Βεζυρίδης: «Χάζευα τον κόσμο του ΟΦΗ…»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης μίλησε στον Athletic Radio 104,2 για τις μεγάλες στιγμές που έζησε το Σάββατο και περιγράφει τα συναισθήματα του αλλά και την εικόνα που έχει από τον φετινό ΟΦΗ.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας, ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης και ο κόσμος του ΟΦΗ συναντήθηκαν ξανά μαζί. Το βράδυ του Σαββάτου στο «Γεντί Κουλέ», ο κόσμος του ΟΦΗ τίμησε όπως έπρεπε να τιμήσει έναν ποδοσφαιριστή που φόρεσε την φανέλα του για 3 χρόνια. Το «Γεντί Κουλέ» φώναζε ρυθμικά το όνομα του Πολυχρόνη Βεζυρίδη και όπως εξήγησε ο ίδιος στον Athletic Radio 104,2 «δύσκολα βγαίνουν λέξεις σε τέτοιες στιγμές. Όταν μπήκα στο γήπεδο και το είδα γεμάτο, τότε ένιωσα συναισθήματα που δεν περιγράφονται».

Αναλυτικά όσα είπε ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης στον Athletic Radio 104,2

Για όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτήν την στιγμή. Γιατί μετά από 2 χρόνια, δεν περίμενα εύκολα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Και δεν πιστεύω ότι γίνεται συχνά σε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ήταν μεγάλη συγκίνηση για εμένα και δεν έχω λόγια να το σχολιάσω. Τώρα που μιλάμε, έρχονται στο μυαλό μου αυτές οι στιγμές και δύσκολα μου βγαίνουν λέξεις. Αυτές είναι στιγμές που για τον Πολυχρόνη Βεζυρίδη μετρούν πιο πολύ από κάθε άλλο. Για αυτά τα πράγματα ξεκινήσαμε να παίζουμε μπάλα από μικρά παιδιά. Ονειρευόμασταν να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, να ζούμε τέτοιες στιγμές και είναι σημαντικό να τα αναγνωρίζει ο κόσμος και να κάνει τέτοιες κινήσεις».

Για το πώς προέκυψε αυτή η βράβευση: «Δεν γνωρίζω από πότε το είχαν στο μυαλό τους, αλλά όλα έγιναν ξαφνικά την τελευταία εβδομάδα. Είχα στο μυαλό μου την επιστροφή στο Ηράκλειο για να δω ένα παιχνίδι από κοντά και θέλω να πω δημόσια ένα ευχαριστώ σε όλους εκείνους που το διοργάνωσαν. Ουσιαστικά, οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής».

Για το πώς ένιωσε όταν άκουγε το όνομα του: «Είναι ότι καλύτερο μπορεί να εισπράξει ένας αθλητής από έναν κόσμο. Χάζευα τον κόσμο που φώναζε το όνομα μου, έβλεπα ένα γεμάτο γήπεδο και με την πρώτη ευκαιρία να θυμούνται την προσφορά μου. Μπήκα στο γήπεδο και ένιωσα σαν το σπίτι μου. Το μυαλό μου είναι μόνιμα εκεί και νοητά δεν έχω φύγει ποτέ από εκεί. Μετά από 2 χρόνια που έχω φύγει από τον ΟΦΗ, μπορώ να πω ότι είναι το δεύτερο μου σπίτι. Έχουν περάσει 2 χρόνια και ακόμα δεν έχω συνηθίσει την ιδέα του φεύγω από το Ηράκλειο».

Για το τι του έχει μείνει από την 3ετή παρουσία του στον ΟΦΗ: «Οι δύσκολες στιγμές της Β’ Εθνικής είναι εκείνες που έχουν μείνει χαραγμένες. Τα πλέι – οφ της Νέας Σμύρνης, το αίσιο τέλος και η επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ. Μέσα από τα δύσκολα, η επιτυχία είναι πιο γλυκιά. Βλέποντας την ομάδα να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, όσο πιο ψηλά ανεβαίνει το χαίρομαι και εγώ».

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Έχει δύο σκέλη η φετινή πορεία. Δεν θέλουμε να θυμόμαστε τον πρώτο γύρο αλλά μετά την έλευση του νέου προπονητή ο ΟΦΗ έχει παρουσιαστεί διαφορετικός. Η ψυχολογία τους έχει ανέβει και πλέον δείχνουν ότι πιστεύουν πως μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε. Από την στιγμή που το λέει και ο ίδιος ο προπονητής που ζει μαζί τους, τους βλέπει κάτι παραπάνω ξέρει».

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Το σίγουρο είναι ότι ένας νικητής υπήρχε στο ματς και αυτός ήταν ο ΟΦΗ. Ειδικά, στο δεύτερο ημίχρονο τον είχε κολλήσει στην 4 και δεν θύμιζε σε τίποτα Παναθηναϊκό. Φορούσε και μπλε εμφανίσεις και δεν θύμιζε αυτήν την ομάδα. Ο κόσμος έδειξε ότι στηρίζει την ομάδα, αναγνώρισε την προσπάθεια που έκαναν και για αυτόν τον λόγο χειροκροτούσε τους παίκτες από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Για το «νοικοκύρεμα» του ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ βάζει λιθαράκια και δεν θα μπλέξει με υποβιβασμούς. Ο Μάνθος Πουλινάκης έχει έναν σοβαρό προγραμματισμό και η ομάδα χρόνο με τον χρόνο θα μπορεί να βάζει υψηλότερους στόχους και γιατί να μην θέσει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook