«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 24 Νοεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 24 Νοεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday: ΔΙΠΛΟ» ΞΑΝA

O ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΟΦΗ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ ΝΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (0-1) 22 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ

Σπουδαία μπάλα δεν έπαιξε ο ΟΦΗ χθες στη Ριζούπολη. αλλά μπρος στο χάλι που παρουσίασε ο Απόλλων, έμοιαζε με…
Μπαρτσελόνα! Η νίκη των Κρητικών είναι πέρα για πέρα δίκαιη, αν και το αποτέλεσμα (1 -0) μάλλον δεν αντικατοπτρίζει τη σαφέστατη υπεροχή τους στο παιχνίδι.
Λίγο ο Τζόρβας με τις σπουδαίες επεμβάσεις του. λίγο η έλλειψη καθαρού μυαλού από τους παίκτες του ΟΦΗ στην τελική προσπάθεια, κράτησε το σκορ σε τιμητικό επίπεδο για τον Απόλλωνα, ο οποίος δεν είδε προκοπή ούτε στο πρώτο παιχνίδι του με τον Λόρι Σάντσεζ στον πάγκο.
Ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου και δεν έκανε ούτε μία οργανωμένη επιθετική προσπάθεια σε όλο το 90λεπτο. Με εξαίρεση την κλασική ευκαιρία του Κόρμπου στο 56′ I (από στημένη φάση), δεν απείλησε καμία άλλη φορά! Οι Κρητικοί γνώριζαν. I προφανώς, ποιον αντίπαλο είχαν απέναντι τους και ύστερα από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, ξεθάρρεψαν και κυνήγησαν με ορθόδοξο τρόπο το γκολ. Ενα γκολ το οποίο ήρθε στο 28′ με κοντινή προβολή του Μακρή. σε μία από τις γνωστές… τρικυμίες που έπιασαν στην άμυνα του Απόλλωνα και έμελλε να χαρίσει και τη νίκη στον ΟΦΗ. Μία νίκη η οποίαείναι η πρώτη εκτός Κρήτης ύστερα από 22 μήνες (η τελευταία ήταν το 2-0 στη Λιβαδειά, στις 22/1/2012). μια και πέρυσι το μοναδικό «διπλό» σημειώθηκε στην έδρα του Πλατανιά.
Με τον Ζε Εντουάρντο να κυριαρχεί στη δεξιά πλευρά (αν και η απόδοσή του έπεσε στο τελευταίο 20λεπτο). τον Κάλαϊτζιτς να προσφέρει σιγουριά στο κέντρο και τον ανεβασμένο στην επανάληψη Παπάζογλου. ο ΟΦΗ κυριάρχησε πλήρως και αδικείται από τη μικρή έκταση του σκορ. Αν και από τη στιγμή που ήρθε η νίκη αυτό μικρή σημασία έχει.7

 

ΦΩΣ: ΤΟΝ «ΔΑΓΚΩΣΕ» Ο ΟΦΗ (0-1)
Οι Κρητικοί κέρδισαν τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ στη Ρiζούπολη με γκολ του Μακρή στο 28′, έχασαν ευκαιρίες για ευρύτερη νίκη, αλλά έτσι και αλλιώς πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα
O άνεμος που είθισται να δίνει η αλλαγή προπονητή (πρώτη με το αριστερό για τον Λόρι Σάντσες) δεν εμφανίστηκε στον Απόλλωνα, η αγωνιστική «άπνοια» του συνεχίστηκε (τελευταία φορά κέρδισε στις 29/9) και ο ΟΦΗ πήρε πανεύκολα στη Ριζούπολη το πρώτο του φετινό τρίποντο  μακρια από την Κρήτη!
Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν πλήρως μετά το πρώτο 20λεπτο και με κορυφαίο τον Γιώργο Μακρή που «έλυνε και έδενε» στον χώρο του κέντρου, με εξαιρετικούς τους Βασίλη Κουτσιανικούλη, Κάρλος Μίλιαζες και όλους τους υπόλοιπους να κινούνται στα όρια του άριστα, δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».
Ο Απόλλων είχε να αντιπαρατάξει τα πολλά Την πρώτη τους ευκαιρία οι —γηπεδούχοι κατέγραψαν στο 56′ και αυτή προήλθε από στημένη φάση, ενώ η αμέσως επόμενη σημειώθηκε στο 87′.
Ο ΟΦΗ είχε πολλές ευκαιρίες, τόσο στο διάστημα (25′-45′) της «καταιγιστικής» υπεροχής του, όσο και στην επανάληψη, όπου οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν, αλλά έβρισκαν συχνά «μπόσικη» την επιρρεπή στο λάθος άμυνα του Απόλλωνα.
Στο 70′ ο Σάντζες έβγαλε τον Γκουέλα που δεν πρόσφερε τίποτα στην ομάδα, του, πέραηετυχει το 0-1 για tov ΟΦΗ και πανηγυρίζει με τον Κουσε τον Τσιλιγκίρη, ωστόσο το «ανακάτεμα της τράπουλας» δεν ωφέλησε σε τίποτα τον Απόλλωνα, που οι όποιες ελπίδες διατηρούσε προέρχονταν κυρίως από την αδυναμία του ΟΦΗ να πετύχει ακόμα ένα γκολ.
Η στατιστική εικόνα του 90λεπτου είναι εξόχως χαρακτηριστική των όσων έγιναν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και περιγράφουμε παραπάνω. Ο Απόλλων, η γηπεδούχος ομάδα που θεωρητικά έχει την υποχρέωση να παράγει παιχνίδι και θέαμα, μέτρησε συνολικά δύο σουτ έναντι οκτώ του αντιπάλου και έκανε 37 λάθη.
Ο διαιτητής Δημητρόπουλος δεν έκανε το καθοριστικό λάθος και οι γκρίνιες από τους παίκτες των δύο ομάδων σε κάποιες φάσεις εντάσσονταν στο πλαίσιο του εκνευρισμού, που δεν έλειπε στην αναμέτρηση.
Στήριξη παικτών στον Σάντσες Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ ο Ηλίας ΤσιΒιγκίρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο Απόλλων θα πάρει θετικά αποτελέσματα και ότι ο νέος προπονητής θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. «Έχει πολύ δρόμο ακόμα το πρωτάθλημα και δεν θα τα παρατήσουμε. Ο προπονητής που ήρθε θα μας βοηθήσει πάρα πολύ τόσο αγωνιστικά όσο και να ανεβούμε λίγο στην ψυχολογία μας», είπε ο Τσιλιγκίρης, με τον Παναγιώτη Κόρμπο να δηλώνει: «Ο τρόπος που δουλεύει ο Σάντσες είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που δουλεύαμε στην προετοιμασία. Πιστεύω ότι ήμασταν λίγο βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια στο κομμάτι της κυκλοφορίας. Χρειάζεται χρόνο ο νέος προπονητής και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει και προσωπικά τον καθένα μας αλλά και την ομάδα να πάει ψηλά».
Οι αφιερώσεις του Σα Πίντο Μέχρι και ενθουσιασμένος μπορεί να χαρακτηριστεί ο προπονητής του ΟΦΗ, Σα Πίντο, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή τη νίκη. Αν θυμάμαι καλά. ήρθε μετά από 21 μήνες. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό και την αφιερώνουμε στα παιδιά που δεν ήταν μαζί μας, στον πρόεδρο που κάνει ό,τι μπορεί και στους φιλάθλους που ήρθαν από την Κρήτη και μας δώσανε μεγάλη δύναμη και τους ευχαριστώ για αυτό. Για το παιχνίδι εκτιμώ πως το κοντρολάραμε από την αρχή τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Νομίζω ότι κάναμε μόνο ένα λάθος στο δεύτερο ημίχρονο από στημένο. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί δεν ήταν και καλός ο αγωνιστικός χώρος. Ο αντίπαλος έπαιξε με μακρινές μπαλιές και προσαρμοστήκαμε σε αυτό. Χρειάζεται σίγουρα να καλυτερέψουμε το παιχνίδι μας και αμυντικά και επιθετικά. Είχαμε τέσσερις πέντε ευκαιρίες για να τελειώσουμε το παιχνίδι και πρέπει να το κάνουμε για να παίζουμε με λιγότερο άγχος.
Έπρεπε να νικήσουμε με περισσότερα γκολ διαφορά.
Θέλω να τονίσω πως σε τέτοια παιχνίδια είναι εύκολο να δεχθείς γκολ ίσως και από το πουθενά. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του διαιτητή. Έδινε κάρτες και σταματούσε το παιχνίδι. Δεν μιλάω για τη διαιτησία όταν χάνω αλλά όταν κερδίζω. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι και νομίζω ότι το ίδιο έγινε και σήμερα».
Σαντσες: Απογοητευτικό…
Σε διπλό μέτωπο κινήθηκε η απογοήτευση του προπονητή του Απόλλωνα, Λόρι Σάντσες, από τη χθεσινή ήττα στη Ριζούπολη. Αναφερόμαστε και στην εμφάνιση των παικτών του και βέβαια στο αποτέλεσμα: «Είναι απογοητευτικό να χάνεις στον πρώτο αγώνα με τον Απόλλωνα. Δεχθήκαμε ένα ατυχές γκολ, αλλά θα μπορούσαμε να δεχθούμε και δεύτερο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Χρειάζεται να κάνουμε πολλή δουλειά. Ήρθα γιατί η ομάδα είναι σε δύσκολη θέση και μπορώ να δω τον λόγο που είναι σε αυτή τη θέση. Είπα στους παίκτες ότι πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις για να μπορέσουμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Αποδείχθηκε στο γήπεδο ότι ήταν απογοητευτική και η εμφάνιση και το αποτέλεσμα».
GOAL: Η κατάρα έσπασε, η καμπάνα χτύπησε
Την ώρα που ο Δημητρόπουλος σφύριζε τη λήξη του αγώνα στη Ριζούπολη, οι καμπάνες από τον παρακείμενο Αγιο Αντώνιο χτυπούσαν για τον εσπερινό του Σαββάτου. Στον ουρανό τα μαύρα σύννεφα είχαν απλωθεί παντού, λίγα λεπτά πριν ξεσπάσει η καταιγίδα και ο ήχος για κάποιους έμοιαζε αναστάσιμος, για κάποιους άλλους πένθιμος, ίδιος με αυτόν της Μεγάλης Παρασκευής».
Εν προκειμένω, η χαρά ανήκε στον ΟΦΗ, που ύστερα από σχεδόν δυο χρόνια (22 μήνες) κατάφερε να φύγει με νίκη σε εκτός έδρας παιχνίδι! Κι όμως! Ηταν 22/1/2012 -δηλαδή για το προπέρσινο πρωτάθλημα- όταν ο ΟΦΗ με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο του και με μόλις τρεις παίκτες (Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Βερόν) από αυτούς που αγωνίστηκαν και χθες περνούσε νικηφόρα από τη Λιβαδειά με 2-0.
Το χθεσινό 0-1 θα μπορούσε να είναι και 0-5, αν ο ΟΦΗ ήταν πιο προσεκτικός, αλλά η ουσία του πράγματος είναι πως η κατάρα έσπασε και στο σακούλι μπήκαν οι τρεις πόντοι της νίκης. Τρεις πόντοι που οι σύντεκνοι τους χαρακτήριζαν «εξάποντο», φεύγοντας γρήγορα για να προλάβουν την πτήση της επιστροφής στο νησί. Και όχι άδικα αφού στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή και απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πασιφανές πως θα (χαρο) παλέψει για να σώσει την παρτίδα μέχρι το τέλος, οι Κρητικοί Το ματς της Ριζούπολης έχει τελειώσει. Οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν με την ψυχή τους και υποκλίνονται στους οπαδούς τους Η υπόκλιση του «Πέρο» Τη μεγάλη νίκη της ομάδας και τη χαρά των 400 οπαδών του ΟΦΗ επισκίασε ο τραυματισμός του Περογαμβράκη (διάστρεμμα στον εκπράναλο) ο οποίος τραυματίστηκε μόλις στο 10ο λεπτό. Πάντως αυτό δεν εμπόδισε τον επιθετικό των Κρητικών στο τέλος του αγώνα να πάει στο μέρος των φίλων της ομάδας, έστω και υποβασταζόμενος, για να τους πει το δικό του «ευχαριστώ». Η σοβαρότητα του τραυματισμού του θα εκτιμηθεί σήμερα με τους φόβους πάντως να είναι πολλοί.
στάθηκαν στο ύψος τους.
Η λύπη και τα κατεβασμένα κεφάλια ήταν για τον Απόλλωνα αφού ούτε και η αλλαγή του προπονητή έφερε τη στοιχειώδη βελτίωση που παρατηρείται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η «ελαφρά ταξιαρχία» όσο περνούν τα παιχνίδια πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και ούτε η άφιξη του Λόρι Σάντσεζ μπόρεσε να διασώσει την κατάσταση. Αν το καταφέρει στο μέλλον, είναι άγνωστο, αφού η διάγνωση μάλλον αρχίζει να ξεκαθαρίζει. Η αρρώστια έχει προσβάλει για τα καλά τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους το καλοκαίρι οι περισσότεροι έβαζαν το χέρι τους στο ευαγγέλιο. Και το χειρότερο είναι πως γίνεται ανίατη και γιατρός δεν βρίσκεται να την κάνει καλά…
Από τη μια πλευρά, ένα σύνολο με προσανατολισμούς, με δεμένες τις γραμμές του, με σαφείς επιδιώξεις για το τι ζητά και πώς θα το πάρει και από την άλλη, ένα συνονθύλευμα, θαρρείς και τις δυο ομάδες τις χώριζε ολόκληρη κατηγορία, ο ΟΦΗ πέρασε μόνο με 1-0 από τη Ριζοΰπολη. Κι όλα αυτά με έναν τραυματισμό (Περογαμβράκης) μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα που προμήνυε άσχημη εξέλιξη για τους Κρητικούς.
Η διαφορά, ωστόσο, ήταν πολύ μεγάλη και εμφανής. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από τα δυο χαφ των Κρητικών (Καλάιτζιτς, Μακρής) που έκαναν τα πάντα, καθαρίζοντας, «σκουπίζοντας» και σκοράροντας, Από την άμυνά , με τους Ζόρο και Τριποτσέρη να εξαφανίζουν Πετρόπουλο, Φαρινόλα και όποιον άλλον επιχειρούσε να τους επισκεφτεί; Από τον Μπούρμπο που αλώνιζε όλη τη δεξιά πλευρά και έκανε πλάκα με τον Ζε Εντουάρντο στην κόντρα επίθεση ή με τον Κουτσιανικούλη που έχωνε τη… μύτη του συνεχώς στην άμυνα των γηπεδούχων και επωφελούνταν από τα λάθη τους; Μόνο μία φάση είχε ο Απόλλων σε όλο το ματς, στο β’ ημίχρονο, εκεί όπου βλέποντας πως δεν μπορεί με άλλον τρόπο να φτάσει στα αντίπαλα καρέ έπαιζε με σέντρες για το κεφάλι των ψηλών του. Στην κόντρα οι Κρητικοί ήταν «φαρμάκι» και μόνο από ατυχία δεν έφυγαν με μεγαλύτερο σκορ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook