“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Άλλη ομάδα

Μ(α ακόμη παράσταση της ομάδας του Στέφε νς μέσα στην Τούμπα. Ενα ακόμη ματς με πολλά γκολ και μεγάλη ικανοποίηση για την απόδοση των σπουδαίων παικτών που αποκτήθηκαν τον Δεκέμβριο. Το τελικό 5-0 αδικεί την καλή προσπάθεια των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο.
Ηταν δύο διαφορετικά παιχνίδια αυτά που έγιναν χθες , στην Τούμπα. Στο πρώτο ημί- I χρόνο ο ΠΑΟΚ κέρδιζε, αλλά ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος. Πιο οργανωμένος, μία ομάδα που επέβαλε το 4-4-2 και δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους γηπεδούχους.
Στην επανάληψη όσο περνούσε η ώρα. τόσο ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε και με τους ποιοτικότατους παίκτες του που ήρθαν και από τον πάγκο (Νάτχο. Χούσεν) έβαζε το ένα γκολ μετά το άλλο.
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ του ΠΑΟΚ στο W αλλά το 1-0 δεν βοήθησε τους γηπεδούχους. Οι Κρητικοί στάθηκαν ξεκάθαρα καλύτερα στο γήπεδο και υπήρχαν στιγμές που φάνηκε να παίζουν με παίκτη παραπάνω! Το καλό πρέσινγκ των Κρητικών και οι τρομερές δυσκολίες ανάπτυξης του «Δικεφάλου». ολοκλήρωσαν ένα ημίχρονο με 2-5 τελικές για τους φιλοξενούμενους που είχαν βασικό σκοπό να επιτεθούν γρήγορα και να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των ουτσιανικούλη και Περογαμβράκη. Ο ΟΦΗ δημιούργησε και έχασε κάποιες μικροευκαιρίες. την ώρα που ο ΠΑΟΚ περιορίζονταν σε στημένες φάσεις χωρίς αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβηκε από την αρχή. Πρώτα πήρε την κατοχή και στη συνέχεια πίεσε την περιοχή των φιλοξενούμενων.
Από την ώρα που ο Σαλπιγγίδης (από θέση οφσάιντ) έκανε το 20. ο ΟΦΗ κατάρρευσε μεσοαμυντικά.
Η μία φάση των γηπεδούχων διαδέχονταν την άλλη και με τρομερά ποσοστά ευστοχίας ο ΠΑΟΚ έκανε το 1-0… 5-0.
Ο Αθανασιάδης ήταν ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ με ένα γκολ και δύο ασίστ. οι ΚάτσεΜαντούρο ανέβηκαν πολύ στην επανάληψη, ενώ Νάτχο και Χού- σεν έδειξαν σε απλές φάσεις την ποιότητά τους.
Ο ΟΦΗ απέδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο. Το 5-0 είναι βαρύ και άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα. 0 Σα Πίντο έχει δημιουργήσει αξιόλογο σύνολο, που χθες πλήρωσε την έλλειψη πίστης και τα λάθη μετά το 2-0.

ΦΩΣ

Τα έβαλε όλα ο ΠΑΟΚ

Όσοι υποστηρίζουν πως η στατιστική δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον όχι όσο σε άλλα αθλήματα, θα πρέπει να πάρουν μια κόπια από το χθεσινό ματς της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον ΟΦΗ (5-0). Σε μια συνάντηση που οι τελικές προσπάθειες καταγράφηκαν 9-10 υπέρ των Κρητικών, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 5-0 υπέρ των Θεσσαλονικέων! Με λίγα λόγια, ό,τι έκαναν στην περιοχή του Φερνάντεζ οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κατέληγε στο βάθος της εστίας του Ισπανού. Είτε από συνδυασμένες προσπάθειες των γηπεδούχων, είτε από θέση οφσάιντ (στο δεύτερο γκολ του Σαλπιγγίδη) είτε από παιδαριώδη λάθη της άμυνας και κυρίως του Μπαρέιρο, ο οποίος πραγματοποίησε εφιαλτικό ντεμπούτο, φέροντας ευθύνη στα τρία από τα πέντε τέρματα που δέχθηκε η ομάδα του Ηρακλείου. Ο Παραγουανός στόπέρ κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ζόρο και απέτυχε στην αποστολή του υποπίπτοντας σε λάθη που πλήρωσε και με το παραπάνω ο ΟΦΗ. Ένας ακόμα απών που έλειψε πραγματικά από τούς φιλοξενούμενους ήταν Ιο αρχισκόρερ Παπάζογλαυ, ο οποίος επίσης δηλώθηκε να εκτίσει ποινή και σίγουρα κάτι καλύτερο θα είχε κάνει στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου οπότε η κατοχή της μπάλας και οι ευκαιρίες καταγράφηκαν στην πλευρά των παικτών του Σα Πίντο.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε στο ματς, απόρροια της συνεργασίας του λίνο με τον Αθανασιάδη, έκανε πολλή ώρα να επισκεφθεί ξανά την αντίπαλη περιοχή παραχωρώντας χώρο στον αντίπαλο, ωστόσο βρήκε στην επανάληψη καλύτερο ρυθμό και αξιοποίησε στο έπακρο τις ευκαιρίες που δημιούργησε στην περιοχή του Φερνάντεζ. Κάθε λάθος των αμυντικών του ΟΦΗ πληρώθηκε και με το παραπάνω, είτε από τους συνήθεις υπόπτους (Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης) είτε από τους νεοφερμένους, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να Σεφτε βρουν πιο πρόσφορο έδαφος για να σκοράρουν και να μετατρέψουν ένα αμφίρροπο παιχνίδι επί μία ώρα, σε έναν ανέλπιστο θρίαμβο στο φινάλε. Ενδεικτική της απρόβλεπτης κατάληξης του ματς είναι η συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι με τη λήξη του ημιχρόνου αποδοκίμασαν τους παίκτες του Στέφενς, ενώ στο φινάλε του ματς χειροκροτούσαν όρθιοι την πεντάρα.

Goal

Αναμενόμενο ξέσπασμα, αλλά…

Το βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να καυχιέται ότι έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μπορεί όμως να καυχιέται για δύο πράγματα. Για το γεγονός ότι δεν συγχώρησε κανένα λάθος των Κρητικών (το ένα) και πως έχει σημαντικά ποιοτικές μονάδες στο ρόστερ του (το δεύτερο) που μπορούν και να σκοράρουν από το πουθενά, αλλά και να ανατρέψουν το σκηνικό εκεί που δεν το περιμένεις.
Επί Tns ouoias; Εάν ο Μπαρέιρο δεν ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ (ναι, του ΠΑΟΚ) και δεν έκανε τόσες γκάφες το ματς θα ήταν διαφορετικό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο σφύριγμα του τέλουβ του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του ΠΑΟΚ άκουσαν ηχηρή γιούχα.
Στο πρώτο μέρος ο ΟΦΗ ήταν το αφεντικό του αγώνα και έχασε σηpavriKcs ευκαιρίες που έδειξαν ότι ο ΠΑΟΚ ναι μεν πέτυχε πέντε γκολ και διασκέδασε την ήττα από τον Πλατανιά, αλλά εξακολουθεί να προβληματίζει σε όλες τις γραμμές. Δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα αυτό που υποστήριξε ο προπονητής του ΟΦΗ, που είπε ότι το σκορ λέει ψέματα. Εάν εξαιρέσει κανείς το εξαιρετικό γκολ του Αθανασιάδη στο ξεκίνημα, ο ΠΑΟΚ στο πρώτος μέρος έπαιζε ρόλο κομπάρσου, με τον ΟΦΗ να τον απειλεί σοβαρά, αλλά το κυριότερο; Οτι η κρητική ομάδα (εξαιρετική η σκέψη του Σα Πίντο) δημιουργούσε ρήγματα στην προβληματική άμυνα του γηπεδούχου κυρίως στην κόντρα επιθέσει. Στο 9′ ο Μπούρμπος, στο 20′ ο Εντουάρντο, στο 24′ ο ΠερογαμβράKns και στο 39′ ο ίδιος παίκτης έφτασαν κοντά αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Στο δεύτερο pepos ο ΟΦΗ έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ και η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα, ενώ συγχρόνως ο Μπαρέιρο έκανε τη μία γκάφα μετά την άλλη, όπως και τη στιγμή του πρώτου γκολ που δέχθηκε ο ΟΦΗ και ήταν άθελά του ο 12os παίκτης του γηπεδούχου. Από τη ν άλλη η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ είναι εξαιρετική και έφτασε σε αυτό το 5-0 πολύ εύκολα. 0 κόσμος όμως πρέπει να δείξει επιείκεια διότι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετούς νέους παίκτες και θέλει χρόνο για να φανεί η βελτίωση του σαν ομάδα, σαν σύνολο. Βέβαια στην Ελλάδα υπομονή δεν έχουμε ποτέ από τη μία και από την άλλη η διαφορά των 14 βαθμών από τον Ολυμπιακό δημιουργεί έκτων πραγμάτων αφόρητη πίεση, εκνευρισμό και απαιτήσεις που δεν είναι και άδικες.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook