Bεζυρίδης: «Και την ψυχή μας για την άνοδο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης τόνισε με δηλώσεις του ότι όλοι στον ΟΦΗ είναι διατεθειμένοι να δώσουν και την ψυχή τους για την άνοδο καυτηριάζοντας την στάση των υπευθύνων για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Sentra 103,3:

Για τον ΟΦΗ: «Σίγουρα ο ΟΦΗ θα άξιζε μία θέση στη Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα μας ήταν πολύ αδικημένη από τα περσινά πλέι οφ και φέτος συμβαίνει το ίδιο, έμμεσα βέβαια. Διότι η κατάσταση που επικρατεί δυσκολεύει περισσότερο το έργο του ΟΦΗ για να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ».

Για όλα αυτά που συμβαίνουν με τα πλέι οφ: «Μιλάμε για πρωτόγνωρα πράγματα κι εμείς στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Γενικότερα στο ποδόσφαιρο δεν έχει γίνει ξανά κάτι τέτοιο. Πρέπει να θεωρείσαι πάρα πολύ άτυχος για να το συναντήσεις. Όλοι είμαστε πολύ μπερδεμένοι, δεν ξέρουμε το μέλλον μας και δεν ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι πολύ άσχημα.

Εκτός από τα συμβόλαια υπάρχει και το συναίσθημα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να αφήσεις στην άκρη και να σκεφτείς στυγνά επαγγελματικά. Όλοι είμαστε πολύ δεμένοι με την ομάδα. Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν. Χθες το βράδυ βγήκε η απόφαση για τα πλέι οφ που μας κάνει άνω-κάτω. Δεν ξέρω ακριβώς πως είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση. Εγώ ήμουν στη Δράμα και τώρα θα πάρω το αεροπλάνο για να γυρίσω πίσω».

Για το γεγονός ότι τα πλέι οφ θα γίνουν στην Αθήνα: «Το κακό για εμάς είναι ότι δεν θα παίξουμε στο `Γεντί Κουλέ’ και δεν θα έχουμε τη δύναμη της έδρας. Είναι ένα ακόμα μείον για εμάς. Όπως είναι κατανοητό είναι διαφορετικό να παίζεις εκεί με εννιά χιλιάδες κόσμο στο πλευρό σου και διαφορετικό να παίζεις στην Αθήνα, διότι κάποιοι κύριοι της Ε.Π.Ο. ή της Φούτμπολ Λιγκ δεν μπορούν να βάλουν κάποια πράγματα σε μία σειρά. Κι αυτά θα τα `λουστούμε’ εμείς.

Βέβαια, ο κόσμος θα μας ακολουθήσει, παρά την ταλαιπωρία που θα υποστεί. Το θετικό είναι ότι υπάρχει το αβαντάζ των βαθμών, καθώς είμαστε δύο βαθμούς πάνω από το Λεβαδειακό και τρεις από τους άλλους. Ακόμα δεν ξέρω το πρόγραμμα και το ρόλο που μπορεί να παίξει».

Για το αν περιμένει μία αντίδραση από τον ΠΣΑΠ: «Περίμενα μία αντίδραση από τον ΠΣΑΠ. Περίμενα να πατήσει πόδι και να καλύψει όλους τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στα πλέι οφ. Να βγάλει μία ανακοίνωση με την έγκρισή μας και να πει ότι δεν αγωνίζονται στα πλέι οφ οι ποδοσφαιριστές. Να πει ότι είναι παράνομο αυτό, ότι είναι αντιεπαγγελματικό. Απ’ όσο ξέρω δεν έχει γίνει κάτι. Μόνο στην αρχή, όταν ο ΟΦΗ είχε πάει στα πολιτικά δικαστήρια, ο ΠΣΑΠ έλεγε ότι πρέπει να επισπευσθούν τα πλέι οφ, να τελειώνει το θέμα και οι παίκτες να φύγουν διακοπές. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά όλοι κρεμόμαστε από τις αποφάσεις των ομάδων μας και κάποιων κυρίων».

Για το τι σημαίνει για τους παίκτες η διεξαγωγή των πλέι οφ τη δεδομένη χρονική στιγμή: «Υπάρχουν συμβόλαια που εκκρεμούν. Οι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή δεν ξέρουν τι να κάνουν και σε ποια βάση να μιλήσουν. Αν ανέβει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ, θα θέλουν να μείνουν. Αν γίνει κάτι στα πλέι οφ, π. χ. ένας τραυματισμός, τότε τι θα γίνει; Ο παίκτης θα μείνει ξεκρέμαστος, διότι δεν μπορεί καμία Ε.Π.Ο. και καμία Φούτμπολ Λιγκ να μας κατοχυρώσει. Δεν μας φταίνε οι άνθρωποι της ομάδας, διότι κι αυτοί είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν κάποιες αποφάσεις. Για ακόμα μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι τους αρμόδιους δεν τους ενδιαφέρει ο πρωταγωνιστής, δηλαδή ο ποδοσφαιριστής».

Για την κατάσταση στην οποία είναι ο ίδιος: «Δεν κατεβαίνω ούτε για διακοπές, ούτε για τίποτε άλλο. Αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο, πάω μάχιμος και επιστρατεύομαι, όπως και κάποια άλλα παιδιά. Μπορεί να υστερούμε σε κάποια πράγματα, διότι μετά από τόσο καιρό καμία ομάδα δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά θα καταθέσουμε και την ψυχή μας και θα ανέβουμε».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook