«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, τον “Ασπόμαυρο Τύπο” μέσα από το Gentikoule και τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου.
ΦΩΣ: Έσπασε την παράδοση η Βέροια
Είχε να σκοράρει δεκαεπτά χρόνια σε αυτό το γήπεδο η Βέροια, από τον Νοέμβριο του ’87. Και είχε να πανηγυρίσει νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο από τον Δεκέμβριο του 70. Γι’ αυτό και μόνο το γκολ του Μπεν με το οποίο διαμορφώθηκε η επικράτηση της Βέροιας (1-0) στην Κρήτη είναι σκέτο (βαθμολογικό) χρυσάφι για τους φιλοξενούμενους, που πανηγύρισαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στο πρωτάθλημα και πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Ο ΟΦΗ, που προσδοκούσε στη συγκομιδή ενός ακόμη τρίποντου για να τελειώνει, μια και καλή, με την υπόθεση ουρά, όλα πήγαν στραβά και ανάποδα. Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας ήταν κακή και το φινάλε της αναμέτρησης ήταν εφιαλτικό, αφού σε είκοσι λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, ο ΟΦΗ είδε δύο παίκτες του να αποβάλλονται (Μπούρμπος και Ζόρο) και στο τέλος δέχτηκε και το γκολ που αναγκάζει την ομάδα του Ηρακλείου να παραμείνει κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.
Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν πιο ορεξάτοι στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην καλά οργανωμένη άμυνα της Βέροιας. Αλλωστε και ο Σα Πίντο είχε εμφανή παράπονα από τη λειτουργία των παικτών του στο παραγωγικό κομμάτι, κάτι που φάνηκε από τη διπλή αλλαγή του 54′ (Μπανούσης και Λαμπρόπουλος αντί των Ζε Εντουάρντο και Ογιος). Όμως ούτε και τότε βελτιώθηκε η κατάσταση και επιπλέον άρχισαν να εμ.__ φανίζονται τα πρώτα αμυντικά προβλήματα για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μπαρκάν (αγωνιζόμενος στο κεφάλι της επίθεσης) και ο Μπεν (παίρνοντας θέση στο αριστερό άκρο) άρχισαν να ταλαιπωρούν κέρδισε στο «Γεντί κουπέ» τον ΟΦΗ και πήρε βαθμολογική ανάσα ΜΕ το γκολ του Μπεν (85′)  Με εννέα τέλειωσαν το ματς οι γηπεδούχοι, αφού αποβλήθηκαν οι Μπούρμπος (75′) και ζόρο (81′) . Και πάνω που όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ θα έπρεπε να συμβιβαστεί με το «μη χείρον βέλτιστον», αφού δηλαδή δεν μπορούσε να κερδίσει τότε θα ήταν καλύτερο να μη χάσει, τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά δύσκολα για τους γηπεδούχους. Σε πρώτη φάση ήρθαν οι δύο γρήγορες κίτρινες κάρτες στον Μπούρμπο, μια στο 72′ για σκληρό φάουλ στον Αποστολόπουλο και άλλη μια στο 75′ απέναντι στον Παυλίδη. Και λίγο αργότερα ο Πορτογάλος τεχνικός είδε το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια του όταν ο Ζόρο αναγκάστηκε (για να διορθώσει το δικό του λάθος) να ανατρέψει τον Μπαρκάν, που ετοιμαζόταν να μπει στην περιοχή βρισκόμενος σε προφανή ευκαιρία για γκολ. Ούτε συζήτηση για την κόκκινη κάρτα που του έδειξε ο Δελφάκης, όμως η ουσία ήταν ότι ο ΟΦΗ θα υποχρεωνόταν για τα υπόλοιπα 14 λεπτά (με τις καθυστερήσεις) να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα δύο παικτών, με πειραματική μορφή αμυντικής τετράδας (Μπανούσης, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Μονιάκης). Και το κακό τρίτωσε για τον ΟΦΗ, καθώς η Βέροια κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη διαμορφωμένη κατάσταση στο 85′. Τότε που η κάθετη πάσα του Αποστολόπουλου βρήκε τον Μπεν στην περιοχή του ΟΦΗ και αυτός μπόρεσε να την… τσιμπήσει απέναντι από τον Φερνάντεζ και να τη στείλει στα δίχτυα των γηπεδούχων, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-1).
Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η νίκη φαντάζει δίκαιη για τους φιλοξενούμενους, που μπορεί να μην είχαν σπουδαία επιθετική παρουσία, όμως στην επανάληψη είχαν τις ευκαιρίες (ανάμεσά τους και αυτή η απίστευτη του μετέπειτα σκόρερ στο 63′ όταν κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να μη βρει δίχτυα από ένα μέτρο). Σίγουρα πάντως είχαν μεγαλύτερη θέληση, προσπάθη8S’: Κάθετη πάσα του Αποστολόπουλου για τον Μπεν που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, βρέθηκε απέναντι στον Φερνάντεζ, τσίμπησε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα.
σαν περισσότερο και όταν διαμορφώθηκαν οι αριθμητικές ανισορροπίες δεν αρκέστηκαν στον βαθμό και τα κατάφεραν. Μπεν και Ελάχιστη επιθετική παρουσία, ίσως σε αυτό να συνέτεινε το γεγονός ότι ο Παπάζογλου εξαφανίστηκε στο ματς, και προβλήματα στο κέντρο της άμυνας και στη μεσαία γραμμή.
Μπορεί να υπήρξαν παράπονα για τον Δελφάκη, όμως ο διαιτητής από την Αρκαδία δεν έκανε τίποτε παραπάνω από το να σφυρίξει αυτά που είδε. Και αυτά που έγιναν. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση για τις δύο κάρτες στον Μπούρμπο, αλλά ούτε και για την ορθότητα της απόφασης να αποβληθεί ο Ζόρο, αφού ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή ευκαιρία για γκολ. Ούτε και οι βοηθοί (Αναστόπουλος, Πετρόπουλος) είχαν κακές υποδείξεις. Τα πιο πολλά παράπονα που θα πρέπει να έχουν στον ΟΦΗ είναι από την αγωνιστική παρουσία της ομάδας τους.
Τον Ρώσο Κομόλοφ παίρνει n Βέροια Ι Στη Βέροια θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ρώί σος μέσος Πάβελ Κομόλοφ. Ο 25χρονος (γεννημένος 3/10/89) ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη ; Ζενίτ, τη Ζαλγκίρις και Μπελσατόφ και αναμένει ται τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα προκειμένου να επισημοποιήσει τη συμφωνία και να τεθεί στη διάθεση του Ντόστανιτς.
Δεν μπορούσε να κρύψει την απογοήτευση του ο Ρικάρντο Σα Πίντο. «Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Το πάθος και την ποιότητα που έχουμε δείξει από τότε που ήρθα, δεν τα είχαμε σήμερα. Όμως οι παίκτες προσπάθησαν να κερδίσουν το παιχνίδι και η μοναδική ομάδα που το προσπάθησε ήταν ο ΟΦΗ. Παρ’ όλο που δεν είχαμε ποιότητα στο παιχνίδι μας, είχαμε τον έλεγχο, παλέψαμε, φτάσαμε στην περιοχή της Βέροιας.
Σε αυτό το επίπεδο οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, όπως οι αποφάσεις του διαιτητή. Όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος μπορεί να συμβούν πολλά κακά στο παιχνίδι σου.
Χωρίς να υπάρχει λόγος, ήμασταν νευρικοί με την μπάλα. Έπρεπε να έχουμε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας. Η Βέροια ήρθε να παίξει αμυντικά, δεν μας άφηνε χώρους.
Είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε με μεγαλύτερη ηρεμία. Ακόμα και όταν μείναμε με 10 παίκτες, δοκιμάσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, όμως στη συνέχεια μείναμε με 9.
Κάναμε αλλαγές για να κερδίσουμε γιατί μέχρι εκείνη τη στιγμή η αντίπαλη ομάδα είχε φτάσει στην περιοχή μας 1-2 φορές.
Ήρθαν να πάρουν στην καλύτερη περίπτωση τον 1 βαθμό και δυστϋχώς εμείς χάσαμε και τους τρεις. Το σημερινό ματς τελείωσε και πρέπει να σκεφτούμε το παιχνίδι Κυπέλλου με την Καλλονή».
Όσον αφορά τη μεταγραφικιί ενίσχυση παρέπεμψε το θέμα στον Πουηινάκη: «Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο, γνωρίζει τι σκέφτομαι και είναι δική του η απόφαση. Μιλήστε με τον πρόεδρο για τη μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ». Και ο Πορτογάλος τεχνικός κατέληξε: «Σίγουρα δεν κάναμε ευκαιρίες, όχι όσες στα προηγούμενα παιχνίδια.
Ακόμα και απέναντι στον Πανιώνιο δεν κά- ‘ ναμε πολλές φάσεις, αλλά δεν δεχτήκαμε κιόλας. Κάνουμε ό,τι πρέπει, όμως το γκολ είναι και θέμα παικτών. Εμείς φτάναμε στην περιοχή αλλά δεν κάναμε γκολ. Έχω μείνει έκπληκτος με την εξέλιξη του αγώνα. Τις προηγούμενες αγωνιστικές παίξαμε απέναντι σε καλές ομάδες όπως ο Παναιτωλικός και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, σήμερα όχι.
Η δουλειά μου είναι να βοηθώ τους παίκτες, να αναλύω και να διορθώνω τις καταστάσεις».
Στην απέναντι πλευρά εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα για τον Ράτκο Ντόστανιτς. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τους βαθμούς και γνωρίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε εδώ. Ο ΟΦΗ είναι πολύ καλή ομάδα και έπαιξε αρκετά καλά.
Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι είχαμε νευρικότητα και λίγο άγχος γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς για τη σωτηρία. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε πολύ καλύτερα και σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ έδειξε ότι ήταν νευρικός, εμείς το εκμεταλλευτήκαμε και είδατε ότι σκοράραμε με μια κόντρα. Εμείς έχουμε δύσκολο έργο και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε και να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είναι φωτιά, θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΦΗ για τη φιλοξενία του. Δεν περίμενα ότι ο ΟΦΗ θα είχε τόσο μεγάλη νευρικότητα. Είπα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στα πρώτα 15 λεπτά γιατί αυτό θα ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού».
GOAL:ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΘΑ… Ε-ΜΠΕΝ-Ε!
Αριστα «στημένη» στον αγωνιστικό χώρο από tov προπονητή ins η Βέροια, κατάφερε να περιορίσει πολύ τον ΟΦΗ και να μην επιτρέψει στους Κρητικο΄τς να κάνουν το παιχνίδι tous. Πρώτος στόχος ήταν η ισοπαλία, όμως onus εξελίχθηκε το ματς, ήρθε το πολύτιμο «τρίποντο».
Σα Πίντο: «Δεν αξίζαμε τέτοια ήττα» Απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίον ηττήθηκε ο ΟΦΗ ήταν ο Ρικάρντο Σα Πίντο. ο οποίος δήλωσε πως «γνωρίζουμε ότι δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν είχαμε το πάθος και τη διάθεση άλλων αγώνων στο γήπεδο μας. Η Βέροια ήρθε για να πάρει την ισοπαλία και τελικά πήρε τους τρεις Βαθμούς». Οσο για τα μεταγραφικά, ο Πορτογάλος είπε: «Ρωτήστε τον πρόεδρο για τις μεταγραφές. Εχω μιλήσει μαζί του και ξέρει τι σκέφτομαι. Η απόφαση είναι δική του».
ΟΦΗ – ΒΕΡΟΙΑ Ικανοποιημένα ο Ντόστανικ Ευχαριστημένος από τη νίκη της Βέροιας ήταν ο Ράτκο Ντόστανιτς. «Ο ΟΦΗ είναι πολύ καλή ομάδα και έπαιξε αρκετό καλό. Δεν περίμενα ότι θα είχε τόσο μεγάλη νευρικότητα. Είπα στους παίκτες μου να είναι προσεκτικοί στα πρώτα 15′ γιατί αυτό θα ήταν ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Εχουμε δύσκολο έργο και κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε, να κοιτάξουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που είναι… φωτιά» είπε ο τεχνικός της Βέροιας.
Από μοιραίος*, ωραίος ο Γάλλος μέσος, ο οποίος χάρισε τη νίκη με 1-0 στη Βέροια επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο ΚΟΝΤΡΑ ΣΕΕΝΝΕΑ ΘΑ…  Μια του κλέφτη, δυο ίου κλέφτη, ε… η τρίτη θα ήταν και η «φαρμακερή».
Κάπως έτσι εξελίχθηκε η χθεσινή αναμέτρηση του ΟΦΗ με τη Βέροια στο Ηράκλειο. Ο Μηεν έχανε τα… άχαστα, ο ΟΦΗ έχανε… παίκτες εξαιτίας αποβολών, όμως στο φινάλε η Βέροια «έκλεψε» τους τρεις βαθμούς, εκμεταλλευόμενη τόσο το πολύ καλό στήσιμο της στον αγωνιστικό χώρο όσο και την αριθμητική υπεροπλία Tns.
Ενα γκολ στο 85′ από τον Μπεν, λοιπόν, ήταν αυτό που χάρισε στη «βασίλισσα» του Βορρά τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που δεν λύγισε όταν έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της (σωστής) αποβολής του Μπούρμπου στο 75′, όμως γονάτισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αγωνιζόμενος με εννέα παίκτες, Ο Μπεν, λοιπόν, ήταν ο «λυτρωτής», αν και λίγο έλειψε να αποβεί μοιραίος για τη Βέροια. Γιατί οι δύο ευκαιρίες που έχασε στο 52′ με το σουτ από τα δύο μέτρα πάνω στον Φερνάντες και στο 73′ (από το μισό μέτρο έπειτα από κεφαλιά του Μπαρκάν… κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Φερνάντες!) ήταν κάτι παραπάνω από κλασικές! Στον αντίποδα, ο ΟΦΗ στο β’ μέρος, με εξαίρεση ένα σουτ του Περογαμβράκη στο 46′, δεν απείλησε τον Καντιμοίρη. Πάντως, το γεγονός πως οι Κρητικοί έχασαν μέσα σε έξι λεπτά δύο από τους τέσσερις παίκτες της άμυνάς τους άλλαξε όχι μόνο την αριθμητική ισορροπία, αλλά συνολικά τπ λειτουργία της ομάδας του Ρικάρντο Σα Πίντο.
Οπως και να έχει, με τους τρεις βαθμούς η Βέροια έφτασε τους 18 και πέρασε τον Απόλλωνα και τον Λεβαδειακό που έχουν από 17, ενώ ο ΟΦΗ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να ξεφύγει για τα καλά από τις τελευταίες θέσεις…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook