“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 11 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Έκανε… Ντου (ντου) στη νίκη!

Ο νεαρός Γιώργος Αθανασιάδη είχε… κατεβάσει τα ρολά μπροστά από την εστία του Πανθρακικού, αλλά στον «κεραυνό» του Ντουντού στο 61′ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα και ο ΟΦΗ νίκησε την ομάδα της Κομοτηvns με 1-0.
Οι Κρητικοί με το σουτ του Βραζιλιάνου λοιπόν, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα, επέστρεψαν στις επιτυχίες και έκαμψαν την αντίσταση του νεαρού πορτιέρο που ήταν ο μοναδικός παίκτης που κρατούσε όρθιο τον Πανθρακικό. Το είχε κάνει στο 8′ με τον Μιλιάζες, στο 25′ με τον Παπάζογλου, στο 31′ και το 54′ με τον Ζε Εντουάρντο, στο 61′ έπεσε στην αριστερή γωνία του αλλά το σουτ του Ντουντού ήταν άπιαστο. Η ομάδα του Ηρακλείου, καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, άφησε στο παρελθόν τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και έπιασε στην ένατη θέση τον Εργοτέλη με 30 βαθμούς, στο +8 από την 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή.
Ο Πανθρακικός πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και αν δεν ήταν ο Αθανασιάδης θα είχε γνωρίσει βαριά ήττα.
Οι ακρίτες επιθετικά ελάχιστα απείλησαν. Τελείωσαν το παιχνίδι με μόλις τρεις τελικές προσπάθειες (ο ΟΦΗ είχε 12), όσες και οι ευκαιρίες που πραγματοποίησαν. Στο 14′ με κεφαλιά του Εμπόου, στο 44′ τον Χασομέρη στην καλύτερη τους ευκαιρία και στο 80′ με τον Σαρακατσάνο, και τελικά έμειναν στους 34 βαθμούς και την έκτη θέση.

Goal

Έκανε… Ντου

“Σεαρένσεεεε…”, κραύγαζε ο εκφωνητής του «Γεντί Κουλέ», «Ντουντούουου…» απαντούσε το ενθουσιώδες κοινό.
Ολα αυτά στο 61 ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος μπήκε αλλαγή, στο ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ και κυριολεκτικά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη που έμοιαζε ανίκητος. Οχι, δηλαδή, ότι ο ΟΦΗ προκάλεσε καμιά πλημμυρίδα φάσεων στα καρέ του Πανθρακικού. αλλά όποτε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας – αποκάλυψη των Κομοτηναίων έκανε αυτό που έπρεπε κι ενίοτε με περίσσια κατάθεση ταλέντου.
Αλλά εάν ο ΟΦΗ ήταν μία φορά περιορισμένης παραγωγικότητας, οι φιλοξενούμενοι ήταν… δέκα. Καλό και άγιο το 3-5-2 του Ακη Μάντζιου. τουλάχιστον μέχρι να «φάει» το ι γκολ αλλά επιθετικά δεν έβγαλε τίποτα. Υπάρχει, βέβαια, η δικαιολογία των απουσιών. Κάσες. Ρομέου και Τζάνης ήταν εκτός. Ομως. ούτε οι παρόντες ήταν στα καλύτερά τους. Τον μεν Ιγκόρ τον «κατάπιαν» ο Ζορό -κατά κύριο λόγο- και ο Τριποτσέρης. τον δε Χασομέρη τον είδαμε σ’ ένα γυριστό σουτ στο α’ ημίχρονο κι έκτοτε μηδέν εις το πηλίκον. Πάντως, μια κι αναφερόμαστε σ’ επιθετική ανεπάρκεια, στον ΟΦΗ ένας Παπάζογλου υπήρχε, ενώ στο β’ ημίχρονο, που μπήκε και ο Σίσιτς. είδαμε και μια σέντρα κι ένα σουτ κι από τους υπόλοιπους.
Ο Κουτσιανικούλης ήταν… αόρατος και ο Περογαμβράκης δεν κατάφερε να κάνει μια καλή ενέργεια σε όλο το ματς. Ολα περνούσαν, λοιπόν, από τα πόδια ή το κεφάλι του Παπάζογλου και από τα στημένα του Μιλιάζες. Εστω και στα σημεία, ωστόσο, αν μία ομάδα άξιζε τη νίκη αυτή ήταν ο ΟΦΗ. Και η ουσία για την ομάδα του Ηρακλείου είναι άτι έφτασε τους 30 βαθμούς και νιώθει πια πολύ μεγάλη ασφάλεια κι αυτοπεποίθηση πριν από το ντεμαράζ για τη σωτηρία. Για τον Πανθρακικό το χθεσινό ματς ήταν μια ευκαιρία να τροχοδρομήσει για τα πλέι οφ.

Goal

Έκπληξη με Νούνιες από τον ΟΦΗ

Δεν έχουν τέλος οι μααγραφικές εκπλήξεις οπό τον ΟΦΗ. Μετά την απόκτηση του Ντουντού Σεαρένσε, η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται μια ανάσα και από την απόκτηση του Λιονέλ Νούνιες. Ο Αργεντιν0ς στράικερ -που στο παρελθόν αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό- βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας στο Ηράκλειο. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο. Ο χαρισματικός επιθετικός τα έχει βρει σε όλα με τον ΟΦΗ και απομένει η επίσημη ανακοίνωση από τον σύλλογο ώστε να αποτελέσει τη νέα μεταγραφή της ομάδας του ΣαΠίντο. Σύμφωνα με πληροφορία από την κρητική ΠΑΕ, ο 29xpovos επιθετικός (γεννημέvos στις 13 Οκτωβρίου του 1984) θα υπογράψει σήμερα το συμβόλαιο του που θα έχει διάρκεια 1,5 χρόνο, με δικαίωμα ανανέωσης για ένα ακόμα έτος. Ο Νούνιες αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό την περίοδο 2007-08. Την εφετινή σεζόν μέχρι τον Νοέμβριο του 2013 ήταν στη Μαλαισία και πιο συγκεκριμένα στην Τζοχόρ Νταρούλ. Η απόκτησή του πραγματοποιήθηκε με σκοπό να βοηθήσει τον ΟΦΗ στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος αλλά και στο νέο πρωτάθλημα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook