«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 20  Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
GOAL: ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΑ ΠΙΝΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ
Στις 10.30 π.μ. θα απολογηθεί ο Σα Πίνχο για τα (πορτο)γαλλικά στον βοηθό του Λαμπρόπουλου Η οργή των ανθρώπων του ΟΦΗ για τις αποφάσεις του Λαμπρόπουλου (συνδέσμου Hλείας) στην ήττα με 2-1 από την Ξάνθη στα Πηγάδια ήταν εντονότατη και χθες. Αυτό που τόνιζαν, ωστόσο, από τον πρόεδρο Μάνθο Πουλινάκη μέχρι και τους ποδοσφαιριστές ήταν ότι «οι βαθμοί δεν γυρίζουν πίσω. Πάμε να βγάλουμε το πάθος μας την Κυριακή με τον Παναιτωλικό». Κι εκεί ακριβώς εστιάζεται το ενδιαφέρον των «μελανόλευκων» με τον Σα Πίντο να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ο Πορτογάλos, που αποβλήθηκε στο 77′ από τον πάγκο -την ίδια… τύχη είχαν ο γυμναστής Σωτήρης Ρουσσης και ο γενικός αρχηγός Πέτροs Μαρινάκης- θα απολογηθεί, όντως και… σύσσωμη η ΠΑΕ ΟΦΗ, ενώπιον της Π.Ε. της Super League.
0 τεχνικός των Κρητικών, βάσει του φύλλου αγώνα, έβρισε στη μητρική του γλώσσα τον β’ βοηθό του Λαμπρόπουλο, που προφανώς  γνωρίζει πορτογαλικά. Κάπου εκεί -στο θέμα τns γλώσσας- θα βασιστεί, ενδεχομένου, και η υπερασπιστική γραμμή του Σα Πίντο, που κινδυνεύει να στερηθεί την παρουσία του στον πάγκο στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό.
Τι έλεγε για την ελληνική διαιτησία Το ξέσπασμα του Πορτογάλου, , δεν είχε μόνο αιτία αλλά και αφορμές. Βλέπετε ο πρώην τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από τον πρώτο του μήνα στην Ελλάδα είχε ενστάσεις για τους Ελληνες διαιτητές. «Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τέτοιες αποφάσεις.
Μα τι δίνουν;» αναρωτιόταν πολλές φορέε στο περιβάλλον του ο Σα Πίντο, που δεν είχε πάρει εξ αρχής με… καλό μάτι τις Ελληνικές σφυρiχτρες. Και προχθές με την εν γένει διαιτησία του Λαμπρόπουλου, που εκτ0ς των άλλων δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στον ΟΦΗ στο 81′ και δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Παπάζογλου στο 96′, εξανέστη.
Sportday: Kίνδυνος για Κουτσιανικούλη
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΡVΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΣΟΕΠΙϋΕΤΙΚΟΣ
Οργή για τις αποφάσεις του Λαμπρόπουλου επικρατεί στον ΟΦΗ.
Οι Κρητικοί είδαν να ακυρώνεται κανονικό γκολ του Παπόζογλου στο 95′ του αγώνα ^ε την Ξάνθη, ενώ έχουν φρικτά παράπονα και για το πέναλτι που θεωρούν πως δεν τους δόθηκε αλλά και για τις υπόλοιπες αποφάσεις του διαιτητή. Ωστόσο, είναι και πολύ ανήσυχοι για τις τιμωρίες που είναι πιθανό να επιβληθούν σε Κουτσιανικούλη και Σα Πίντο.
Ο πρώτος είδε την κόκκινη κάρτα για εξύβριση των Θείων, κάτι που ανέφερε ο Λαμπρόπουλος στο φύλλο αγώνα.
στο οποίο επίσης αναφέρεται πως ο Σα Πίντο τον έβρισε μπα το τέλος του ματς στα πορτογαλικά. Παράλληλα, ο Λαμπρόπουλος έχει γράψει πως απέβαλε τον γυμναστή Ρούση επειδή του είπε «παίξε 50-50. σε βλέπει όλη η Ελλάδα», αλλά και τον Πέτρο Μαρινάκη. γιατί επίσης έβρισε. Η μεγαλύτερη «απειλή» είναι για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη αφού η εξύβριση των θείων πιθανόν να του στερήσει τη συμμετοχή ακόμα και από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.
Εκτός εαυτού ήταν και ο Παπάζογλου ο οποίος στα αποδυτήρια δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν μέτρησε το γκολ του.
ΦΩΣ: Βράζει» το Ηράκλειο για Λαμπρόπουλο
«Κόκκινο πανί» για τους ανθρώπους του ΟΦΗ αλλά και γενικότερα τους φίλους της ομάδας αποτελεί ο Λαμπρόπουλος, διαιτητής της προχθεσινής αναμέτρησης στα Πηγάδια.
Ο Πυργιώτης ρέφερι έβγαλε από τα ρούχα τους όλα τα μέλη της αποστολής αλλά και τους φίλους του ΟΦΗ με τις αποφάσεις του, να μην καταλογίσει το πέναλτι στο χέρι του Ντιέ και να μη μετρήσει το γκολ του Παπάζογλου στο φινάλε. Την .
επόμενη ημέρα και μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ηρακλειώτικη ΠΑΕ κατά του Λαμπρόπουλου, ο πρόεδρος της ομάδας, Μάνθος Πουλινάκης, σε δηλώσεις του στον ^Sport FM δήλωσε τα εξής: «Σήμερα • με πιο ψύχραιμο μάτι και πιο ήρεμοι που είμαστε, αναρωτιόμαστε γιατί να ασχολούμαστε με αυτό το πράγμα που λέγεται ποδόσφαιρο. Προβληματίστηκα για το αν πρέπει να εκδώσουμε μία ανακοίνωση και έτσι έγραψα τι έλεγαν τα Μέσα. Πάει πέρασε. Το θέμα είναι να μη γίνονται αυτά. Αντί να ασχολούμαστε με αυτά πού συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, κοιτάμε να βγάλουμε μία ανακοίνωση και δώσαμε μεγάλη αξία σε αυτό που λέγεται “διαιτητής”. Δεν έχουν καταλάβει (οι διαιτητές) τον ρόλο που έχουν σε έναν αγώνα. Είναι ένας παράγοντας που το μόνο που έχει να κάνει είναι να ξεκινήσει και να τελειώσει σωστά ένα παιχνίδι. Αντί να ασχολούμαστε με τις ομάδες μας, εγώ έχω μία ομάδα που προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε, χάνουμε τον χρόνο μας, την υγεία μας και κοιτάμε άλλα πράγματα από αυτά που πρέπει να ασχολούμαστε. Οι δύο φάσεις πέρασαν. Σήμερα δεν κερδίζουμε κάτι. Τώρα είμαστε με 18 βαθμούς. Κάθισα και είδα όλες τις αναλύσεις. Κανείς δεν είπε πως αυτό το πράγμα δίνεται φάουλ.
Όλα πέρασαν και ευχόμαστε αυτά να μη συμβούν ξανά. Να είναι 5050 οι διαιτησίες. Μακάρι όλα τα λάθη να είναι ανθρώπινα. Εκείνο που θέλουμε είναι να μην ασχολούμαστε με τον διαιτητή, αλλά να κοιτάμε πώς θα βελτιώνεται η ομάδα μας». Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις παικτών και τεχνικής ηγεσίας ο πρόεδρος του ΟΦΗ υποστήριξε: «Είναι φυσιολογικές. Τα παιδιά πήγαν στα αποδυτήρια και έκλαιγαν.
Όταν κάποιος σου στερεί τη χαρά της ισοπαλίας ή της νίκης, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις. Δεν δικαιολογώ βέβαια καμία συμπεριφορά. Μπορεί να αδικηθείς, αλλά δεν πρέπει να παρεκτρέπεσαι. Ήταν παράξενη η όλη ατμόσφαιρα. Εβλεπα το ματς από την τηλεόραση και έλεγα πως καλύτερα που είμαι στο Ηράκλειο.
Μπορεί ο Σα Πίντο να του είπε κάτι στα… πορτογαλικά, αλλά δεν νομίζω να έγινε κάτι τέτοιο, δεν τον έφτυσε. Ο κάθε άνθρωπος ζει το παιχνίδι διαφορετικά. Εκείνο που πιστεύω είναι πως δεν πρέπει να αντιδράς άσχημα, αφού μιλάμε για ποδόσφαιρο και πρέπει να παράγουμε πολιτισμό. Πριν από τον Σα Πίντο αποβλήθηκε ο γυμναστής.
Όλα τα παιδιά, στην αποβολή, στο 95′ που μας στέρησε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όλη η ομάδα πήγε πάνω στον διαιτητή. Μιλάω καθημερινά μαζί του, είναι μία μεγάλη προσωπικότητα, είναι σε μία ξένη χώρα και βλέπει τα πράγματα που γίνονται στη χώρα μας. Δουλεύει καθημερινά και δεν θέλει κανείς να του στερεί το αποτέλεσμα της δουλειάς του».
Το πιο άσχημο στην όλη υπόθεση για τον ΟΦΗ είναι ότι οι παρενέργειες της διαιτησίας Λάμπρόπουλου θα συνεχιστούν, καθώς στο φύλλο αγώνα αναφέρεται ότι ο Σα Πίντο τον έβρισε στη μητρική του γλώσσα, ενώ το ίδιο γράφεται και για τον Κουτσιανικούλη. Κάτι που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος θα δει κάποια ματς από την εξέδρα, ενώ ο επιθετικός του ΟΦΗ κινδυνεύει με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook