Το προφίλ του Γιάννη Κάμπαξη

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Στην πρώτη του χρονιά στην Σούπερ Λιγκ, ο Γιάννης Κάμπαξης ορίστηκε να διευθύνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς σφυρίζοντας αυτό του ΟΦΗ με τον συμπολίτη Εργοτέλη.

Το προφίλ του Ευβοιώτη ρέφερι μέσα από την ιστοσελίδα “gavros.gr

Η αναμέτρηση της Κυριακής θα είναι η τρίτη που διευθύνει στο φετινό πρωτάθλημα μετά από αυτές του Ολυμπιακού με την Βέροια και του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Ατρόμητο. Ο 37χρονος ρέφερι ανέβηκε το καλοκαίρι στη Superleague. Όμως την προηγούμενη σεζόν, συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου 2013, διαιτήτευσε Ολυμπιακός – Αντερλεχτ 2-1 για το NextGen Series και με τη νίκη αυτή η ομάδα Νέων των Πειραιωτών είχε προκριθεί στην προημιτελική φάση.

Ο Κάμπαξης ήταν από τους πιο αδικημένους διαιτητές της Football League, καθώς βρισκόταν εκεί από το 2006 και είχε αποδείξει ότι αξίζει την άνοδο που δεν ερχόταν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η επιλογή του για τον αγώνα της Κυριακής είναι η δεύτερη για την τρέχουσα σεζόν. Η πρώτη ήταν για την τέταρτη αγωνιστική (ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0). Στο Κύπελλο (25/09/13) διαιτήτευσε Αστέρας Μαγούλας – Λεβαδειακός 2-1.

Την είσοδό του στη διαιτησία τη… χρωστάει στον θείο και νονό του, Κώστα Πριόνα. Ο πρώην πρόεδρος τους Συνδέσμου Διαιτητών Εύβοιας, και φυσικά πρώην ρέφερι, ήταν αυτός που το 1996 τον έπεισε να παρακολουθήσει μαθήματα στη σχολή διαιτησίας, όμως ο Κάμπαξης δεν ήθελε να δώσει εξετάσεις επειδή δεν του άρεσε που στα γήπεδα οι διαιτητές άκουγαν τα εξ αμάξης.

Την ημέρα των εξετάσεων ο ρέφερι του ματς του Ολυμπιακού είχε γυρίσει από τη δουλειά του και έπεσε για ύπνο. Νόμιζε ότι θα ξεκουραστεί, αλλά ο Πριόνας… εισέβαλε στο δωμάτιό του και τον πήρε με το ζόρι για να δώσει εξετάσεις.

Ο θείος και νονός του Κάμπαξη είναι αυτός που τον καθοδηγεί σε όλη του τη ζωή, καθώς ο 37χρονος ρέφερι σε μικρή ηλικία έχασε τον πατέρα του. Πάντως οι Πριόνας και Κάμπαξης δεν είναι οι μοναδικοί διαιτητές στην οικογένεια. Ο διαιτητής από τα Ψαχνά έχει παντρευτεί τη Χριστίνα Κούκουρα, η οποία θήτευσε ως ρέφερι στη Δ’ Εθνική και ως βοηθός στη Γ’. Μαζί έχουν δυο παιδιά, την τετράχρονη Φρειδερίκη και το μωρό 2,5 μηνών που θα ονομαστεί Κωνσταντίνα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook