Βασιλάκης: “Ακατάλληλος ο Λαμπρόπουλος”

Eπιμέλεια:Παύλος Σιδερίδης

Με την φράση “δεν κάνει ο Λαμπρόπουλος για διαιτητής”, ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 κάθισε στον σκαμνί τον διαιτητή από την Ηλεία.

Aναλυτικά όσα είπε ο Περικλής Βασιλάκης στον Athletic Radio 104,2 

Για τις διαιτησίες σε Παγκρήτιο και Ξάνθη…

Για να είμαι ειλικρινής δεν είδα τα παιχνίδια όπως κάνω συνήθως.Είδα τις φάσεις και ελπίζω να αντικατοπτρίζουν τα παιχνίδια. Το ματς που είχε τις πιο σοβαρές περιπτώσεις ήταν της Ξάνθης. Στην Κρήτη ήταν πιο καλό όσο αφορά την διαιτησία αλλά είχε και αυτό τις φάσεις τους. 

Για το χέρι του Ντιε στο οποίο δεν δόθηκε πέναλτι…

Είναι ξεκάθαρη φάση, είναι πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε. Ήταν υποχρεωμένος να το δώσει γιατί ο παίκτης αποκομίζει πλεονέκτημα από αυτό. Ο διαιτητής έχει την φάση και έπρεπε να πάει στο πέναλτι.

Για το γκολ του Παπάζογλου που ακυρώθηκε…

Τρελαίνεται με το δίκιο του ο Παπάζογλου. Έψαξα από πολλές λεπτομέρειές να βρω παράβαση αλλά δεν είδα κάτι. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του διαιτητή. Στα τελευταία λεπτά οι διαιτητές δίνουν φάουλ μήπως έγινε κάτι. Είναι μια κακή νοοτροπία. Με το μήπως βέβαια δεν γίνεται δουλειά.

Για το φάουλ με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ξάνθη…

Δεν το είδα και δεν μπορώ να σας πω. Μπορώ να σας πως για την φάση που δίνει οφσάιτ στον παίκτη του ΟΦΗ και εκεί αποβάλλεται ο προπονητής του ΟΦΗ. Έχει δίκιο ο Πίντο αλλά δεν επιτρέπεται η αντίδραση του.  Δεν δικαιολογείται η συμπεριφορά του. Όσον αφορά την αποβολή του Κουτσιανικούλη λογικά κάτι θα του είπε.

Για το αν υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στα Πηγάδια…

Δεν χρησιμοποιώ αυτή την λέξη.Όμως μιλάω για μια κακή διαιτησία κατά του ΟΦΗ.

Για το γεγονός πως δεν ανακοινώνονται οι ποινές στους διαιτητές…

Επειδή υποτίθεται ότι υπάρχει ένας παρατηρητης και ένα πειθαρχικό δίκαιο που δεν τηρείται δεν ανακοινώνονται οι ποινές. Το πειθαρχικό δίκαιο δεν τηρείται και θα έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια. Υποτίθεται πως στα χαρτιά υπάρχει με σιωπηρές διαιτησίες. Υπάρχει αυτή η νομοθοτική διάτασηξη που βάση βαθμολογίας πρέπει να τιμωρείται. Για μένα δεν τηρούνται αυτά. Οι παρατηρητές βλέπουν άλλα και εμείς άλλα. Ξέρω καλύτερα γιατί τα γραφουν και πως τα γράφουν. Η νέα ΚΕΔ προσπαθεί να κάνει πράγματα αλλά δεν περνάνε. Η ΚΕΔ θα πρέπει να ξεμπροστιάζει και τον παρατηρητή αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό.

Για το γεγονός πως ο Λαμπρόπουλος ήταν ο ίδιος διαιτητής που δεν διέκοψε το παιχνίδι με τον ΠΑΣ…

Κάποιοι υπάρχουν και βασανίζουν εμάς και τους παίκτες και τις ομάδες. Εγώ κάνω το χόμπι μου, δεν κάνω επαγγελματική δουλειά. Το  κάνω με όλη μου την καρδιά. Το κακό είναι πως ο κ. Λαμπρόπουλος δεν κάνει και το έχω πει και στο παρελθόν, όπως και άλλοι. Δεν το λέω για το χθεσινό παιχνίδι. Δεν κάνει όπως και άλλοι. Δυστυχώς μπαίνουν κάποιοι διαιτητές επειδή πρέπει να μπουν. Μελετάω και  τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι διαιτητές. Βγαίνουνε διαιτητές που δεν μπορούνε. Εγώ δεν μπορώ να πάω να τραγουδήσω στο μέγαρα μουσικής, έτσι και κάποιοι δεν μπορούν να διαιτητεύσουν.

Διαβάστε εδώ όλη την συνέντευξη του Περικλή Βασιλάκη