Κιάσσος: “Θα βρει τον δρόμο του ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο πρώην αρχηγός του ΟΦΗ μίλησε στον Athletic Radio 104,2 και εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα θα επανέλθει γρήγορα στον δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Κιάσσος στον Athletic Radio 104,2

Για το ότι συνεχίζει να παίζει σε αυτό το επίπεδο: «Εγώ έφυγα πολύ πρόσφατα από τον ΟΦΗ και έχω πει στο παρελθόν πως θα ήταν μεγάλη μου χαρά να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα. Δυστυχώς, δεν έγινε. Για εμένα το ποδόσφαιρο είναι η μεγάλη μου χαρά. Βέβαια, το ότι έφυγα από τον ΟΦΗ, δεν λέει κάτι γιατί εγώ συνεχίζω να παίζω γιατί το αγαπάω. Επειδή γνωρίζω τις δυνατότητες μου, όταν νιώσω ότι δεν μπορώ τότε θα σταματήσω να το κάνω».

Για την παρουσία του στην Παναχαϊκή: «Είναι σημαντικό για εμένα να παίζω σε ομάδα με στόχους. Θέλω να νιώθω πως είμαι σημαντικός στην ομάδα που θα έχει ένα μεγάλο κίνητρο. Μετά από 22 χρόνια στο ποδόσφαιρο, συνεχίζω να νιώθω σαν την πρώτη ημέρα. Νιώθω ότι πρέπει να αποδείξω πράγματα».

Για την συνεργασία του με τον Αλέξη Κούγια: «Σίγουρα, δεν είναι όπως φαίνεται. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπάει το ποδόσφαιρο και που έχει βάλει αρκετά χρήματα. Έχουμε συνεργαστεί δύο φορές και γνωριζόμαστε για περισσότερα από 10 χρόνια. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και ζει και αναπνέει με αυτό. Τον αδικεί η ποδοσφαιρική του πορεία. Έχει δεχθεί πολλές πίκρες και έχει δώσει αρκετά χρήματα. Δίνει όσο μπορεί. Κανένας δεν έχει λεφτά για πέταμα, οπότε και αυτός πρέπει να κοιτάξει να διαφυλάξει το μαγαζί του. Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι πως είναι ιδιαίτερα οξύθυμος. Όμως, μην ξεχνάτε ότι πήγε κόντρα στα σκάνδαλα και δεν του αρέσει η αδικία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα κάποιοι θέλουν να πηγαίνουν μαζί με την αδικία. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα και ίσως πληρώνει αυτό το πράγμα».

Για την συνύπαρξη του με το Νίκο Παπαδόπουλο: «Στην ζωή όλα γίνονται και πραγματικά είναι μεγάλη μου τιμή που έχω προπονητή το Νίκο Παπαδόπουλο. Καταξιώθηκα ποδοσφαιρικά δίπλα σε αυτόν τον άνθρωπο. Τώρα βέβαια είναι πολύ διαφορετικός ο ρόλος του όμως διαθέτει πάντα αυτήν την ηρεμία που έχει, εμπνέει τρομερό σεβασμό και μου έχει κάνει έκπληξη πως αν και είναι νέος προπονητής, δουλεύει με μεγάλη μεθοδικότητα. Δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτώ ποτέ το σενάριο του να έχω για προπονητή, έναν πρώην συμπαίκτη μου».

Για την εικόνα που έχει από τον ΟΦΗ: «Έχω δει τα 8 από τα 10 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα. Πάντα θα παρακολουθώ τον ΟΦΗ. Δεν έχει ξεκινήσει καλά και βάσει της εικόνας που παρουσίασε, περίμενα περισσότερα πράγματα. Στην συνέχεια, έγινε αλλαγή προπονητή και βλέπω ότι επιλογές έγιναν με πολύ μεγάλη προσοχή. Ο ΟΦΗ δείχνει πως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Νομίζω πως και με τον Παύλο η ομάδα ήταν δημιουργική όμως της έλειπε η τύχη. Μια αλλαγή βοηθάει ψυχολογικά. Ο Σα Πίντο είναι ένας προπονητής που γνωρίζει το ποδόσφαιρο και πιστεύω πως η ομάδα θα βρει τον δρόμο γιατί διαθέτει «μέταλλο».

Για την μέχρι τώρα πορεία του ΟΦΗ: «Είναι πολύ για μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ όταν έχεις φτάσει στην 10η αγωνιστική και δεν έχεις κάνει ακόμα νίκη. Νομίζω πως υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν καλύτερο υλικό αλλά έχουν περισσότερους βαθμούς όπως ο Πανθρακικός και ο Εργοτέλης – δίχως να θέλω να τις υποτιμήσω. Ούτε ο Αστέρας θεωρώ πως έχει καλύτερο υλικό από τον ΟΦΗ. Όπως είπα και πριν, στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να ξέρει και που βρίσκεται. Μια πετυχημένη συνταγή για μια ομάδα, είναι τα καλά αποδυτήρια. Είναι ότι πιο ιερό υπάρχει σε μια ομάδα. Έχουμε δει μεγάλες ομάδες με παικταράδες που δεν έκαναν τίποτα λόγω αποδυτηρίων. Αν υπάρχει υγεία στα αποδυτήρια, τότε νομίζω πως αυτό μπορεί να βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Θα πω ένα απλό πράγμα. Παλιά ο ΟΦΗ είχε τον Γκέραντ. Όσα λεφτά και αν έπαιρναν οι παίκτες τα αποδυτήρια ήταν το σπίτι μας. Η επιτυχία ήταν τα αποδυτήρια. Όταν τα αποδυτήρια είναι καλά αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Από τα αποδυτήρια ξεκινάνε όλα».

Για τα επόμενα παιχνίδια του ΟΦΗ: «Παίζει με δύο γρήγορες και καλές ομάδες. Αν ο ΟΦΗ δεν είχε κερδίσει την Κυριακή, θα έλεγα πως δεν είχε τύχη. Μια νίκη όμως τα αλλάζει ο ΟΦΗ και η νίκη στην παρούσα φάση ήταν η καλύτερη ένεση».

Για την πολύχρονη θητεία του Χρήστου Μπούρμπου: «Εγώ πιστεύω πως πρέπει να μείνει εκεί. Είναι ένα παιδί που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και δίνει πάντα το 200%. Είναι πολύ καλό για τον ΟΦΗ που έχει έναν άνθρωπο και έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Χρήστος και βέβαια είναι και εκείνος τυχερός που βρίσκεται σε αυτήν την ομάδα».

Για το μήνυμα του προς τον κόσμο του ΟΦΗ: «Στενοχωριέμαι όταν βλέπω τον κόσμο να επιτίθεται στους παίκτες με αυτόν τον τρόπο. Καταλαβαίνω την πίκρα που υπάρχει αλλά πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Τα 3.000 εισιτήρια διαρκείας αποδεικνύουν πόσο πολύ πονάει ο κόσμος, αυτήν την ομάδα. Πρέπει να αφήσουν εκτός των κακόβουλα σχόλια και το καλύτερο θα είναι να βρίσκονται δίπλα στην ομάδα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook