Μαρινάκης: “Ο Σα Πίντο θέλει να δουλεύει στην τελειότητα”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο γενικός αρχηγός του ΟΦΗ σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για Σα Πίντο, Γκαλέτι, Όγιος εκφράζοντας την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας.

Υπηρετεί πλέον τον ΟΦΗ από το πόστο του γενικού αρχηγού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μιλώντας στον Athletic Radio 104,2 έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου λέγοντας ότι «πιστεύω ότι η συγκομιδή βαθμών θα μπορούσε να είναι καλύτερη γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω σε κάποια παιχνίδια. Και αυτό δεν έγινε λόγω ατυχίας ή άλλων παραγόντων. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με την ομάδα, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Παράλληλα, ο Πέτρος Μαρινάκης μίλησε για τον «τεράστιο άνθρωπο» Λουτσιάνο Γκαλέτι, για τον Μάικλ Όγιος που θα μας κάνει να «τρίβουμε τα μάτια μας» και βέβαια για τον αναμορφωτή του ΟΦΗ Ρικάρντο Σα Πίντο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρινάκης στον Athletic Radio 104,2

Για την εικόνα του φετινού ΟΦΗ: «Πιστεύαμε όλοι στις δυνατότητες της ομάδας και κάποια στιγμή θα έβγαιναν στο γήπεδο οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Όταν ένα παιχνίδι έχει περάσει και δεν έχεις πάρει κάτι, τότε πρέπει να το ξεπερνάς. Πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι και έχουμε δείξει τους τελευταίους δύο μήνες ότι τα παιδιά αποδίδουν τον καλύτερο τους εαυτό και παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Για το πρόσωπο που παρουσιάζει ο ΟΦΗ στα τελευταία παιχνίδια: «Παίζει σημαντικό ρόλο η προέλευση του κύριου Σα Πίντο. Όμως, πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Εκείνοι είναι που κρίνουν το παιχνίδι με βάση την δική τους παρουσία. Όλοι έχουμε καταλάβει το πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουμε σωστά ώστε να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα για τον ΟΦΗ».

Για τις απαιτήσεις του κόσμου του ΟΦΗ: «Οι απαιτήσεις στην αρχή της περιόδου ήταν το πώς θα καταφέρναμε να παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Δεν πρέπει να ζητάμε πράγματα που αυτήν την στιγμή για διάφορους λόγους δεν μπορούν να γίνουν. Και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Ο ΟΦΗ δουλεύει αρκετά σωστά ώστε να πάρει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΦΗ και τα οποία είναι πρωτεύοντα. Θέλουμε να κάνουμε βήμα – βήμα ώστε να δούμε την ομάδα εκεί που θέλει ο κόσμος».

Για τους υψηλούς στόχους και τα «πρέπει» του ΟΦΗ: «Όλοι θέλουμε να δούμε τον ΟΦΗ ψηλά που έβλεπε ο κόσμος, όταν ήμουν εγώ ποδοσφαιριστής. Όμως, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Τώρα γίνεται καλή δουλειά από την διοίκηση και προσπάθεια όλων είναι να κοιτάξουμε παραπάνω».

Για την παρουσία του κόσμου του ΟΦΗ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο του ΟΦΗ γιατί παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, εκείνος στέκεται στο πλευρό της ομάδας και είναι πάντα δίπλα της. Είναι πολύ σημαντική η προσφορά του κόσμου και του αξίζουν συγχαρητήρια. Το σημαντικό είναι να μην παίρνουν αέρα τα μυαλά μας και πρέπει να κοιτάξουμε το πρόβλημα που υπάρχει. Σιγά, σιγά να γίνονται όλα και ο ΟΦΗ να είναι μέσα, τουλάχιστον, στην πρώτη πεντάδα».

Για τον θεσμό του κυπέλλου: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά, ακόμα και στην ήττα από την Καλλονή δεν αξίζαμε την ήττα. Θα πάμε στον επαναληπτικό για να κερδίσουμε. Στόχος μας είναι η νίκη – πρόκριση ώστε να προχωρήσουμε στο κύπελλο».

Για τον Ρικάρντο Σα Πίντο: «Ο κύριος Σα Πίντο έφερε μια διαφορετική νοοτροπία που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Δουλεύει πάρα πολλές ώρες, εντός και εκτός γηπέδου προσπαθώντας να βγάλει μέσα στο γήπεδο το 100% των δυνατοτήτων του. Δουλεύει στο «κόκκινο», θέλει να αγγίζει την τελειότητα και όλος ο κόσμος βλέπει τα αποτελέσματα».

Για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Ότι και να πεις, είναι λίγο για τον Λουτσιάνο Γκαλέτι. Είναι ένας τεράστιος άνθρωπος. Μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, ήταν άγνωστο αν θα μπορούσε να προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι το θέμα της υγείας είναι πάνω από όλα».

Για τον Μάικλ Όγιος: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον ΟΦΗ, τον πίστευα και τον πιστεύω πάρα πολύ. Το παιδί δείχνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι όταν ένας παίκτης έρχεται σε μια ομάδα μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να εγκλιματιστεί από την αρχή. Ο Όγιος μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον ΟΦΗ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα δούμε έναν καλύτερο ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο. Είναι ταλέντο, δουλεύει πολύ στην προπόνηση και σιγά – σιγά θα δούμε έναν πολύ καλύτερο Όγιος που θα μας κάνει όλους να τρίβουμε τα μάτια μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook