Πως είδαν στην Αθήνα το 2013 για τον ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Η ιστοσελίδα gazzeta.gr έκανε τον απολογισμό της χρονιάς για τον ΟΦΗ και την έκλεισε με θετικό πρόσημο για τον σύλλογο.

Διαβάστε αναλυτικά

Η αλήθεια είναι πως το 2013 δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΟΦΗ, καθώς τόσο η αγωνιστική εικόνα, όσο και τα πολλά και σημαντικά οικονομικά προβλήματα, είχαν κάνει πολλούς να αγχώνονται για το μέλλον της ομάδας στην Σούπερ Λίγκα, για να μην πούμε γενικά. Στο τέλος όμως όχι απλά όλα πήγαν καλά, αλλά πλέον οι Κρητικοί έχουν αρχίσει να ελπίζουν σε ένα πολύ καλύτερο μέλλον.

Για να γίνει αυτό, αρχικά χρειάστηκε να έρθει η σωτηρία. Μια σωτηρία που ήρθε στο τέλος και όπως ήταν φυσικό πανηγυρίστηκε όπως της άξιζε. Το καλοκαίρι ο Μάνθος Πουλινάκης έκανε μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί λύση στο οικονομικό, πραγματοποιώντας ωστόσο και εξαιρετικές μεταγραφές. Οι Γκαλέτι, Όγιος, Ζε Εντουάρντο, Κάλαϊτζιτς και πολλοί άλλοι, έκαναν τον κόσμο να τρέξει και να πάρει εισιτήρια διαρκείας, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την αγάπη του.

Ωστόσο το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο τρόπο, μέχρι τους «ασπρόμαυρους να αναλάβει ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Με τον Πορτογάλο στον πάγκο οι Κρητικοί έχουν καταφέρει να ανέβουν στην όγδοη θέση με 21 βαθμούς και το κυριότερο να πείθουν με τις εμφανίσεις τους. Ο κόσμος σε κάθε ματς σχεδόν γεμίζει το Γεντί Κουλέ και όλοι είναι σίγουροι πως το μέλλον θα είναι καλύτερο και πως το 2014 μπορεί να φέρει στην ομάδα αυτά που ονειρεύονται οι φίλοι.

Έτσι σε γενικές γραμμές και από την στιγμή που και ο υποβιβασμός δεν υπήρξε, έστω και στο τέλος, αλλά και η αγωνιστική εικόνα έχει αλλάξει προς το καλύτερο στα τελευταία ματς, το 2013 που φεύγει αφήνει στον ΟΦΗ μια γλυκιά γεύση, που ναι μεν θα μπορούσε να ήταν και πιο γλυκιά, αλλά από την άλλη θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα και εξαιρετικά πικρή αν υπήρξε ο υποβιβασμός.

Τι κρατάνε: Στον ΟΦΗ θα πρέπει να κρατήσουν την στήριξη του κόσμου. Οι φίλαθλοι της ομάδας βλέποντας πως γίνεται μια σημαντική προσπάθεια βρίσκονται δίπλα στους παίκτες του Σα Πίντο σε κάθε αγώνα, φτάνοντας στο σημείο το Γεντί Κουλέ να είναι το πρώτο σε ποσοστό πληρότητας στην Σούπερ Λίγκα!

Τι αφήνουν: Φαίνεται να αφήνουν τα οικονομικά προβλήματα που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο το 2013. Η νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Μάνθο Πουλινάκη φαίνεται να κάνει έργο και αυτό είναι πιο σημαντικό και από την κάθε αγωνιστική διάκριση.

Παίκτης που ξεχώρισε: Σε αυτή την κατηγορία θα βάλουμε δύο. Για το πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε ήταν ο Περογαμβράκης που με τα σημαντικά του γκολ βοήθησε τους Κρητικούς να μείνουν και φέτος ο Παπάζογλου που έχει σκοράρει 5 φορές και συνολικά όταν αγωνίζεται τον καταλαβαίνει και με το παραπάνω η αντίπαλη άμυνα.

Καλύτερη στιγμή: Η σωτηρία που μάλιστα ήρθε με δυσκολία και στο τέλος. Αυτό ήταν και το πιο σημαντικό την φετινή χρονιά για τον ΟΦΗ, καθώς αν η ομάδα έπεφτε στην Football League θα μιλάγαμε με άλλη βάση για το 2013.

Χειρότερη στιγμή: Μπορεί ο ΟΦΗ να έχει καταφέρει να ανέβει στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά αν θέλαμε να βάλουμε την χειρότερη στιγμή για το 2013, θα βάλουμε συνολικά το κακό ξεκίνημα που είχε φέτος στο πρωτάθλημα. Με 9 αγώνες χωρίς νίκη, στο Γεντί Κουλέ είχε αρχίσει να κάνει για τα καλά την εμφάνισή του το άγχος και η γκρίνια, ειδικά μετά την πολύ κακή περσινή περίοδος. Αυτό το άσχημο σερί δεν θέλουν με τίποτα να το επαναλάβουν στον ΟΦΗ, αν και όπως δείχνουν στο γήπεδο, είναι έτσι και αλλιώς δύσκολο να το ξανακάνουν.

Η δήλωση του 13: «Αυτήν την στιγμή, πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα 54 ποδοσφαιριστές και προπονητές και είναι σαν να πληρώνουμε τρεις ομάδες. Και παράλληλα φροντίζουμε να είμαστε εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας πληρώνοντας την εφορία και ότι άλλες εκκρεμότητες έχει ο ΟΦΗ. Προσέχουμε που πηγαίνει το κάθε ευρώ προκειμένου να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε την ομάδα». Αυτό είχε δηλώσει ο Μάνθος Πουλινάκης και μπαίνει ως η δήλωση της χρονιάς, γιατί ο πρόεδρος του ΟΦΗ έχει καταφέρει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο του και να εξυγιάνει σε μεγάλο βαθμό τους Κρητικούς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook