορείς να μιλά κάποιος με τις ώρες μαζί του για το ποδόσφαιρο. Για το περιοχόμενο της κουβέντας τους, είπε: «Του μίλησα για την ομάδα και σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση από τη δική μου οπτική γωνία.
Ζήτησε να μάθει τι περιελάμβαναν οι καθημερινές προπονήσεις και αναλύσαμε όλα τα παιχνίδια. Τον ενημέρωσα για τη δική μου μεθοδολογία και πώς δούλευαμε όλο αυτό το διάστημα. Με ρώτησε συνολικά για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και για τον κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά».
Ο Σα Πίντο δεν έκανε τη χθεσινή προπόνηση, προτιμώντας μόνο να την παρακολουθήσει (έγινε και δίτερμα), ενώ αναμενόταν να υπογράψει συμβόλαιο ως το τέλος της σεζόν, με οψιόν ανανέωσης. Στο πλευρό του ως βοηθός και γυμναστής -όπως αναφέραμε και χθες- θα είναι ο 33χρονος συμπατριώτης του Τιάγκο Γκονσάλβες Μουτίνιο Ριμπέιρο. Οσον αφορά το σύστημα και το στυλ, ο Σα Πίντο έλεγε ότι θα επιλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα, σύμφωνα με το υλικό που έχει στη διάθεση του.

SPORTDAY: Έφτασε ορεξάτος

Αν η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική, τότε ο Ρικάρντο Σα Πίντο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την καριέρα του στον ΟΦΗ. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφτασε χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο και έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά, δείχνοντας διάθεση να μάθει τα πάντα νια τη νέα του ομάδα εν όψει του αγώνα με τον Εργοτέλη.
Ο Σα Πίνιο ήταν ευδιάθετος κατά την άφιξη του στο Ηράκλειο («δεν είμαι κυρία», είπε χαριτολογώντας στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. Νίκο Τσαμπουράκη. ο οποίος τον υποδέχθηκε με μία ανθοδέσμη) και δεν έδειξε να φοβάται την πρόκληση που αναλαμβάνει: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον ΟΦΗ είναι πάρα πολύ καλές.Τόσο για την ομάδα και τον κόσμο της όσο και για την πόλη.
Μίλησα με τον πρόεδρο, ο οποίος με ενημέρωσε για την ομάδα, γνώρισα και τον αντιπρόεδρο», τόνισε ο δίχρονος τεχνικός, ο οποίος δεν ήθελε να πει περισσότερα πριν την υπογραφή του συμβολαίου του.
Στην πτήση από την Αθήνα στο Ηράκλειο τον Σα Πίντο συνόδευσε ο πρόεδρος του ΟΦΗ.
Μάνθος Πουλινάκης. αλλά και ο συνεργάτης του. Ριμπέιρο (Τιάγκο Μουτίνιο Ρομπέρτο. το Στον ΟΦΗ ο Σα Πίντο θα βρει και δύο συμπατριώτες του, τον Αρίζα Μακουκούλα και τον Κάρλος Μιλιάζες, από τους οποίους περιμένει βοήθεια στη συνεννόηση τις πρώτες μέρες δουλειάς.. Παρών στην υποδοχή ήταν και ο γενικός αρχηγός της ομάδας. Πέτρος Μαρινάκης. ο οποίος μιλάει ισπανικά και θα βοηθήσει τον νέο τεχνικό να προσαρμοστεί στο Ηράκλειο.
Μοναδική εκκρεμότητα είναι η χρονική διάρκεια της συνεργασίας, αν και οι άνθρωποι του ΟΦΗ άφησαν να εννοηθεί ότι πιθανότατα το συμβόλαιο θα είναι διετούς διάρκειας (1+1 χρόνος).
ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΟ Σα Πίντο θα καθίσει κανονικά στον πάγκο του ΟΦΗ στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Εργοτέλη. γι’ αυτό και ζήτησε να μάθει τα πάντα για την ομάδα από πρώτο χέρι. Χθες το απόγευμα, λοιπόν, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε συνάντηση με τον προκάτοχο τουΠαύλο Δερμιτζάκη και τον συνεργάτη του Γιάννη Ταουσιάνη (ο οποίος είχε την ευθύνη των προπονήσεων τις τελευταίες μέρες) και έκανε μαζί τους…φύλλο και φτερό τον ΟΦΗ.

Αναλύθηκε η εικόνα της ομάδας μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων κάθε παίκτη, αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του Εργοτέλη. που είναι ο προσεχής αντίπαλος. Ο Σα Πίντο ευχαρίστησε το πρώην τεχνικό δίδυμο για τη βοήθεια που του πρόσφερε και φεύγοντας πήρε μαζί του τα DVD όλων των φετινών αγώνων του ΟΦΗ.
Ο Δερμιτζάκης είπε μετά τη συνάντηση: «Είδα έναν άνθρωπο που αγαπάει αυτό που κάνει. Είδα κάποιον που βλέπει τον ΟΦΗ όπως του αξίζει. Χρειάζεται βοήθεια απ’ όλους Παίκτες, παράγοντες και κόσμο.
Αλλά και να έχει την τύχη με το μέρος του. Ξέρει πού έχει έρθει, θέλει να προσφέρει και πιστεύει στον εαυτό του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook