16 λιγότερα γκολ έχει δεχτεί ο φετινός ΟΦΗ!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Καλύτερος ο περσινός ή ο φετινός ΟΦΗ; Το gentikoule.gr απαντάει σε αυτό το ερώτημα με στοιχεία, αριθμούς και αποδείξεις δείχνοντας ότι η ομάδα του Αναστόπουλου είναι πολύ καλύτερη από την περσινή.

Παρ’ όλα αυτά και ενώ η πορεία που διαπράττει είναι πολύ καλύτερη από την περσινή, ίσως αυτό το γεγονός να μην επιτρέψει στον ΟΦΗ να πάρει την απευθείας άνοδο για την Σούπερ Λιγκ. Χθες, αναφέραμε ότι η πορεία του ΟΦΗ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος τον έχει αναδείξει σε πρωταθλητή σε αυτό το κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου.
Συνεχίζοντας την… «αριθμολαγνεία» που μας διακατέχει σήμερα αποδεικνύουμε γιατί ο φετινός ΟΦΗ είναι πολύ καλύτερος από τον περσινό αλλά και γιατί όλοι πιστεύουν ακράδαντα ότι το εισιτήριο της ανόδου δεν χάνεται!

Άμυνα
Στο περσινό πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ διασυρόταν σε Εύοσμο, Ελληνικό, Ηλιούπολη χάνοντας από αυτές τις… διάσημες ομάδες με βαριές ήττες όπως 2-0 και 3-0. Φέτος, αυτό δεν συμβαίνει και η ομάδα του Ηρακλείου έχει δεχτεί 16(!) λιγότερα γκολ σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο, μια μεγάλη διαφορά που αναδεικνύει και το μεγάλο όπλο του ΟΦΗ στο φετινό πρωτάθλημα παρά τις αλλαγές στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Βαθμοί
Όσο και αν φαίνεται παράξενο επειδή ο ΟΦΗ βρίσκεται στην τρίτη θέση όπως και πέρυσι, οι παίκτες της ομάδας έχουν συγκεντρώσει επτά βαθμούς περισσότερους. Πέρυσι, τέτοιο καιρό και τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ είχε 52 βαθμούς ενώ φέτος έχει συγκεντρώσει 59 βαθμούς.

Βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους του ΟΦΗ καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου είχε 62 βαθμούς ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα 68, η Κέρκυρα 58 βαθμούς και ο Παναιτωλικός 63 βαθμούς.

«Καυτό» το ‘’Γεντί Κουλέ’’
Ο ΟΦΗ φέτος είναι πολύ κοντά στην επίτευξη ενός πολύ μεγάλου ρεκόρ που δεν είναι άλλο από τις μηδέν ήττες στο «Γεντί Κουλέ». Πέρυσι, η Κρητική ομάδα είχε ηττηθεί δύο φορές στο Ηράκλειο εν αντιθέσει με την φετινή περίοδο όπου έχει παραχωρήσει μόλις τρεις ισοπαλίες.