“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

ΦΩΣ

Όρθιος ο Εργοτέλης στο “Γεντί Κουλέ”

Ούτε η «αύρα» του νεοφερμένου προπονητή Σα Πίντο λειτούργησε ευεργετικά για λογαριασμό του ΟΦΗ προκειμένου να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στον συμπολίτη Εργοτέλη (1-1). Η παρουσία του Πορτογάλου προκάλεσε αρχικά αίσθηση ευφορίας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και στον κόσμο, συσπείρωσε τους «μαυρόασπρους», αλλά από μόνα τους αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να σπάσει το ρόδι στο αρνητικό ξεκίνημα της σεζόν. Αντίθετα, τα στοιχεία που έχει παρουσιάσει η έτερη ομάδα του Ηρακλείου ήταν υπεραρκετά για να διατηρήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα για όγδοη αγωνιστική και να παραμείνει πολύ ψηλά στην κατάταξη, με βάση τουλάχιστον τον αρχικό προγραμματισμό και σχεδιασμό της.
Μια ομάδα πιστή μέχρι… κεραίας στην προκαθορισμένη τακτική της, που δίνει υπέρ το δέον προσοχή στην αμυντική της λειτουργία και αφήνει ελάχιστα περιθώρια στον αντίπαλο για να δημιουργήσει εις βάρος της φάσεις. Χθες ο ΟΦΗ επί της ουσίας έφθασε μόλις μία φορά από οργανωμένη προσπάθεια σε θέση βολής, αλλά ο Κουτσιανικούλης σπατάλησε το τετ α τετ στα μισά της επανάληψης που θα μπορούσε να χαρίσει τη νίκη στους «μαυρόασπρους». Αντίθετα οι γηπεδούχοι βρήκαν-το γκολ που τους επέτρεψε να σώσουν τουλάχιστον τον βαθμό μέσα από στημένη φάση και από μια σπάνια για τα δεδομένα της, ασυνεννοησία της άμυνας των φιλοξενούμενων.
Αυτό που ακόμα δεν έχει απαντηθεί για λογαριασμό του Γιάννη Πετράκη και των παικτών του είναι το τι παραπάνω θα μπορούσε να πετύχει ο Εργοτέλης αν ρίσκαρε περισσότερο στην επίθεση, αν στις αντεπιθέσεις «επέτρεπε» ο κόουτς να ανέβουν ένας-δυο παίκτες παραπάνω για να δημιουργηθούν καλύτερες προϋπο Αντίθετα, στον ΟΦΗ η ενδοσκόπηση θα συνεχιστεί μετά και τη χθεσινή αποτυχία. Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε ευκαιρία για μια νέα αρχή, οι «μαυρόασπροι» πνίγηκαν από το άγχος, δεν κατάφεραν να κινηθούν σε υψηλά στάνταρ δημιουργικά. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά όταν οι μεσοεπιθετικοί του υπολειτούργησαν, με τον Γκαλέτι να βγάζει μόλις και μετά βίας ένα ημίχρονο, τους Κάλαϊτζιτς και Περογαμβράκη να μένουν σε ημιτελείς προσπάθειες και τον Βερόν να παρουσιάζεται ασταθής και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και να υποπίπτει σε λάθη που έδωσαν δικαιώματα στους φιλοξενούμενους για αντεπιθέσεις, συμπεριλαμβανόμενου και του γκολ. Σε ατομικό επίπεδο, ο.Πελέ ξεχώρισε εκ νέου για την ποιότητά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Διαμαντάκος έκανε τη διαφορά με το όμορφο τελειωμό του στην επίθεση.

Sportday

Καρμπόν

Οένας (Εργοτέλπς) ερχόταν από ένα σερί εφτά αγώνων χωρίς ήττα. ο άλλος (ΟΦΗ) από ένα σερί εφτά αγώνων χωρίς νίκη. Και τελικά τίποτα δεν άλλαξε στη ροή των καταστάσεων: με τη χθεσινή ισοπαλία (1-1), ο ΟΦΗ παρέμεινε χωρίς νίκη κι ο Εργοτέλης χωρίς ήττα.
Βίοι εκ διαμέτρου αντίθαοι λοιπόν για τις δύο κρητικές ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΟΦΗ ο Σα Πίντο είχε το φανερό άγχος του πρωτάρη. Τόσο φανερό που βιάστηκε να κάνει τις αλλαγές, με αποτέλεσμα η τελευταία να ξοδευτεί νωρίς λόγω τραυματισμού και τελικά να μην μπορεί στο φινάλε να γεμίσει ακόμα περισσότερο το οπλοστάσιο, με την είσοδο π.χ. του Μακουκούλα.
Στο τέλος τέλος. όμως. με μια μιάμιση προπόνηση όλη κι όλη. δεν μπορείς να του χρεώσεις ευθύνες. Ούτε μπορούσες να περιμένεις καινοτόμες ιδέες.
Στο πρώτο ημίχρονο την περισσότερη ώρα είδαμε παιχνίδι κέντρου και γενικώς το θέαμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο ΟΦΗ. γηπεδούχος γαρ. μπήκε πιο δυνατό στο ματς.
αλλά η αρχική υπεροχή του όχι μόνο δεν εκφράστηκε σε πρακτικό επίπεδο, αλλά του… γύρισε ανάποδα και μάλιστα σχετικά σύντομα, καθότι στο 27ο λεπτό ο Διαμαντάκος με μια εξαιρετική εκτέλεση σε αντεπίθεση έγραψε το 0-1 για τον Εργοτέλη. Ο μεν Δασκαλάκης δέχτηκε ένα γκολ που θα μπορούσε να έχει αποφύγει, καθώς το σουτ ήταν από πλάγια θέση και το ριπλέι δείχνει ότι θα μπορούσε να το «βγάλει», ο δε Αθανασίου έκανε αυτό το κλασικό λάθος (το «βγαίνω, δεν βγαίνω») που εννιά στις δέκα φορές γυρνάει μπούμερανγκ στον εκάστοτε γκολκίπερ. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν κυρίαρχος και έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

Goal

Ο αήττητος και η… πρωτιά στο “Γεντί Κουλέ”

Με τον βαθμό από την ισοπαλία 1-1 που πήρε ο Εργοτέλης από τον ΟΦΗ στο τοπικό ντέρμπι του Ηρακλείου της Κρήτης βρίσκεται από χθες στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που σαφέστατα είναι επιτυχία για μια ομάδα που φέτος επανήλθε στη Super League και μετά από μια περίοδο πολλών προβλημάτων. Ενας βαθμός που πέραν του ότι φέρνει την κρητική ομάδα ψηλά στη βαθμολογία, σημαίνει και πολλά για αυτή.
Ο Εργοτέλης μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητος και, μάλιστα, μακριά από την έδρα του έχει καταφέρει να πετύχει μία νίκη και με τη χθεσινή να έχει τέσσερις ισοπαλίες και, βεβαίως, δεν έχει ηττηθεί ακόμη. Το επίσης σημαντικό που επιτεύχθηκε με τον βαθμό που πήρε χθες στην έδρα του συντοπίτη αντιπάλου του είναι ότι ο Εργοτέλης πήρε για πρώτη φορά βαθμό εκτός έδρας από τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» στη Super League και παράλληλα πέτυχε το πρώτο του γκολ σε αυτό το γήπεδο στο επίπεδο της μεγάλης επαγγελματικής κατηγορίας. Στα δύο προηγούμενα ματς της κατηγορίας που είχαν διεξαχθεί οε αυτό το γήπεδο, ο ΟΦΗ είχε κερδίσει 5-0 και 1-0.
Ολα αυτά ισχύουν για τον Εργοτέλη, ενώ για τον ΟΦΗ τα πράγματα είναι αντιστρόφως ανάλογα. Οκτώ αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που εξηγεί απόλυτα την πολύ χαμηλή βαθμολογική θέση που έχει έως τώρα και η οποία έχει προέλθει μόνο από τις έξι ισοπαλίες, τέσσερις εντός και δύο εκτός, που έχει πάρει μέχρι στιγμής.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook