“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Μια συγγνώμη δεν αρκούσε

Η ανακοίνωση των ποδοοφαιριοτών του ΟΦΗ χθες το πρωί με την οποία ζητούσαν mjvyvuw για την πορεία της ομάδας, δεν απέτρεψε την επίσκεψη των οπαδών στο ΒαρδΊνσγιάννειο αθλητικό κέντρο. Συγκεκριμένα περίπου 100 οπαδοί των Κρητικών έκαναν την εμφάνιση τους στο προπονητικό κέντρο των «μελανΰλευκων» με άγριες διαθέσεις (χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει) και έθεσαν τους παίκτες του προ των ευθυνών τους: «Η υπομονή μας τελείωσε Δεν υπάρχει άλλη ανοχή πλέον και για την πορεία του ΟΦΗ είστε αποκλειστικοί υπεύθυνοι εσείς και κανένας άλλος.
Ούτε ο προπονητής ούτε η διοίκηση». Μάλιστα αναφέρθηκαν τόσο στον Παύλο Δερμιτζάκη: «τον »φάγατε« εσείς και όχι εμείς. Δεν αλλάζει ο προπονητής και είστε εσείς που έχετε την ευθύνη», αλλά και σε κάποια κρ()ύσματα απειθαρχίας: «Γνωρίζουμε ποιοι ξενυχτάτε και τη ζωή που κάνετε.
Δεν έχετε καταλάβει σε ποια ομάδα παίζετε και την κατάσταση που επικρατεί. Παίξτε για τη φανέλα και μπείτε στο γήπεδο να κερδίσετε την Πέμπτη και την Κυριακή». Από κει και πέρα ο Λουτσιάνο Γκαλέτι με νέες δηλώσεις του διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει εκφράσει την επιθυμία επιστροφής στον Ολυμπιακό έστω και από άλλο πόστο.

Sportday

“Ντου” στον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ είναι η μοναδική ομάδα στη Super League χωρίς νίκη. Συν τοις άλλοις, τους έπεσαν πολλά τα πέντε από τον Ολυμπιακό, οπότε ήταν περίπου αναμενόμενο ότι οι οπαδοί της κρητικής ομάδας θ’ αντιδρούσαν δυναμικά. Περίπου πενήντα άτομα έκαναν «ντου» χθες στο «Βαρδινογιάννειο». Διέκοψαν την προπόνηση και με ύφος που δεν σήκωνε κουβέντα ξεκαθάρισαν στους ποδοσφαιριστές ότι «κερδίστε τον Αρη γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα», ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι σκληροί χαρακτηρισμοί. Μόλις ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα ζήτησαν κι έγινε συζήτηση με τους παίκτες και πράγματι, με τις δύο πλευρές να συνομιλούν χωρίς ακρότητες. Ενα εικοσάλεπτο κράτησε το «σκηνικό», με παρόντες στο γήπεδο εκ μέρους της διοίκησης τον Νίκο Μαχλά και τον Νίκο Τσαμπουράκη (ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Μάνθος Πουλινάκης. απουσίαζε στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί πήγαν στο προπονητήριο παρ’ ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν εκδώσει ανακοίνωση νωρίτερα, με την οποία τόνιζαν: «Ως ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΦΗ αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας. Συγγνώμη για την τελευταία θέση. συγγνώμη γιατί δεν σας έχουμε δώσει ακόμα τη χαρά της νίκης και συγγνώμη για την πρόσφατη ήττα-ντροπή. λόγω της έκτασης του σκορ. από τον Ολυμπιακό. Να ξέρετε όμως ότι έχουμε αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για να βγει γρήγορα ο ΟΦΗ από το βαθμολογικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Φέτος στην ομάδα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ο κόσμος είναι δίπλα μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση από την πλευρά της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους.
Πλέον όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές, μαζί με τον προπονητή μας. τα υπόλοιπα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και γενικά όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουμε την ιερή υποχρέωση να φέρουμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται. Και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε…».

ΦΩΣ

 

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν χθες το απόγευμα στην προπόνηση του ΟΦΗ, με τον Σα Πίντο να μην πιστεύει στα μάτια του με όσα γίνονταν. Περίπου εβδομήντα οπαδοί της ομάδας μπήκαν στον χώρο όπου γινόταν η προπόνηση και διέκοψαν το πρόγραμμα, τη στιγμή που ο Πορτογάλος τεχνικός αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει όσα συνέβαιναν. Οι οπαδοί μίλησαν σε σκληρή γλώσσα στους παίκτες, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κερδίστε τον Άρη ό,τι και να γίνει, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς την Κυριακή. Φυσικά, θα περάσετε και στο Κύπελλο. Αλίμονο σας αν κινδυνέψει φέτος η ομάδα, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα για εσάς. Είναι ντροπή αυτή η εικόνα με την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, να μην έχει κάνει ακόμη νίκη και να δέχεται πέντε γκολ στο τελευταίο ματς». Οι οπαδοί είπαν ακόμη: «Συνέλθετε πριν είναι αργά, ξέρουμε τι ζωή κάνετε, ξέρουμε ποιοι ξενυχτάτε, συνειδητοποιήστε ποια φανέλα φοράτε και να γίνετε άξιοι να τη φοράτε. Να ξέρετε καλά, εσείς φάγατε τον Δερμιτζάκη και όχι εμείς».
Η κατάσταση αυτή κράτησε περίπου είκοσι λεπτά χωρίς να διακοπεί η παρέμβαση των οπαδών ούτε από τον Πορτογάλο τεχνικό ούτε και από τους Μαχλά, Τσαμπουράκη που ήταν στον χώρο. Όπως γίνεται αντιληπτό, το κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα στον ΟΦΗ και το ματς με τον Άρη αποκτά πλέον καθοριστική σημασία.
Πριν συμβούν αυτά, είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την πλευρά των παικτών με αφορμή την καθήλωση του ΟΦΗ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, το γεγονός ότι η ομάδα του Ηρακλείου είναι η μοναδική, πλέον, στην κατηγορία που δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης, αλλά και την ήττα-ντροπή από τον Ολυμπιακό, όπως χαρακτηρίζεται λόγω της έκτασης του σκορ. Στη δήλωση αυτή οι παίκτες του ΟΦΗ ζητούν δημόσια συγνώμη από τους φίλους της ομάδας, αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν το 110% των δυνάμεων τους για να βγάλουν την ομάδα από τη δύσκολη θέση και καταλήγουν τονίζοντας πως αποτελεί ιερή υποχρέώση να πάνε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται.
Αναλυτικά η δήλωση: «Ως ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΟΦΗ αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγγνώμη από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας μας. Συγγνώμη για την τελευταία θέση, συγγνώμη γιατί δεν σας έχουμε δώσει ακόμα τη χαρά της νίκης και συγγνώμη για την πρόσφατη ήττα-ντροπή, λόγω της έκτασης του σκορ, από τον Ολυμπιακό. Να ξέρετε όμως ότι έχουμε αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας, αναλογεί και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα δώσουμε το 110% των δυνατοτήτων μας για να βγει γρήγορα ο ΟΦΗ από το βαθμολογικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Φέτος στην ομάδα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, ο κόσμος είναι δίπλα μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση από την πλευρά της καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και σίγουρα τα πράγματα είναι καλύτερα σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους. Πλέον όλοι εμείς οι ποδοσφαιριστές, μαζί με τον προπονητή μας, τα υπόλοιπα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και γενικά όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, έχουμε την ιερή υποχρέωση να φέρουμε τον ΟΦΗ όσο πιο ψηλά γίνεται. Και να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε». Βέβαια μετά τα όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα, είναι ξεκάθαρο πως τα λόγια δεν ήταν αρκετά για τους οπαδούς της ομάδας…
Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προετοιμασία για το αυριανό ματς Κυπέλλου με την Καλλιθέα, αν και το μυαλό όλων βρίσκεταί σε αυτό της προσεχούς Κυριακής με τον Άρη. Αύριο ο Σα Πίντο σκέφτεται να δώσει ευκαιρίες σε ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ κάποιοι άλλοι θα πάρουν ανάσες.
Το βέβαιο είναι ότι δεν θα αγωνιστεί ο τιμωρημένος Μπούρμπος (θα δώσει όμως το «παρών» με τον Άρη), ενώ θα ξεκαθαρίσει σήμερα, οπότε θα ανακοινωθεί η 18άδα, αν θα υπολογίζονται οι Βερόν, Περογαμβράκης, αν και το πιθανότερο είναι να προστατευτούν ενόψει Άρη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook