Bαγιάκος: «Θα πεθάνουν οι παίκτες αν γίνουν τα πλέι – οφ σε άλλη εποχή»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 o γνωστός δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος πολλών ΠΑΕ, Δημήτρης Βαγιάκος τόνισε ότι για να γίνουν πλέι – οφ θα πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις.

Η αίσθηση του κυρίου Βαγιάκου όπως την εξέφρασε ο ίδιος ήταν ότι θα γίνουν πλέι – οφ όμως από την άλλη πλευρά τόνισε ότι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες ώστε αυτή η διαδικασία να είναι σε θέση να ξεκινήσει άμεσα.

Παράλληλα, ο γνωστός δικηγόρος στάθηκε στους ποδοσφαιριστές και είπε χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να πεθάνουμε τους ποδοσφαιριστές και θα είναι τελείως τραγελαφικό το γεγονός να διεξαχθούν τα πλέι – οφ σε μια άλλη εποχή. Θα πρέπει να τελειώσουν άμεσα τα πλέι – οφ ώστε να γίνουν διαφανείς διαδικασίες. Δυστυχώς όλοι έχουμε παρακάμψει το θέμα των ποδοσφαιριστών. Έχουν το άγχος τους γιατί δεν γνωρίζουν που θα παίζουν, τι συμβόλαια θα υπογράψουν και αυτά τα γεγονότα τα έχο7υνε παρακάμψει όλοι».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Βαγιάκου στον Athletic Radio 104,2

Για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πιστεύω ότι γενικά το ποδόσφαιρο δεν έχει περάσει τέτοια φάση. Τα γεγονότα έχουν ξεφύγει πλέον επειδή έχουν τύχει όλα αυτά αλλά και αυτά που θα έρθουν με την εμπλοκή νέων παραγόντων αλλά και τις πλαστογραφίες. Είναι μια καλή ευκαιρία για να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους που έχει έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο: «Οι αιτίες είναι πολλές. Υπήρχαν πολλά θέματα που είχαν μαζευτεί αυτά τα χρόνια λόγω της ανοχής που υπήρχε αλλά και της μη εφαρμογής των κανονισμών με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Πιστεύω ότι φτάνουμε στο τέλος της διαδικασίας και μένει να αποφασιστεί το αν θα γίνουν ή όχι τα πλέι – οφ».

Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής των πλέι – οφ: «Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι θα γίνουν πλέι – οφ. Η ΕΠΟ έχει πάρει μια μικρή παράταση της ποδοσφαιρικής περιόδου μέχρι τις 27 Ιουλίου όμως είναι ένα θέμα ο τρόπος διεξαγωγής τους γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες. Βέβαια, υπάρχουν πολλά προβλήματα όπως είναι τα συμβόλαια των παικτών αλλά και των ομάδων. Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις».

Για την δική του αίσθηση: «Η αίσθηση που έχω είναι ναι όμως δεν μπορείς να πεις τίποτα με σιγουριά. Έχουμε ζήσει φέτος πολλές ανατροπές και είμαστε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να ληφθούν γρήγορες αποφάσεις γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια».

Για την παράταση της αγωνιστικής περιόδου από την ΕΠΟ: «Αν θα δοθεί παράταση της αγωνιστικής περιόδου, το βασικό θέμα αφορά την ισχύ των συμβολαίων. Στην όποια απόφαση παρθεί για τα πλέι – οφ θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και για αυτό το θέμα. Όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής που ξέρει ότι το συμβόλαιο του λήγει σε 15 ημέρες, δεν είναι υποχρεωμένος να έρθει να αγωνιστεί. Τυπικά είναι ένα θέμα και αυτό».

Για την επιβολή κυρώσεων στους εμπλεκόμενους του σκανδάλου με τους στημένους αγώνες: «Αυτήν την στιγμή έχει ασκηθεί δίωξη κατά 4 ομάδων και κατά 8 προσώπων. Σύμφωνα με την δήλωση του κύριου Φάκου, δεν πρόκειται να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη αν δεν απολογηθούν στον ανακριτή τα άλλα πρόσωπα που κατηγορούνται. Συνεπώς επειδή δεν θα προχωρήσουν μέσα στον Αύγουστο οι διαδικασίες των κατηγορούμενων. Όμως, οπωσδήποτε υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού των ομάδων. Αναμφίβολα θα υπάρξουν άμεσα αποφάσεις. Πλέον, δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα και θα πρέπει να ολοκληρωθούν αυτά τα θέματα με την ίδια ταχύτητα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook