Σα Πίντο: “Νιώθω πολύ όμορφα στον ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε στο NOVAΣΠΟΡΦΜ για την παρουσία του στην ομάδα αφήνοντας “παραθυράκι” και για άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Σα Πίντο εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του από τις συνθήκες που έχει συναντήσει στον ΟΦΗ και απαντώντας στο ερώτημα της παραμονής του στην ομάδα και τη νέα χρονιά είπε πως “νιώθω πολύ όμορφα στον ΟΦΗ και την πόλη αλλά έχω μάθει να ζω με το σήμερα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικάρντο Σα Πίντο

-την πορεία του ΟΦΗ: «Τα πράγματα είναι τώρα καλά. Αρχίσαμε με δύσκολες καταστάσεις, αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν στην πορεία. Τα τελευταία αποτελέσματα είναι θετικά, έχουμε περισσότερες σε σχέση με την αρχή και προχωράμε. Βασικός μας στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής το ταχύτερο δυνατό κι από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε».

-τη μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ: «Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και ο σύλλογος ταλαιπωρείται χρόνια από αυτά. Ο πρόεδρος προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν με χρέη από προηγούμενες χρήσεις. Ήρθαν δύο παίκτες, ο Ντουντού και ο Σίσιτς, που περιμένουμε να βοηθήσουν την ομάδα. Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές, καλύτερα να ρωτήσετε τον πρόεδρο. Ξέρω ότι κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για το καλό της ομάδας. Δική μου δουλειά είναι να δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ με τους παίκτες που έχω».

-το αν επιθυμεί να παραμείνει και του χρόνου στον ΟΦΗ: «Έχω μάθει να ζω με το σήμερα και να μη βάζω μακροπρόθεσμους στόχους. Νιώθω πολύ καλά εδώ, όλα είναι όμορφα, η πόλη, η ομάδα… Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, όλες οι ομάδες κάτω από την πέμπτη θέση είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη. Στόχος είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό πηγαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι».

-τις διαφορές μεταξύ Πορτογαλίας και Ελλάδας: «Ως κουλτούρα οι δύο χώρες μοιάζουν. Το ελληνικό πρωτάθλημα από τη μέση και κάτω είναι πιο ανταγωνιστικό. Στην Πορτογαλία Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ μπορούν να έχουν απώλειες απέναντι σε άλλες ομάδες, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κερδίζουν σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση στην Πορτογαλία, ίσως γιατί στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική δυσκολία».

-τους πολλούς Πορτογάλους που εργάζονται στην Ελλάδα: «Έχουμε πολλές ομοιότητες, μας είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστούμε και μας αρέσει εδώ. Στην Ελλάδα το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη υπομονή. Τα θέλετε όλα και τα θέλετε τώρα. Όλοι έχουν άποψη και πάντα ο καλύτερος είναι αυτός που δεν παίζει. Χρειάζεται περισσότερη υπομονή. Μέσα σε λίγες εβδομάδες δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα. Κανείς δεν είναι μάγος. Εγώ στον ΟΦΗ νιώθω πάρα πολύ καλά, παρότι υπάρχουν δυσκολίες. Προσπαθούμε, δουλεύουμε και ελπίζουμε για το καλύτερο».