Αδίκησαν τους εαυτούς τους και την προσπάθεια τους

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Ο Μανώλης Σαρρής σχολιάζει στο blog του στο Gentikoule το παιχνίδι της Τούμπας και τονίζει ότι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ είναι τα παιχνίδια που έρχονται στο Ηράκλειο.

Με πείσμωσε και με τσάντισε το 5-0. Όπως όλο τον κόσμο του ΟΦΗ. Γιατί όταν είσαι ο ΟΦΗ και δεν είσαι ο Λεβαδειακός ή ο Απόλλωνας που τέτοιες ήττες περνούν στο ντούκου. Όταν είσαι ο ΟΦΗ και τρως 5 γκολ, δεν περνάει στο ντούκου. Και αυτό είναι υγιές και φυσιολογικό. Είναι δείγμα μεγάλης ομάδας που έχει πίεση, κόσμο που περιμένει αποτελέσματα και κριτική που τσακίζει κόκαλα. Δεν περνάει στο ντούκου το 5-0 και δύσκολα ξεχνιέται. Αυτά για την κριτική και την γκρίνια που υπάρχει μετά το ματς της Τούμπας.

Θα ξεκινήσω πρώτα από τον Μπαρέιρο. Ο ΟΦΗ πλήρωσε 5 τραγικά λάθη όπου μέσα από τα οποία δέχτηκε 5 γκολ. Ούτε 1 γκολ του ΠΑΟΚ δεν βγήκε από οργανωμένη επίθεση ή από προσπάθειες παικτών του που να πλήξουν το παιχνίδι του ΟΦΗ. Ότι και να λέμε τώρα, το ματς τελείωσε και δεν γυρίζει πίσω όμως επιχειρούμε να κάνουμε μια ανάλυση του τι φταίει. Μπορούμε όλοι να κριτικάρουμε τον Μπαρέιρο γιατί ήταν στο δικό του πεδίο ευθύνης τα γκολ που δέχτηκε και η εύκολη λύση είναι να τον ρίξουμε στην φωτιά. Ο Παραγουανός δεν ήταν αρνητικός αλλά από την στιγμή που μπαίνει στο “κάδρο” τότε όλοι τον καταδικάζουμε για το ντεμπούτο του. Και όμως ο Μπαρέιρο στο πρώτο ημίχρονο – πέραν της φάσης του Κλάους όπου δεν τον προλαβαίνει – δεν είναι αρνητικός. Με το να τον κράζουμε τώρα όλοι, δεν νομίζω ότι θα κερδίσουμε κάτι. Θα μπορούσε να είναι και ο Δαμιανάκης στην θέση του και τότε πάλι τα ίδια θα λέγονταν. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να γίνουμε μετά Χριστόν προφήτες και να βγάζουμε ως καλύτερους παίκτες, αυτούς που… δεν έπαιξαν καθόλου ή δεν ξεκίνησαν βασικοί. Το ίδιο ξεκίνημα είχε και ο Ζόρο όπου όλοι βιάστηκαν να τον βγάλουν παλτό, τραυματία και παλαίμαχο. Οι μετέπειτα εμφανίσεις του διέψευσαν κατηγορηματικά όλους τους… προφήτες.

Για το παιχνίδι, όλα τα λεφτά ήταν τα πρώτα 60 λεπτά. Όταν έμενε το 1-0, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος όμως και ΠΑΛΙ οι φάσεις που έβγαλε δεν έγιναν γκολ. Τα ίδια έπαθε με τον Παναθηναϊκό, τα ίδια έχει πάθει και σε προηγούμενα παιχνίδια. Υπάρχει και η δικαιολογία της εμφανούς απουσίας του Παπάζογλου όμως όπως και να’ χει, είναι κάτι που πρέπει να το βελτιώσει η ομάδα γιατί στο μέλλον θα της στοιχίσει ξανά. Από την στιγμή που ο ΟΦΗ δεν σκόραρε στο 1-0, τα μετέπειτα λάθη ήταν φυσιολογικό να γίνουν γκολ – γιατί πολύ απλά ο ΠΑΟΚ διαθέτει παίκτες που και την μισή φάση θα την κάνουν γκολ.

Αυτή είναι η διαφορά. Για αυτό ο ΠΑΟΚ είχε 5/5 και παρότι ο ΟΦΗ τελείωσε το ματς με περισσότερες ευκαιρίες, δεν σκόραρε ούτε μια φορά. Ο ΠΑΟΚ έβαλε 5 και ο ΟΦΗ τίποτα. Αυτά τα λίγα έκαναν το 5-0.

Για τις επιλογές του Σα Πίντο θα πω ότι ο Πορτογάλος με τα υλικά που έχει στην διάθεση του, έτσι ακριβώς διαχειρίστηκε το ρόστερ του ΟΦΗ. Ορθώς έβαλε δύο μπακ από τα δεξιά για να σταματήσουν το Λίνο και αυτό πέτυχε αφού πλην της φάσης του 1-0, ο Βραζιλιάνος δεν απείλησε καθόλου την περιοχή του ΟΦΗ. Στο κέντρο, η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια δείχνει ότι έχει στοιχίσει σε παίκτες όπως ο Μακρής που τα έχει δώσει όλα μέσα στην χρονιά και δείχνει πως πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Η (συνολική) παρουσία του ΟΦΗ μου αφήνει μια πικρή, κατάπικρη γεύση γιατί κυρίως οι ίδιοι οι παίκτες του ΟΦΗ αδίκησαν τους εαυτούς τους αφού το 5-0 είναι αυτό που μένει. Και είναι ένα σκορ που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα και την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη, όμως με τα 4, από τα 5 ματς που ακολουθούν, να γίνονται στο Ηράκλειο είναι προφανές ότι όλα εξαρτώνται από τον ΟΦΗ. Όσο πιο καλός συνεχίσει να είναι, άλλο τόσο πιο γρήγορα θα προλάβει να διώξει το άγχος που (μας) έχει καταβάλλει από την αρχή της χρονιάς.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook