“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Γκολ με σημασία για τον Όγιος

Το πρώτο μετά το τροχαίο Ηταν Α Απριλίου του 2011, μετά το ματς της Εστουδιάντες με την Μπόκα Τζούνιορς.
όταν ο «φοιτητής» Μάικλ Ογιος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και καρφώθηκε σε ένα δέντρο, με συνέπεια να βρεθεί στην εντατική.
Το τροχαίο σημάδεψε τη σταδιοδρομία του Αργεντινού μεσοεπιθετικού (γεννημένου στις 2 Αυγούστου 1991 στις ΗΠΑ). αφού πριν από εκείνη την αποφράδα ημέρα είχε να επιδείξει συμμετοχές στη μικρή «μπιανκοσελέστε» κι εμφανίσεις που τον κατέτασσαν στα μεγάλα ταλέντα της χώρας.
Με τα πολλά, το καλοκαίρι άφησε το νότιο ημισφαίριο και ήρθε στην Κρήτη, επιχειρώντας (απέλπιδο;) restart στο ποδοσφαιρικό του όραμα. Στον ΟΦΗ τον πήραν περισσότερο σαν… παρελκόμενο του Λουτσιάνο Γκαλέτι. η πλευρά του οποίου τους τον πρότεινε, παρά για πρωταγωνιστή. Μερικούς μήνες αργότερα, ο Γκαλέτι παρέθετε αποχαιρετιστήριο δείπνο, αποτυγχάνοντας στο δικό του restart στο Ηράκλειο, ενώ ο Ογιος όχι μόνο παρέμενε, αλλά σημείωσε και το πρώτο του γκολ! Με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναιτωλικού.
Πρόκειται για το πρώτο του τέρμα σ’ επίσημο παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα, για το πρώτο του γκολ σε κάθε λογής διοργάνωση από την ημέρα του τροχαίου. Το τελευταίο σε διασυλλογικό επίπεδο μπήκε στις 5 Νοεμβρίου 2010. στο Εστουδιάντες – Λανούς 30. Και το τελευταίο του -γενικότερα- ήταν με την Κ-20 της Αργεντινής, στις 16 Ιανουαρίου 2011. στο 2-1 επί της Ουρουγουάης (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα).

Goal

Μεταγραφές και Κουτσιανικούλης

Δύο είναι τα… μέτωπα στα οποία θα εστιάσει στο διάστημα των εορτών η διοίκηση του ΟΦΗ, δεδομένου του ότι από x9es το ποδοσφαιρικό τμήμα τελεί σε άδεια μέχρι και us 29 Δεκεμβρίου. Atpuvos στη μεταγραφική ενίσχυση, με τον Σα Π ι ντο να έχει ζητήσει την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, evos στόπερ και δύο μεσοεπιθετικών. Από την άλλη evros ins εβδομάδα$ θα ασκηθεί έφεση για την ποινή των έξι αγωνιστικών που επιβλήθηκε στον Βασίλη Κουτσιανικούλη, ο οποίος σύμφωνα με το φύλλο αγώνα με την Ξάνθη έβρισε τα θεία. Στόχος είναι αυτή να μειωθεί στις 4 αγωνιστικές.

ΦΩΣ

Ο ΟΦΗ ξύπνησε από τον εφιάλτη

Όσο Τραγικά ξεκίνησε Το πρωτάθλημα, άλλο Τόσο εντυπωσιακά έκλεισε το 2013 ο ΟΦΗ. Η ομάδα του Ηρακλείου, για την οποία η σεζόν άρχισε με φιλοδοξίες, αγνοούσε τη νίκη για εννέα αγωνιστικές, αλλά αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Άρη πήρε μπρος και μάζεψε βαθμούς που κατά τους ανθρώπους του συλλόγου δίνουν ψυχολογικό αβαντάζ για τη συνέχεια. Οι Κρητικοί με την επικράτηση επί του Παναιτωλικού απέδειξαν ότι στην έδρα τους είναι δυνατοί, καθώς ακόμα δεν έχουν γνωρίσει ήττα. Εννέα παιχνίδια έχουν δώσει και μετρούν μόνο νίκες και ισοπαλίες. Η ανοδική πορεία των Ηρακλειωτών έχει επαναφέρει την πίστη ότι υπάρχουν οι δυνατότητες να τερματίσουν ψηλά στη βαθμολογία.
Σύμμαχος στην προσπάθεια που γίνεται αποδεικνύεται ο λαός του ΟΦΗ, που φέτος αποτελεί πραγματικό συμπαίκτη.
Από τις λίγες ομάδες του πρωταθλήματος με τόσο κόσμο στο γήπεδο. Προχθές κόντρα στους Αγρινιώτες περισσότεροι από 5.500 φίλαθλοι έδωσαν το παρών στο «Γεντί Κουλέ». Ήδη έχει σπάσει το φράγμα των 40.000 εισιτηρίων και πλέον όλα δείχνουν ότι θα καταρριφθεί το ρεκόρ των 45.236 πριν από δύο χρόνια, όταν ο ΟΦΗ είχε επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στην ομάδα είναι το γεγονός ότι ο Ρικάρντο Σα Π ι ντο επιβράβευσε τους ποδοσφαιριστές του για τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών, δίνοντας τους δύο επιπλέον μέρες άδειας. Ενώ αρχικά η επιστροφή στις προπονήσεις είχε προγραμματιστεί I για τις 27 του.μηνός, η κατάκτηση των τριών βαθμών σε βάρος του Παναιτωλικού οδήγησε τον Πορτογάλο προπονητή στην απόφαση να δώσει και άλλες μέρες ξεκούρασης στους \ ποδοσφαιριστές. Άρα ξανά στο γήπεδο οι «μελανόλευκοι» στις 29 Δεκεμβρίου. Ήδη αρκετοί παίκτες έχουν αναχωρήσει για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους ώστε να περάσουν τις γιορτές κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook