2+1 με μπαράζ το πιθανότερο σενάριο υποβιβασμού

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Οριστικά την άλλη Τρίτη 28/1 θα συνεδριάσει το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ προκειμένου να αποφασίσει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα προβιβαστούν τη φετινή σεζόν στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δύο απευθείας και ένας με μπαράζ, το πιθανότερο σενάριο. Δεν περνάει της Super League.

Δικάσιμο για την άλλη Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, έδωσε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στην υπόθεση του αριθμού των ομάδων που θα “πέσουν” από τη Super League και θα ανέβουν από τη Football League. Μια υπόθεση, την οποία παρέπεμψε η ΕΠΟ στο όργανό της με υπόμνημα που απέστειλε τη Δευτέρα 20/1. Κυρίως όμως, ένα ζήτημα για το οποίο όφειλε η ίδια η ομοσπονδία να επιληφθεί και να το έχει λύσει από το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πιθανότερο σενάριο αναφορικά με την απόφαση, φαίνεται να είναι η περίπτωση που πρότεινε η Super League ως εναλλακτική: απευθείας υποβιβασμός-προβιβασμός δύο ομάδων και μία τρίτη θέση να κριθεί μέσω αγώνα μπαράζ μεταξύ του 16ου της “μεγάλης” κατηγορίας με τον τρίτο των πλέι οφ της Football League.

Ως δεύτερο επικρατέστερο σενάριο, είναι να “περάσει” η προκήρυξη της “μικρής” λίγκας που προβλέπει άνοδο και υποβιβασμό τριών ομάδων. Το να γίνει δεκτή η προκήρυξη της Super League (άνοδος-υποβιβασμός δύο ομάδων) φαντάζει απίθανο και ήδη το οσμίζονται και στον συνεταιρισμό.

Την Τετάρτη 22/1, οι δύο λίγκες θα δηλώσουν τους εκπροσώπους τους στο Διαιτητικό (από δύο η κάθε μία), ενώ επί της διαδικασίας αναμένεται να υπάρξουν και πρόσθετες παρεμβάσεις από ΠΑΕ.

πηγή: contra.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook