Από τον Μάουρερ στον… Αναστόπουλο

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Όσο απίστευτο και αν φαίνεται, ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει για 4η φορά μόλις την τελευταία 10ετια με τον προπονητή που έκλεισε το προηγούμενο πρωτάθλημα. Το Gentikoule σας παρουσιάζει το στοίχημα της ομάδας αλλά και του Νίκου Αναστόπουλου.

Η παρουσία του «Αναστό» στον πάγκο της ομάδας είναι δεδομένη και μιας και η διοίκηση του ΟΦΗ έδωσε και… επίσημα το έναυσμα για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς, το Gentikoule παρουσιάζει το μεγάλο στοίχημα τόσο του ίδιου του ΟΦΗ όσο και του ίδιου του Νίκου Αναστόπουλου.

Ο τελευταίος με την «αυτονόητη» παρουσία του στον πάγκο της ομάδας τη νέα σαιζόν βάζει το όνομα του σε μια λίστα, πολύ μικρή, με ονόματα τεσσάρων προπονητών που μπόρεσαν να συνεχίσουν στον πάγκο του ΟΦΗ και για δεύτερη αγωνιστική περίοδο. Έναν πάγκο που είναι άκρως «ηλεκτρικός» μιας και μετά την αποχώρηση του Ευγένιου Γκέραρντ, ούτε λίγο – ούτε πολύ, έχει αλλάξει 16 (!) φορές κάτοχο.

Μέσα σε αυτήν την δεκαετία (2001 – 2011), ο Νίκος Αναστόπουλος γίνεται μόλις ο 4ος που συνεχίζει στον πάγκο του ΟΦΗ για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο και πλέον το… «στοίχημα» που βάζει είναι να γίνει ο πρώτος που θα βρεθεί και στην 3η αγωνιστική περίοδο. Πριν από τον “Αναστό” είχαν προηγηθεί οι Σαμαράς, Σκάζνι, Μάουρερ και οι οποίοι είχαν συνεχίσει στον ΟΦΗ για 2ο καλοκαίρι.

Από το 2001 όταν και αποχώρησε ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο πάγκος του ΟΦΗ άλλαξε 13 προπονητές. Μετά την φυγή του Ολλανδού, ήρθαν οι Βασιλείου, Σαμαράς, Σκάζνι, Φοιρός, Χατζηνικολάου (2 φορές), Βλάχος, Σηφάκης (2 φορές), Μάουρερ, Παράσχος (2 φορές), Στράκα, Μαντζουράκης, Παπαβασιλείου, Γκουλής (Χατζηνικολάου, Παράσχος είχαν καθίσει και στο παρελθόν) μέχρι και σήμερα που προπονητής του ΟΦΗ είναι ο Νίκος Αναστόπουλος.

Ο «Αναστό» γίνεται λοιπόν ο πρώτος προπονητής του ΟΦΗ έπειτα από μια 4ετια που συνεχίζει στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι. Τελευταίος ήταν ο Ραΐνερ Μάουρερ που ήρθε στον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2006. Έμεινε στην Κρήτη μια χρονιά, άκρως πετυχημένη μιας και ο ΟΦΗ έφτασε να κυνηγάει την έξοδο στην Ευρώπη μέχρι και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Γερμανός τεχνικός έμεινε στον ΟΦΗ μέχρι το Νοέμβριο του 2007 όταν και αποχώρησε μετά από μια ήττα από τον Λεβαδειακό και η οποία αποτέλεσε την κορυφή του παγόβουνου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την ομάδα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook