“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 4 Νοεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Έκανε… σεφτέ

Επρεπε να περάσουν δέκα ολόκληρες αγωνιστικές και σχεδόν τρεις μήνες για να κάνει ο ΟΦΗ… σεφτέ στο πρωτάθλημα κερδίζοντας τον Αρη με 2-0 ξεκολλώντας ταυτόχρονα και από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο παιχνίδι που τα περιθώρια είχαν στενέψει απελπιστικά για την ομάδα της Κρήτης, όλα του πήγαν δεξιά και προφανώς καλύτερα και από το πιο αισιόδοξο σενάριο που είχε στο μυαλό του ο Σα Πίντο. Τι άλλο να ζητήσει ο αγχωμένος μέχρι τα… μπούνια ΟΦΗ. όταν μόλις στο 2′ ο Σπάθας αποβάλλει τον Ελσνερ με απευθείας κόκκινη για ένα μαρκάρισμα πάνω στον Παπάζογλου: 0 Μιλίνκοβιτς σήμανε γενική οπισθοχώρηση και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο αμύνθηκε σωστά και δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους Κρητικούς που με εξαίρεση δυο κεφαλιές των Παπάζογλου και Μακρή που εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός χθες Διούδης. προβλημάτισαν και δεν εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα. Το γρήγορο γκολ του Κουτσιανικούλη στο 53′ (τον είχε βάλει ο Πορτογάλος τεχνικός προς το τέλος του πρώτου) έδιωξε όλο το άγχος από τους γηπεδούχους και ανάγκασε τους φιλοξενούμενους έστω και με δέκα i Ο Κουτσιανικούλης με σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Το γρήγορο γκολ του Κουτσιανικούλη υποχρέωσε τους παίκτες του Άρη να βγουν από το καβούκι τους, να πάρουν μέτρα στο γήπεδο μήπως και καταφέρουν να ισοφαρίσουν. Πάνω εκεί τον Αρη… χτύπησε κι η ατυχία αφού κατά λάθος ο Ιμπε έστειλε στο 71′ με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τα όνειρα για επιστροφή στο παιχνίδι στο καλάθι. Ο Μιλίνκοβιτς άρχισε να σκέφτεται τον Παναθηναϊκό, απέσυρε τον Αγάνθο για να τον προφυλάξει, και το ματς στο τελευταίο 20λεπτο ήταν μια τυπική διαδικασία, αφού ο Αρης δεν μπορούσε να αντιδράσει και ο ΟΦΗ κατέβασε ταχύτητα.

Goal

Το δέκα το καλό

Ο ΟΦΗ έπαψε από χθες να είναι η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν είχε νίκη στο ενεργητικό της. Χρειάστηκε να φτάσουμε στη δέκατη αγωνιστική προκειμένου οι Κρητικοί να πάρουν το πρώτο τρίποντο (με 2-0) επί του Αρη στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Νίκη που εκτός από τη βαθμολογική ανάοα, αποτελεί και ψυχολογική ένεση για τον Σα Πίντο και τους ποδοσφαιριστές του εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Ο ΟΦΗ, βέβαια, εκτός από τη καλή του απόδοση στάθηκε και τυχερός, καθώς καλύτερες δυνατές συνθήκες δεν θα μπορούσε να βρει. Αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που για ολόκληρο, σχεδόν, το παιχνίδι αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Ελσνερ μόλις στο 2ο λεπτό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εδραιώσουν τη νίκη τους με το πρώτο γκολ του Ιμπε στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο όμως ήταν… αυτογκόλ. Αντίθετα, τίποτα δεν πήγε καλά στον Αρη στο χθεσινό παιχνίδι, με αποτέλεσμα να παραμείνει στους οκτώ βαθμούς και σε δύσκολη θέση.
Η αποβολή του Ελσνερ, εκτός από καθοριστική για την έκβαση της χθεσινής αναμέτρησης, στερεί από τον Μιλίνκοβιτς έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του εν όψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι ο Ουντότζι -οποίος έλειπε λόγω τραυματισμού από το χθεσινό παιχνίδι- αποτελεί βαρόμετρο για τον Αρη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οχι μόνο γιατί έχει πετύχει τέσσερα από τα έξι γκολ που έχουν σημειώσει συνολικά οι «κίτρινοι», αλλά γιατί είναι από τους λίγους παίκτες στο ρόστερ του Αρη που μπορεί να αλλάξει μόνος του την έκβαση ενός αγώνα. Οσο και αν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος υπήρχαν διαφορετικές άποψεις, φαίνεται ότι και πάλι το έργο του Αρη θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook