«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday:Πρόκριση για παλικάρια!
Πρόκριση για παλικάρια! Η ΚΑΛΛΟΝΗ… ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ «8» ΜΕ Τ01-0 ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΕΙΧΑΝ… ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΝΑ ΠΟΥΝ
Στο… τσούκου τσούκου μπολ ήθελε να πάει τη ρεβάνς η Καλλονή, αλλά το σχέδιο δεν βγήκε. Ο ΟΦΗ δεν είχε βρει δίχτυα στο σπίτι του (0-1) αλλά μπήκε αποφασισμένος στο ΟΑΚΑ να τα παίξει όλα για όλα και οι παίκτες του έκαναν κατάθεση ψυχής.
Ο Σα Πίντο περιόρισε το ροτέισον σε σχέση με τον Ματζουράκη και η ομάδα του έδειχνε καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μπορεί το πρώτο ημίχρονο να ήταν εξαιρετικά φτωχό σε φάσεις, αλλά υπήρχε καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, η οποία έγινε… πολύ καλύτερη με την είσοδο του Ροβίθη. ο οποίος αντικατέστησε τον Ογιος κι έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση.
Η Καλλονή δεν είχε πολλούς παίκτες σε καλή μέρα. αλλά δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Σιδεράκη ο οποίος καθυστέρησε πολύ το… μοιραίο.
Και καθώς το ματς έφτανε στο τελευταίο εικοσάλεπτο, πολλοί πίστεψαν ότι το 0-1 του πρώτου αγώνα, μάλλον θα ήταν αρκετό για να γίνει η… δουλειά.
Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν έκαναν τα χιλιόμετρα από το Ηράκλειο στην Αθήνα για να πέσουν αμαχητί και τιμώρησαν την Καλλονή για την απάθειά της. μέσα από στημένη φάση. Στο 80′.
ο Μιλιάζες εκτέλεσε τεχνικά προς την καρδιά της άμυνας ένα μακρινό φάουλ και ο Περογαμβράκης έφερε το ματς στα ίσια! Πήδηξε με δύναμη, σε σωστό χρόνο και η εντυπωσιακή του κεφαλιά ήταν άπιαστη.
Η ρεβάνς οδηγήθηκε στην παράταση, με τον ΟΦΗ να κρατά τη μαχητικότητά του και να πιέζει για δεύτερο γκολ. Η πρόκριση θα ήταν πιο γλυκιά αν ερχόταν πριν τη διαδικασία των πέναλτι και το γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα, ήρθε από τον Παπάζογλου στο 107′. Επειτα από κεφαλιά του Ζε Εντουάρντο και επέμβαση του Σιδεράκη.
ο επερχόμενος φορ του ΟΦΗ δεν αστόχησε στο σουτ που έπιασε.
ΡΕΣΙΤΑΛ ΟΠΑΔΩΝ Το ματς ήταν σκληρό, με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές διακοπές. Είχε και… αποβολή. Αυτός που την πλήρωσε, δεν ήταν κάποιος από τους παίκτες, αλλά ο Σα Πίντο που πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του Παπάζογλου. πολύ κοντά στον πάγκο της Καλλονής. Ο Ματζουράκης ενοχλήθηκε και προκλήθηκε ένταση, η οποία εκτονώθηκε με την τιμωρία του Πορτογάλου τεχνικού.
Αυτοί που πήραν άριστα, ήταν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Στο τέλος του αγώνα υπήρξε., μετακίνηση των οπαδών στο ΟΑΚΑ. αλλά για καλό σκοπό. Οι φίλοι της Καλλονής έσμιξαν με αυτούς του ΟΦΗ. Αγκαλιάστηκαν, φωτογραφήθηκαν μαζί. αντάλλαξαν κασκόλ. Ενα σπάνιο στιγμιότυπο εξαιρετικής ομορφιάς.

«Τη θέλαμε πάρα πολύ την πρόκριση και ήταν όντως μια μεγάλη πρόκριση. Στο πρώτο ματς αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Ξέραμε τις δυνατότητές μας. θέλαμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να αποδείξουμε στον κόσμο μας πως θα κάνουμε το παν για να περάσουμε.
Εχουμε τις δυνάμεις για να προχωρήσουμε. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, όποιος κι αν είναι. Αν παρουσιάζουμε όμως στο γήπεδο το πραγματικό μας πρόσωπο, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».
Ο εξαιρετικός Μανόλης Ροβίθης πρόσθεσε: «Στο ποδόσφαιρο μπορείς να πάρεις πολλά ματς με την καρδιά σου. Νικήσαμε και περάσαμε, θέλουμε να προχωρήσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε». Από πλευράς των ηττημένων, ο Ούγκο Φαρία.
σημείωσε: «Πήραμε θετικό αποτέλεσμα στην Κρήτη, αλλά δεν τα καταφέραμε σήμερα (σ.σ.: χθες). Το παιχνίδι κρίθηκε σε μια λεπτομέρεια.
Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα, διότι μας καλούν οι υποχρεώσεις»

Goal: ΑΡΓΗΣΕ, ΑΛΛΑ ΤΗ… ΔΑΓΚΩΣΕ
 Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ήταν φανερό πως ο ΟΦΗ θα έπαιρνε την πρόκριση. Ενα παιχνίδι με τον χρόνο έκαναν οι παίκτες του Σα Πίντο απέναντι στην Καλλονή. Οσο πιο γρήγορα πετύχαιναν το πρώτο γκολ τόσο πιο εύκολα θα έφταναν στον στόχο τους. Αργησαν να το πετύχουν (80 ) με τη θαυμάσια κεφαλιά του Περογαμβράκη και μοιραία έπρεπε να πάρουν και τον έξτρα χρόνο της παράτασης ώστε να ολοκληρώσουν το έργο tous.
Αυτό ήταν το… έργο χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο, με δύο ομάδες που αναγκαστικά είχαν το μυαλό τους στο πρωτάθλημα και τις δύσκολες αποστολές που τους περιμένουν.
Και οι δύο προπονητές πήραν τα ρίσκα τους. 0 Ματζουράκης με «μαξιλαράκι» το υπέρ του 1-0 στο εκτός μάχης, ελπίζοντας πως οι αντοχές των νεοαποκτηθέντων και των νέων σε ηλικία, σε συνδυασμό με την κλειστή άμυνα, θα του δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα . Από την άλλη ένα Σα Πίντο που ρισκάρει.
Η μεγάλη του δικαίωση ήρθε με την αλλαγή του Ροβίθη και την πίεση που άσκησε στα αντίπαλα καρέ. Το γκολ στο 80’ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και στην παράταση ήταν θέμα χρόνου και το δεύτερο, απέναντι σε μια Καλλονή που έκανε όλη κι όλη μια φάση. Ο Πορτογάλος, αφού αποθέωσε τους πιτσιρικάδες Ροβίθη και Δαμιανάκη(«έπαιξαν σανπραγματικοί άνδρες») αλλά και τις ικανότητες της Καλλονής, παραδέχθηκε πως επρόκειτο για μια νίκη καρδιάς και στρατηγικής, όχι όμως και το ότι παραφέρθηκε στη φάση του γκολ του Παπάζογλου και έβγαλε άσχημη συμπεριφορά απέναντι στον συνάδελφο του προπονητή.
MVP ΑΛΕΞΗΣ ΠΕΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ! Με την εξαιρετική κεφαλιά του στο 80′ κοι το γκολ που σημείωσε έριξε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τον ΟΦΗ. 0 επιθετικός των Κρητικών με περίσσιος πόθος ήταν για μια ακόμη φορά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ανταποκρινόμενος άριστα τόσο σαν παρτενέρ του Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης όσο και σαν ακραίος επιθετικός.
ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΣΥΝ: Η παρουσία του Ροβίθη άφησε υποσχέσεις καθώς από το σημείο και μετά που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο. έναντι του κακού Ογιος, έδωσε επιθετική πνοή στον ΟΦΗ και συνέβαλε στο να βρουν χώρους δράσης ο Περογαμβράκης και ο Παπάζογλου. Εξαιρετικό καλός ήταν και ο έτερος νεαρός Δαμιανάκης στο κέντρο της άμυνας.
ΣΥΝ: Η συνολική αντίδραση του ΟΦΗ στο Β’ ημίχρονο. 0 Σα Πίντο βλέποντος τα περιθώρια της πρόκρισης να στενεύουν ρίσκαρε, πίεσε και δικαιώθηκε.
ΠΛΗΝ: 0 Πολ Κεϊτά πέρα από τα αξιόλογα σωματικά προσόντα του ήταν ένας από τους αδύναμους κρίκους της Καλλονής στη μεσαία γραμμή.0 Σενεγαλέζος δεν φαίνεται να έχει και πολύ μυαλό στο κεφάλι, υποπίπτοντας σε χαζό φόουλ. Αν ο Τριτσώνης δεν ήταν τόσο ανεκτικός μαζί του. θα είχε αποβληθεί.
ΠΛΗΝ: Για δεύτερη φορά φέτος ο Σα Πίντο αποβάλλεται μην μπορώντας να συγκρατήσει τα νεύρα του. Είναι εκρηκτικός σαν χαρακτήρας ο Πορτογάλος προπονητής, ολλό αδικαιολόγητος στις αντιδράσεις του.
0 Σα Πίντο δεν μπορεί να ελέγξει τα αντιδράαεα του και αποβάλλεται δικαίως από τον Τριτσωνπ

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook