Γαρεφαλάκης: “Ένας καλός διαιτητής δίνει κόκκινη κάρτα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο καθηγητής διαιτησίας Μιχάλης Γαρεφαλάκης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την απόφαση του Σπάθα.

Αρχικά, το μέλος της Ε.Δ. της ΕΠΣΗ υπογραμμίζει ότι “ο διαιτητής λέει αυτό που λέει το άρθρο 12 και σωστά τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή με κόκκινη κάρτα. Ο αγώνας ξεκινάει από το πρώτο δευτερόλεπτο και δεν έχει σημασία το πότε επιβλήθηκε η τιμωρία. Δηλαδή, αν έμπαινε γκολ στο πρώτο δευτερόλεπτο, δεν θα έπρεπε να μετρήσει επειδή τότε ξεκίνησε το παιχνίδι;”

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Γαρεφαλάκης στον Athletic Radio 104,2

Για το ότι βγήκε η κόκκινη στο 1ο λεπτό: “Η φάση ήταν τόσο ξεκάθαρη που όσοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο, συμφώνησαν αμέσως με την απόφαση του διαιτητή. Είναι ένα σοβαρό επικίνδυνο μαρκάρισμα και ο ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε πάει με δύναμη και χτυπάει με τις τάπες τον παίκτη του ΟΦΗ. Ένας καλός διαιτητής που έχει βλέψεις και διεθνής πρέπει να βγάλει κόκκινη κάρτα. Δεν έκανε τίποτα παραπάνω και εφάρμοσε τον κανονισμό”.

Για τον ορισμό της κάρτας: “Η κόκκινη κάρτα δεν διαφέρει από την επίτευξη ενός γκολ. Έγινε μια παράβαση σύμφωνα με τον κανονισμό, έβγαλε την κόκκινη κάρτα και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο από την στιγμή που είδε την παράβαση. Για τέτοιου είδους μαρκαρίσματα, ο κανονισμός τα ονομάζει “ σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι”. Από την θέση που ήμουν, με το που σφύριξε το φάουλ είπα αμέσως κόκκινη κάρτα”.

Για το μαρκάρισμα του Κάλαϊτζιτς: “Δεν υπάρχει κόκκινη, είναι κίτρινη κάρτα. Δεν υπάρχει σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι. Ορθώς δόθηκε η κίτρινη κάρτα σε αυτό το μαρκάρισμα του Κάλαϊτζιτς”.

Για την φάση του οφσάιντ του Αγκάνθο: “Από την στιγμή που υπάρχει οφσάιντ, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο. Και από την στιγμή που υπάρχει οφσάιντ, δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στην εξέλιξη της φάσης. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει, αν δεν υπήρχε οφσάιντ”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook