«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Kυριακή 22 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
ΦΩΣ: «ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ» O ΟΦΗ
O ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ προηγήθηκε μόλις στο 7′ με τον Καμαρά, αλλά οι Κρητικοί ισοφάρισαν (1-1) με τον Όγιος στο 23′ και πήραν το τρίποντο με τον παπάζογλου στο 66′ (το «μισό» γκολ προήλθε από τον Μπούρμπο, o οποίος έκανε εξαιρετική προσπάθεια και έδωσε την ασίστ)
Ο ΟΦΗ πήρε το τέταρτο τρίποντο στην έδρα του κόντρα στον Παναιτωλικό, που προηγήθηκε νωρίς, αλλά το προβάδισμα του έσπασε γρήγορα. Συνέχεια του θρίλερ της Ξάνθης… μύρισε στο Ηράκλειο, όταν ο Καμαρά έδωσε στο 7′ το προβάδισμα (0-1) στον Παναιτωλικό, αλλά ο ΟΦΗ τελικά δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα για να κερδίσει (2-1), καθώς τον βοήθησαν η γρήγορη ισοφάριση (23 , Ογιος) και το εξαιρετικό πεντάλεπτο 65’70’ που έφερε το νικητήριο γκολ του Παπάτ ζογλου (66′).
Η ομάδα του Αγρινίου είχε συνολικά μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες στο 90λεπτο, συμπεριλαμβανομένου του γκολ, αλλά και της μεγάλης χαμένης ευκαιρίας (θα ήταν το 2-2) του σκόρερ της Καμαρά στο 81′ (ο Μίλιαζες έδιωξε την τελευταία στιγμή).
Θα πρέπει να τονιστεί ότι το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και το πεντάλεπτο της εξαιρετικά έντονης επιθετικής δραστηριότητας ήρθαν, όταν ο προπονητής της Ομάδας Σα Πίντο έβαλε στον αγώνα τους Λαμπρόπουλο, Μακουκούλα και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2. Σε αυτό το διάστημα, ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε έντονο πρόβλημα, το οποίο δεν… πρόλαβε να λύσει.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα και έκλειναν με επιτυχία τους διαδρόμους προς την εστία του Στεφανάκου. Ο ΟΦΗ έκανε τις συντριπτικά περισσότερες προσπάθειές του από τη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα ακόμα και ο Περογαμβράκης να συγκλίνει προς τον άξονα, ώστε να πάρει μπάλα.
Ο Μίλιαζες δεν κινήθηκε στα γνώριμα υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά σε εξαιρετικό απόγευμα βρέθηκαν ο Μπουρμπος, ο Ζε και ο Ζόρο, που βοηθούσε και στην ανάπτυξη της ομάδας του.
Από την άλλη πλευρά, ο Καμαρά (στο 22′ ο Κάλαϊτζιτς του πήρε με τάκλιν την «μπουκιά από το στόμα») ήταν ο πιο αισθητός για την άμυνα του ΟΦΗ παίκτης του Παναιτωλικού, ο οποίος μετά το γρήγορο προβάδισμα επιχείρησε να κρατήσει τον αντίπαλο μακριά από τον Στεφανάκο. Η αλήθεια είναι ότι Ο Καμαρά έκλεψε την μπάλα, ξεπέρασε τους αμυντικούς του ΟΦΗ σαν σταματημένους, μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει τον εξελθόντα Φερνάντες και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
23′: Εξαιρετική προσπάθεια του Όγιος (τον τροφοδότησε ο Ζε) από δεξιά, με I διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου (1-1).
66′: Πολύ ωραία κίνηση του Μπούρμπου από δεξιά, έβγαλε «μισό» γκολ στον Παπάζογλου, ο οποίος είχε εύκολη δουλειά να πλασάρει και να βάλει τον ΟΦΗ στο «κεφάλι».
πριν από το γκολ της ισοφάρισης από τον Όγιος ο ΟΦΗ δεν απείλησε.
Ως το τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική πρωτοβουλία, αλλά ο Παναιτωλικός ήταν πάντα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, έστω και αν δεν τις μετουσίωσε σε ευκαιρίες.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να επιχειρεί να πετύχει το δεύτερο γκολ και τον Παναιτωλικό να έχει οπισθοχωρήσει στην προσπάθεια του να τον συγκρατήσει. Ο Σα Πίντο αντιλήφθηκε γρήγορα, ωστόσο, ότι η απουσία του Κουτσιανικούλη (τιμωρημένος από την αναμέτρηση της Ξάνθης) ήταν αισθητή και ότι χρειαζόταν να γίνει πιο γρήγορα η (συνήθως τελευταία) αλλαγή του Μακουκούλα, ώστε να γεμίσει ή περιοχή του Παναιτωλικού (ουσιαστική φάση ως τότε ήταν το επικίνδυνο γύρισμα του Ζε στο 56′ που πέρασε ανεκμετάλλευτο).
Στο 65′, λοιπόν, πέρασαν στον αγώνα ο Μακουκούλα μαζί με τον Λαμπρόπουλο (έφυγαν Περογαμβράκης, Κάλαϊτζιτς) με ταυτόχρονη αλλαγή της διάταξης των Κρητικών. Ένα λεπτό αργότερα (66′) η εξαιρετική προσπάθεια του Μπούρμπου και η ασίστ στον Παπάζογλου έδωσαν στον ΟΦΗ το προβάδισμα και τελικά το τρίποντο.
Στην αμέσως επόμενη φάση (67′) δε, ο Στεφανάκος απέκρουσε το σουτ του Μακουκούλα. Ήταν η πρώτη από τις τρεις σωτήριες επεμβάσεις που έκανε ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, ο οποίος κράτησε ζωντανή (στο κυνήγι της ισοφάρισης) την ομάδα του ως το τέλος (καταγράφηκαν ακόμα οι αποκρούσεις σε σουτ του Λαμπρόπουλου στο 78′ και σε κεφαλιά του Μακουκούλα στο 89′).
Το τέλος είχε αγωνία κυρίως λόγω του «εύθραυστου» προβαδίσματος του ΟΦΗ και όχι της επιθετικής πρωτοβουλίας του Παναιτωλικού.
WlllMifiHiy ■•■■.ιπιίλΌι^Μ*« ΟΦΗ (4-2-3-1 και 4-4-2 οπό to 65′) Φερνάντες 5 — Μίλιαζες 6 Μπούρμπος 7 Ζόρο 7 Τριποτσέρης 6 — Κάλάιτζιτς 6 (65′ Μακουκούλα 6) Μακρής 6 — Ογιος 6 (73′ Βερόν) Περογαμβράκης 5,5 (65′ Λαμπρόπουλος 6) Ζε 7 — Παπάζογλου 7 ΠΑΓΚΟΣ: Δασκαλάκης, Δαμιανάκης, Μπανούσης, Στάθης ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ρικάρντο Σα Πίντο 7 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1) Στεφανάκος 7 — Γκόλιας 6 (85′ Σφακιανάκης) Γκάλο 5 Μελισσάς 5 Μπικέι 5 — Σίλβα 6 (74′ Παπουτσογιαννόπουλος) Γοδόι 6 — Θεοδωρίδης 6 Καμαρά 6,5 Μπακάκης 5 — Μπόγιοβιτς 5 (84′ Πασάς) ΠΑΓΚΟΣ: Μπράκαλι, Καλί, Δάρλας, Καλογέρπς ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάκης Χάβος 6 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Καβάλας) 7 ΒΟΗΘΟΙ: Ακριβός (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας) ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμαρά (9′), Μελισσάς (40′), Στεφανάκος (56′), Μίλιαζες (74′), Μπικέι (82′), Φερνάντες (90V3 ) ΦΩΤ0**41ί • Κόπηκαν 4.161 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 20.765 ευρώ.
β Οι τιμωρημένοι (λόγω της αποβολής τους στον αγώνα της Τετάρτης στην Ξάνθη) Σα Πίντο και ‘ Πέτρος Μαρινάκης (προπονητής και εκ των βοηθών του στον ΟΦΗ) βρίσκονταν στην εξέδρα πάνω από τον πάγκο της κρητικής ομάδας. Στον πάγκο κάθισε ο άλλος βοηθός τρυ Πίντο, Τιάγκο Μουτίνιο. Σε αρκετές περιπτώσεις, πάντως, παίκτες του ΟΦΗ πήγαιναν προς την πλευρά του Σα Πίντο και έπαιρναν οδηγίες 9 Μετά τη λήξη του αγώνα ο Ευγένιος Γκέραρντ πήγε στα αποδυτήρια του ΟΦΗ και είχε συνομιλία με τον Θανάση Παπάζογλου.
β Αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς του ΟΦΗ ο Στέλιος Σφακιανάκης τη στιγμή της εισόδου του στον αγώνα.
• Στο γήπεδο ήταν και ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, που μετά το τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια.
• Οι άνθρωποι του Παναιτωλικού βιαζόντουσαν να τελειώσει γρήγορα η συνέντευξη Τύπου, καθώς θα αναχωρούσε το αεροπλάνο για την Αθήνα.

Χάβος: πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας Ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος ισχυρίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΟΦΗ αδικεί την ομάδα του και ότι σε κάθε περίπτωση το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης: «Θεωρώ ότι βάσει της συνολικής μας προσπάθειας το σκορ μάς αδικεί. Πετύχαμε ένα γκολ πολύ νωρίς με τον Καμαρά, ενώ εί-‘ χαμε και μία πολύ καλή φάση λίγο αργότερα με τον Ίδιο παίκτη, όπου αν γινόταν το 0-2, θα ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον ΟΦΗ. Στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο ΟΦΗ μας άσκησε μεγάλη πίεση και φαινόταν ότι στον άξονα είχαμε πρόβλημα. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ συνέχισε να ασκεί πίεση με βαθιές μπαλιές, όμως στις μονομαχίες ήμασταν καλοί. Πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια, ωστόσο πιστεύω ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα μας».
Ο δε βοηθός του Σα Πίντο στον ΟΦΗ, Τιάγκο Μουιίνιο, δήλωσε: «θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον προπονητή μας, τον Ρι κάρντο Σα Πίντο, και στους παίκτες μας που έκαναν ένα καταπληκτικό ημίχρονο. Έπαιξαν σαν πρωταθλητές, σαν μαχητές. Έπαιξαν με καρδιά, οργάνωση και ποιότητα. Και τέλος, στον κόσμο που ήταν απίστευτος και φανταστικός. Στέλνω ένα μήνυμα προς τις άλλες ομάδες. Προσέξτε τον ΟΦΗ, γιατί είναι μεγάλη ομάδα και ερχόμαστε. Ο προπονητής μας ήταν πάντα από πίσω μου και είναι δική του ευθύνη η σημερινή νίκη. Εγώ απλά μετέφερα τα μηνύματα στους παίκτες. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες και τον κόσμο».

Sportday: ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ
Οι Κρητικοί νίκησαν με 2-1 τους Αγρινιώτες, σε ένα ματς όπου εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το μέτριο έως κακό ξεκίνημα που έκαναν οι αντίπαλοι τους στο δεύτερο μισό. Ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από ό,τι συνέβη με την έναρξη του ματς.
Τότε οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι. άνοιξαν το σκορ. θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους και μόλις μετά το 20λεητο οι γηπεδούχοι άρχιζαν να βρίσκουν τα «πατήματά» τους.
Κυρίως όταν ο Ογιος βρέθηκε δεξιά. 0 ΟΦΗ ισοφάρισε και το ματς έδειχνε ντέρμπι και μοιρασμένο.
Ομως μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι έπαθαν… μπλακ άουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και το σκηνικό ήταν μόνιμα εγκατεστημένο έξω από την περιοχή του Στεφα- [ _ νάκου. Μέχρι το γκολ του Παηάζογλου οι Ηρακλειώτες δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά Ι ξέχωρα από κάποια μακρινά σουτ. αλλά αμέσως μετά το 21 θα μπορούσαν να είχαν κάνει το 3-1 με τον Μακουκούλα και η αναμέτρηση να είχε «τελειώσει» από το 67′. Είναι χαρακτηριστικό πως στο δεύτερο μισό ο Φερναντές επενέβη ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 70′. όταν μπλόκαρε την μπάλα σε μία άστοχη έξοδο. Κάπου εκεί οι «κυανοκίτρινοι» βγήκαν μπροστα. Ο Ογιος βγήκε L J μόνος του από τα δεξιά μετά από πάσα του Ζε Εντουάρντο. μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία.
‘Σουτ του Ζε Εντουάρντο.
η μπάλα πέρασε άουτ.
‘Τακουνάκιτου Ζορό. η μπάλα πέρασε άουτ.
28 40 CC’2-Ι.ΟΜπούρμπος U U έκανε εξαιρετική U U έκανε εξαιρετική κούρσα από τα δεξιά, έβγαλε στον αφύλακτο Παηάζογλου που πλάσαρε σε κενή εστία.
C7’0 Μακουκούλα εκμεταλU / λεύτηκε το λάθος του Μελισσά, σούταρε, αλλά απέκρουσε ο Στεφανάκος.
‘Σουτ του Θεοδωρίδη, η μπάλα πέρασε άουτ.
Οι Κρητικοί είχαν την απάντηση στο γρήγορο γκολ του Παναιτωλικού.
77 78 ‘Σουτ Λαμπρόπουλου, ο Στεφανάκος σε κόρνερ.
Ηχθεστνήαναϋέταηο* χ κρίθηκε στη «μάχη-των Λ λο-Μπακάκης)^^ ^ θησε επιθετικά. Στην αρι^ ιπερήμάνο ο Κάμαρα ^ ήταν δραστήριος. Ανηθε ^ τα οι γηπεδούχοι ειχσν -* αε καλή ημέρα τους μπακ η κοπήσεις.ένοντι2/βτων -λ. «καναρινιών»στά. Η αλλαγή του συστήματος σε U-U-2 τους έφερε έξω από την εστία του Φερναντές και απείλησαν για την ισοφάριση. Κυρίως στη φάση του 81′. όταν ο Τριποτσέρης «έχασε» για πρώτη και μοναδική φορά τον Μηόγιοβιτς, αλλά ο Μιλιάζες πήρε από τον Σέρβο φορ…
την μπουκιά από το στόμα. Σε εκείνο το διάστημα ο Σα Πίντο είχε σχεδόν ανέβει στα κάγκελα (ήταν τιμωρημένος και έδινε οδηγίες από την εξέδρα) και φώναζε στους παίκτες του να «βγουν» από τη περιοχή τους. ενώ στο τέλος ο Στεφανάκος (ντεπουτάρισε χθες) δεν επέτρεψε στον Μακουκούλα να χριστεί σκόρερ.
ΠΙ Ό Μιλιάζες με υπερπρο0 I απάθεια έδιωξε προ του Μπόγιοβιτς. που ήταν έτοιμος να πλασάρει εξ επαφής.
Ω 01 Κεφαλιά του Μακου0 Ο κούλα, ο Στεφανάκος έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 0 ΜΟΥΤΙΜΙΟ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΑ ΠΙΝΤΟ 16 τελικές είχε ο ΟΦΗ.
έναντι 4 του Παναιτωλικού. Οι εντός εστίας ήταν 5-1 αντίστοιχα.
ΟΧΑΒΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ 0 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ! ΑΞΙΖΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ «ΔΙΚΗ ΤΟΥ Η ΝΙΚΗ» «ΑΛΙΚΗ Η ΗΤΤΑ» ΗΒ1 Στον τιμωρημένο Ρικάρντο Σα Πίντο αφιέρωσε τη νίκη ο Τιάγκο Μουτίνιο. «Ο προπονητής ήταν πάντα πίσω μου στις κερκίδες, είναι δική του ευθύνη η νίκη.
Εγώ απλά μετέφερα το μήνυμα στους παίκτες», δήλωσε ο βοηθός του τεχνικού του ΟΦΗ. 0 άλλοτε αγαπημένος της κερκίδας του ΟΦΗ. Στέλιος Σφακιανάκης. αποδοκιμάστηκε χθες. κατά την είσοδο του στο παιχνίδι στο 83’. Αιτία, προφανώς, ήταν η στάση που κράτησε στις οικονομικές διαφορές που είχε με την ηρακλειώτικη ομάδα.
Αδικη χαρακτήρισε την ήττα του Παναιτωλικού ο Μάκης Χάβος: «θεωρώ ότι βάσει της συνολικής μας προσπάθειας, το σκορ μάς αδικεί. Πετύχαμε ένα γκολ πολύ νωρίς με τον Καμαρά ενώ είχαμε και μία πολύ καλή φάση λίγο αργότερα με τον ίδιο παίκτη, όπου αν γινόταν το 0-2, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον ΟΦΗ». Βέβαια, στη συνέχεια ο Χάβος παραδέχθηκε ότι η πίεση του ΟΦΗ ήταν ασφυκτική «και φαινόταν ότι στον άξονα είχαμε πρόβλημα. Πρέπει να βελτιωθούμε στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook