Παπάζογλου: “Δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο επιθετικός του ΟΦΗ με συνέντευξη του στην εφημερίδα Live Sport έδωσε το σύνθημα για τον δεύτερο γύρο και στάθηκε στις δυνατότητες που έχει η ομάδα ώστε να κάνει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα.

«Είναι αλήθεια ότι ήταν πολύ σύντομο το διάστημα που μεσολάβησε, αλλά στον προπονητή οφείλεται το ότι καταφέραμε να το αφήσουμε πίσω μας. Αυτός είναι που μας έδωσε κίνητρο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και καταφέραμε να τα βάλουμε όλα σε δεύτερη μοίρα και όχι μόνο να παίξουμε καλά. αλλά και να κερδίσουμε» ήταν η απάντηση του Θανάση Παπάζογλου αναφερόμενος σε όσα ακολούθησαν μετά την Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Παπάζογλου στην LiveSport

– Ίσως είναι η πρώτη φορά φέτος Ο ΟΦΗ έχει βαρύ όνομα, δεν είναι μικρή ομάδα που καταφέρατε να συνδυάσετε το αποτέλεσμα με μια πολύ καλή εμφάνιση. Είναι κάτι που επιδιώκετε πλέον ή σας ενδιαφέρουν πρωτίστως οι βαθμοί;

«Δεν θέλουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Αρχικά μας ενδιαφέρουν κυρίως οι βαθμοί. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ήμασταν χαμηλά στη βαθμολογία, δεν είχαμε το περιθώριο να κοιτάμε κάτι πέρα από τους βαθμούς. Είναι γεγονός ότι η νοοτροπία της ομάδας είναι επιθετική και αυτό δεν αλλάζει. Πλέον είναι και στόχος μας είναι να παίζουμε σωστό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω βέβαια αν τώρα θα είναι ωραίο».

– Τον τελευταίο καιρό είναι σαν να… γυαλίζει το μάτι σας! Ποιο είναι το μυστικό αυτού του πάθους;

«Αυτό οφείλεται 100% στον προπονητή. Είναι η νοοτροπία του μαχητή που προσπαθεί να μας περάσει και είναι γεγονός ότι το έχει καταφέρει Δεν υπάρχει παίκτης στον σύλλογο που να μη θέλει να δώσει τον εαυτό του και να θυσιαστεί για το καλό της ομάδας. Το έχει περάσει και στις προπονήσεις με τον τρόπο που μας μιλάει και μας συμπεριφέρεται»

– Πολλοί θεωρούν ότι διανύεις φέτος την καλύτερη χρονιά σου στη Super League. Εσύ πως νιώθεις;

«Αν δούμε τη μέχρι τώρα πορεία μου είναι γεγονός ότι το 2013 είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου Για μένα η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά. Δεν υπάρχει παίκτης που να μη θέλει να δώσει τον εαυτό του και νά θυσιαστεί για το καλό της ομάδας μας. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχα στη μέση. Παρ’ όλα αυτά. δεν έχασα σε καμία στιγμή την πίστη μου. ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα. Όλα οφείλονται στη δουλειά, δεν σου έρχεται τίποτα ουρανοκατέβατο. Μου αρέσει να δουλεύω, να βελτιώνομαι και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

– Είναι μόνο θέμα ικανοτήτων και ενστίκτου να σκοράρει ένας επιθετικός ή παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο;

«Φυσικά είναι και θέμα ικανότητας. Όπως και στο ταλέντο χρειάζεται δουλειά προκειμένου να παρουσιαστεί5 ακόμη καλύτερο. έτσι και στο σκοράρισμα αυτό που βοηθάει είναι να συνεχόμενα παιχνίδια και η διάρκεια. Αυτά σου δίνουν αυτοπεποίθηση Εκτός όμως όλων των άλλων, το σκοράρισμα είναι και θέμα τύχης, κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει αυτό».

– Θεωρείς ότι οι εμφανίσεις σου με τον ΟΦΗ φέτος μπορούν να σου ανοίξουν την πόρτα για μια πιο μεγάλη ομάδα;

«Κακά τα ψέματα, ο ΟΦΗ δεν είναι μικρή ομάδα. Έχει βαρύ όνομα και όλα τα χρόνια, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, ήθελε να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Η δική μου φιλοδοξία είναι να συνεχίζω να πετυχαίνω γκολ για να βοηθάω την ομάδα. Αν καταφέρω τώρα να δελεάσω μια μεγάλη ομάδα, αυτό είναι θέλημα θεού».

-Ήσουν και τη χρονιά που μας πέρασε στην ομάδα. Ποιες διαφορές βλέπεις φέτος σε σχέση με πέρυσι;

«Πέρυσι είχαμε μια ομάδα που στηριζόταν σε παιδιά που δεν είχαν παραστάσεις από τη Super League, τα οποία πλαισιώνονταν από κάποιους έμπειρους ποδοσφαιριστές. Λίγο οι παίκτες, λίγο οι προπονητές. καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θεωρώ ότι είχε ταυτότητα και ήταν ανταγωνιστικό».

– Με βάση τις τελευταίες σας εμφανίσεις, πιστεύεις ότι στον δεύτερο γύρο μπορούν να αλλάξουν οι στόχοι του ΟΦΗ;

«Χωρίς καμία αμφιβολία μπορούν να αλλάξουν. Απέχουμε πέντε βαθμούς από τα πλέι οφ. που είναι ένας εφικτός στόχος. Μην ξεχνάμε όμως ότι και οι θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό δεν απέχουν πολύ. Φέτος έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα με ταυτότητα και συγκεκριμένη φιλοσοφία που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Αν καταφέρουμε να το πετύχουμε.
Θα είναι μια χαρά για όλους. Όπως στόχος μας είναι να περάσουμε και στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Είναι γεγονό5 ότι μετά το πρώτο ματς τα πράγματα είναι πλέον δύσκολα, αλλά πιστεύουμε στις δυνατότητες μας και θα πάμε να παίξουμε τη ρεβάνς για να προκριθούμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook