“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

My name is Sakis

Για τους φίλους του, εντός κι εκτός γηπέδων, όμως, είναι ο Σάκης. Ο Σάκης Παπάζογλου. Δηλαδή ο μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας -από κάθε άποψη- νίκης του ΟΦΗ επί της Καλλονής με 3-L Ο Μακεδόνας επιθετικός πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των Κρητικών, όμως ήταν αυτός από το… κεφάλι του οποίου ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε η επική αντεπίθεση του ΟΦΗ. Είχε δοκάρι στο 33′, ισοφάρισε στο 40′ με κεφαλιά και με τον ίδιο τρόπο στο 53′ διαμόρφωσε το 2-1, βάζοντας το… νερό στ’ αυλάκι για «τον ΟΦΗ του Σα Πίντο». Το τονίζουμε αυτό διότι φάνηκε για ακόμα ένα παιχνίδι πως η παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού -ο οποίος αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες του «Γεντί Κουλέ»- έχει αναγεννήσει τον ΟΦΗ. Εναν ΟΦΗ που έκανε πράξη το προ του αγώνα σχέδιο, δηλαδή την κατάκτηση του τρίποντου που θα έδινε… νόημα στη νίκη της περασμένης αγωνιστικής στη Ριζούπολη.
Μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας, όμως.
Διότι ο Παπάζογλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, έναν τίτλο που αρχικά φάνηκε να του «κλέβει» ο Λεοζίνιο. Στην επιστροφή του στο Ηράκλειο ως παίκτης της Καλλονής, ο Βραζιλιάνος άφησε με ανοιχτό το στόμα άπαντες με το εξαιρετικό του γκολ στο 32′. Ομως μετά… ανέλαβε δράση ο Παπάζογλου, ο οποίος έφτασε τα τρία τέρματα φέτος στο πρωτάθλημα και τους… τέσσερις βαθμούς για την ομάδα του.
Αλλωστε με δικό του τέρμα ο ΟΦΗ πήρε τον βαθμό στο ντέρμπι του Ηρακλείου με τον Εργοτέλη (1-1), με δικά του γκολ χθες καθάρισε την… μπουγάδα. Και δικαίως αποθεώθηκε από τους οπαδούς του ΟΦΗ τη στιγμή της αντικατάστασής του από τον Γρηγόρη Κυζιρίδη που έκανε το ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα «απειλώντας» κιόλας την εστία του Χσγκ στις καθυστερήσεις.

Sportday

Την πάτησε

Ησυμβολή του Ρικάρντο Σα Πίντο στο παιχνίδι του ΟΦΗ και ιδίως σε αυτό της δημιουργίας φάσεων, που ήταν και η αχίλλειος πτέρνα, είναι πλέον εμφανής στους Κρητικούς.
Κόντρα σε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, την Καλλονή, η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού επιδόθηκε σε ένα επιθετικό κρεσέντο, έπαιξε ουσιαστικά μονότερμα την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. δημιούργησε τις περισσότερες τελικές φέτος και πήρε ένα πανάξιο «τρίποντο» που την ανεβάζει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Ο ΟΦΗ με όπλο τη δεξιά πλευρά (Μπούρμπος – Ζε Εντουάρντο) πίεσε από την αρχή. αλλά σε δυο περιπτώσεις Κουτσιανικούλης και Παπάζογλου δεν βρήκαν στόχο.
Η Καλλονή κόντρα στη ροή του αγώνα στο 32′ από βολέ του Χογκ μπήκε στη θέση του Lοδηγού. Ο Καζάκης πάσαρε στον Λεοζίνιο και αυτός με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ. Το γκολ όχι μόνο δεν «πάγωσε» τους Κρητικούς, αλλά ίσα ίσα τους έκανε ακόμη πιο επιθετικούς. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μια την άλλη και το γκολ φαινόταν ότι ήταν ζήτημα χρόνου. Στο 40′ ο Παπάζογλου από το ωραίο φάουλ του Μιλιάζες με δυνατή κεφαλιά ισοφάρισε και γρήγορα γρήγορα στην επανάληψη (53′) πάλι με κεφαλιά από πάσα του Μακρή έκανε την ανατροπή. Παρά τις αλλαγές η Καλλονή δεν είχε απάντηση. Τα βασικά της ατού ήταν εκτός κλίματος και πιο πιθανό φαινόταν ένα τρίτο γκολ παρά η ισοφάριση. Τελικά το πέτυχε μια αλλαγή του Σα Πίντο. ο Μακουκούλα που στο 88′ «έγραψε» τον επίλογο μιας πολύ καλής εμφάνισης για τον ΟΦΗ.

“Τσουνάμι” ο ΟΦΗ, “έπνιξε” την Καλλονή

Η νέα εποχή που διάγει ο ΟΦΗ, υπό την καθοδήγηση του Ρικάρντο Σα Πίντο, αποτυπώθηκε χθες στη συνάντηση με την Καλλονή, όπου οι Κρητικοί επικράτησαν εύκολα με 3-1, πανηγυρίζοντας παράλληλα την τρίτη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα που προκάλεσε κύματα ευφορίας στο νησί, αλλά η ολοκληρωτική εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι «μαυρόασπροι», οι οποίοι σαν τσουνάμι παρέσυραν στο διάβα τους έτερους νησιώτες και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του εκστασιασμένου κοινού στο «Γεντί Κουλέ». Ιδιαίτερα στην πρώτη ώρα του ματς, οπότε υπήρχαν και οι σωματικές δυνάμεις για να υποστηρίξουν το αγωνιστικό πλάνο του Πορτογάλου κόουτς, οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, κατέγραψαν στο ενεργητικό τους 18 τελικές προσπάθειες, έξι εκ των οποίων εντός εστίας και το γεγονός πως πέτυχαν μόλις δύο γκολ οφείλεται στην εγγενή αδυναμία τους να τελειώσουν φάσεις. Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια, τουλάχιστον, ο Παπάζογλου βρήκε τον τρόπο να σκοράρει δύο φορές με κεφαλιά, ενώ πριν προλάβει να επιβεβαιωθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τυχόν εμφράγματα στο φινάλε ήρθε ο Μακουκούλα από τον πάγκο και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Από την άλλη πλευρά η Καλλονή ευτύχησε να πετύχει γκολ χωρίς να πατήσει περιοχή στο Ηράκλειο, περιορίστηκε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό σέ παθητικό ρόλο και υπέφερε από το ασφυκτικό πρέσινγκ που άσκησε ο αντίπαλος. Ούτε για ένα πεντάλεπτο δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχειώδη ρυθμό οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, ο οποίος τραβούσε τα μαλλιά του από την αποκαρδιωτική εικόνα της ομάδας του και μάλλον θα πρέπει να είναι ευτυχής από την έκταση του σκορ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook