Τι γράφει ο αθλητικός τύπος για τα “όργια” της Ξάνθης”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η διαιτησία του Λαμπρόπουλου, η εξαφάνιση του Πανόπουλου και τα όργια στα Πηγάδια είναι τα κύρια θέματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Η νέα εξίσωση του Πανόπουλου

Δ εν ξέρω αν… έφτασε νωρίτερα το πνεύμα των Χριστουγέννων ή αν ήταν θέμα εμβόλιμης αγωνιστικής, τα 7 παιχνίδια, όμως, που έγιναν χθες δεν σε άφησαν να πλήξεις. Τα είχαν σχεδόν όλα: πολλά γκολ (23) & πέναλτι (3), μπόλικο σασπένς 5ε ανατροπές, πρωταγωνιστές θετικούς & αρνητικούς που προκάλεσαν από σκληρές δηλώσεις («ο Εργοτέλης δεν θα τηρεί πλέον το φερ πλέι» by Πετράκης) μέχρι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας (ΟΦΗ), αποβολές παικτών (4) & προπονητών (3), παρασκήνιο & ίντριγκα. Συν σημαντικά συμπεράσματα-μηνύματα.
Στα «Πηγάδια» ο Λαμπρόπουλος… απάντησε ουσιαστικά στη διάσημη μαθηματική εξίσωση του Πανόπουλου που έβγαλε στις 2 Δεκεμβρίου για το ακυρωθέν γκολ του Σολτάνι στη Ν. Σμύρνη (90′) κι ενώ είχε προηγηθεί το ακυρωθέν γκολ του Σολάρι στη Τρίπολη (για «άγγιγμα»-φάουλ στον Ερνάντεζ) στο 91′. Ετσι, η Σάνθη αντί για 6 βαθμούς πήρε 2 και ο ιδιοκτήτης της έγραψε: 2 + 2=4 + ;=; Ο διαιτητής απο τον Πύργο αφού πρώτα έκανε έξαλλο τον Σα Πίντο (τον στόλισε με πολλά «puta»), δεν / έδωσε μετά πέναλτι μαρς σε χέρι του Ντιέ, στη συνέχεια απέβαλε τον Κουτσιανικούλη, ενώ στο 95′ ακύρωσε το γκολ (2-2) του Παπάζογλου, ο οποίος εκτός εαυτού κινήθηκε για να τον χτυπήσει! Αρα, ο Πανόπουλος έκανε λάθος, αφού η εξίσωσή του τελικά δεν είχε… συν αλλά πλην! Το φοβερό είναι πως με το… ίδιο καρμπόν του επιστράφηκαν οι 2 από τους 4 βαθμούς που του είχαν «κλέψει». Και επειδή είναι λαρτζ τύπος με ωραίο χιούμορ, περιμένω -έστω και καθυστερημένα- μια εμπνευσμένη ανακοίνωσή του, με την οποία θα ευχαριστεί τον Σαρρή και την ΚΕΔ…

Goal

“Μαύρο φίδι τον έφαγε”

Τον Μάρτιο του 2009 είχε φυγαδευτεί με τη βοήθεια… νεκροφόρας μετά από ένα παιχνίδι της Κέρκυρας με τα Γιάννενα, ενώ δύο χρόνια αργότερα δεν είχε διακόψει παιχνίδι του ΠΑΣ με τον ΟΦΗ, στο οποίο είχε εισβάλει οπαδός των γηπεδούχων με επιθετικά τάσεις εις βάρος του τερματοφύλακα Βεζυρίδη. Χθες, όμως, ο Μάριος Λαμπρόπουλος ξεπέρασε τον εαυτό του και τίναξε στον αέρα τον αγώνα Ξάνθηε με τον ΟΦΗ (2-1). Δεν έδωσε πέναλτι paps στην ομάδα του Ηρακλείου στο 81′ όταν έπειτα από φάουλ του Μιλιάζεε η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ντιέ και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ακύρωσε με επιθετικό φάουλ που μόνο ο i’6ios είδε γκολ του Παπάζογλου, σφυρίζοντας πριν η μπάλα φτάσει στον παίκτη του ΟΦΗ. Ο υποβιβασμός και η επιστροφή Την περίοδο 2010-11 ο Mapios Λαμπρόπουλος είχε υποβιβαστεί προσωρινά στη Β’ Εθνική. Στη Λίγκα επέστρεψε πέρυσι, αλλά συνέχισε τα λάθη.
Στην 25η αγωνιστική για παράδειγμα δεν είχε δώσει πέναλτι στην Ξάνθη, στο 0-1 από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Το φύλλο αγώνα. Δικαιολογημένα οι Κρητικοί «έβραζαν» με τη διαιτησία του, αν και το παράκαναν στις αντιδράσεις τous.
Ο γυμναστής του ΟΦΗ Σωτήρης Ρούσσης αποβλήθηκε στο 40′, γιατί σύμφωνα με το φ.α. έχει πει: «Παίξε επιτέλους 50-50. θα έρθεις στο “Γεντί Κουλέ” και θα δεις»». Στο 77′ αποβλήθηκε ο Σα Πίντο για έντονη διαμαρτυρία, γιατί μεταξύ άλλων έβρισε στα πορτογαλικά τον β’ βοηθό, ενώ την ίδια τύχη είχε και ο Πέτρος Μαρινάκης που φέρεται να του είπε: «Mas γαμ… σήμερα. Ολα κατά μας τα δίνεις». Ο τέταρτος της παρέας, Κουτσιανικούλης, αποβλήθηκε γιατί έβρισε τα θεία, πάντα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.

Sportday

Aπ’ όπου και να το πιάσεις, είναι κρίμα σε παιχνίδια όπως αυτό της Ξάνθης με τον ΟΦΗ να στέκεσαι και στη διαιτησία. Οι ακρίτες νίκησαν 2-1 τους Κρητικούς, σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πάει και από την άλλη πλευρά.

Τόσο η Ξάνθη όσο κι ο ΟΦΗ έψαξαν τη νίκη. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, οι ευκαιρίες εναλλάσσονταν και οι δύο ομάδες είχαν τα δικά τους διαστήματα υπεροχής. Ωραία και καλά όλα αυτά αλλά το… καθαρό μυαλό έλειπε στην τελική προσπάθεια! Τόσο από πλευράς Ξάνθης όσο και από την αντίστοιχη του ΟΦΗ. Πάνω.
λοιπόν, που άρχισαν οι δύο πλευρές να… αγανακτούν, ήρθε ο Κάλβο από τον πάγκο και μέσα σε επτά λεπτά τα άλλαξε αρχικά όλα! Προτού καν καταλάβουν στον ΟΦΗ τι είχε συμβεί, η Ξάνθη απέκτησε προβάδισμα δύο γκολ.
Ωστόσο, οι γηπεδούχοι… άραξαν και λίγο  έλειψε να το πληρώσουν. Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν παραδόθηκαν, αλλά πάλεψαν με νύχια και δόντια για να αλλάξουν την τύχη τους. Μείωσαν με τον Κουτσιανικούλη και έβαλαν… άγχος στους παίκτες τής Ξάνθης. Κάπου εκεί. άρχισε το… ροκ! Ο Σα Πίντο αποβλήθηκε από τον πάγκο για διαμαρτυρία, το ίδιο και ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ, Μαρινάκης. Ακολούθως, ο Λαμπρόπουλος δεν είδε το χέρι του Ντιέ και στο… καπάκι απέβαλε τον Κουτσιανικούλη.
Παρ’ όλα αυτά. οι Κρητικοί έχοντας πάρει, επίσης, βοήθεια από τις αλλαγές τους. αύξησαν την πίεση. Εστω και με παίκτη λιγότερο. Και εδώ φάνηκε ότι δεν έγινε σωστή διαχείριση από πλευράς Ξάνθης. Και φθάνουμε στο 95′. όπου η λάθος υπόδειξη του Λαμπρόπουλου έβγαλε τον Παηάζογλου και όλον τον ΟΦΗ από τα ρούχα τους…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook