Σα Πίντο: “Καταλαβαίνω τον κόσμο”

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Ο Πορτογάλος σε μια συνέντευξη 25 λεπτών ύψωσε ασπίδα προστασίας στους παίκτες του, τόνισε πως καταλαβαίνει τον κόσμο και ζήτησε την στήριξη όλων στο παιχνίδι με τον Άρη. 

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ 

Νομίζω πως δεν κάναμε τόσο καλά πράγματα αλλά η ουσία είναι πως οι παίκτες έτρεχαν και προσπάθησαν. Προσπαθούν να ηρεμήσουν και να είναι καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Το νιώθω στις προπονήσεις και ξέρω και εγώ και αυτοί πως έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Τα παιδιά είναι έτοιμα να πολεμήσουν αλλά χρειάζονται ηρεμία και τώρα όσο ποτέ την υποστήριξη των φιλάθλων γιατί αν είμαστε όλοι μαζί οι αντίπαλοι θα μας σέβονται και θα μας φοβούνται. Ήρθα για αυτή την ομάδα, για αυτό τον κόσμο και την δουλειά μου και πιστεύω σε αυτά. Ειναι ώρα να είμαστε οικογένεια και ο ΟΦΗ  να είναι όλος μαζί και τότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα. Ζηταω από τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε το παιχνίδι. Είχαμε καλή κυκλοφορία και φτάναμε στην επίθεση. Αυτή την στιγμή δεν είμαστε εκεί που θέλουμε όμως αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να κερδίζουμε. Πρέπει να συνεργαστούμε γιατί έχουμε μπροστά ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Άρη. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει σημασία τώρα  είναι το παιχνίδι με τον Άρη. Εύχομαι και ελπίζω την Κυριακή να είμαστε όλοι μαζί στον αγώνα για να πάρουμε τη νίκη.Θέλουμε να κερδίζουμε και κάνουμε τα πάντα για αυτό. Σήμερα δεν τον καταφέραμε και δεν είχαμε αποτέλεσμα σε αυτό. Σήμερα η αντίπαλη ομάδα είχε 2-3 ευκαιρίες από φάουλ και ένα σουτ. Μπορεί να είχαμε μια ανούσια κατοχή αλλά η ουσία είναι πως είχαμε τις ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι και δεν το κάναμε.

Για το αν η ομάδα έχει φυσική κατάσταση και υπάρχει θεμα ποιότητας στο γκολ…

Δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά αυτοπεποίθησης, Προσπαθώ να το κάνω αυτό αλλά δεν είναι μόνο δικό μου θέμα. Προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. δουλεύουμε πάνω σε αυτό και με την δουλειά που γίνεται και την βοήθεια του κόσμου τα αποτελέσματα θα έρθουν.έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν τι θέλω αλλά οι παίκτες μπορεί να χρειαστούν και 6 μήνες για να περάσουν πράγματα στους ποδοσφαιριστες. Ακόμα και αν έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου να περάσω πρέπει να δω αν οι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό.Θέλω να τους μεταφερω την φιλοσοφία του νικητή, να παίζουν επιθετικά,έχω δει καλά πράγματα και μόλις αρχίσουν να μπαίνουν τα γκολ τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου…

Καταλαβαίνω πως ο κόσμος θέλει να κερδίζει η ομάδα. Το ίδιο θέλουν τα παιδιά και αυτό θέλω και εγώ. Τους νοιώθω και θέλω και εγώ το ίδιο. Οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους και προσπαθούν για τη νίκη. Έχουν πολλά να δώσουν και θέλουν να το δώσουν. Αν δεν το ένιωθαν αυτό δεν θα είχα πρόβλημα να το πω.