Σα Πίντο: “Η ομάδα είναι κουρασμένη”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στην εμφανή κόπωση που υπάρχει από τα συνεχόμενα παιχνίδια ενώ στάθηκε στην πίστη που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

Αρχικά, ο Ρικάρντο Σα Πίντο είπε ότι: Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έπαιξαν με καρδιά. Ο Πανιώνιος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Προσπάθησαν να μπουν στην περιοχή μας, έχουν καλούς και ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά αν τους δώσεις χώρο. Θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει και να ανατρέψει το σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά αμυντικά αλλά δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση για να βγούμε μπροστά. Παρ’ όλα αυτά είχαμε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουμε με το δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος βγήκε δυνατά για να διεκδικήσει την πρόκριση και εμείς είχαμε παθητικό ρόλο μένοντας πίσω. Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε να παίζουμε καλύτερα μπροστά. Κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα, είχαμε περισσότερους τρόπους ανάπτυξης μέσω του Ντουντού. Περάσαμε το πρώτο 15λεπτο όπου δεχτήκαμε πίεση για να σκοράρει ο αντίπαλος. Σκοράραμε με τον Μακρή και πλέον ήταν πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σκοράρουμε για να μην πιεστούμε πολύ όμως ο Πανιώνιος συνέχισε να πιστεύει στη νίκη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους νεαρούς παίκτες του. Στην συνέχεια παίξαμε πιο κλειστά ώστε να μην δημιουργηθούν ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να πιέζει οπότε ήταν φυσιολογικό να βρούμε χώρους για να σκοράρουμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νοοτροπία, την οργάνωση και για την πίστη που δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε στα ημιτελικά”.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη πρόσθεσε λέγοντας ότι: Θα ήθελα να έχω 4-5 ημέρες ξεκούρασης γιατί η ομάδα είναι κουρασμένη. Όπως και ο Πανιώνιος, έτσι και εμείς – είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό έχει επίπτωση στην απόδοση της ομάδας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και για εμένα έχει προτεραιότητα να δώσω βάρος στην φυσική κατάσταση γιατί η ψυχολογία είναι στην καλύτερη κατάσταση”.

Ενώ για τους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό έχρισε φαβορί τους “πράσινους” υπογραμμίζοντας ότι “ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ομάδα, οι επιλογές είναι περισσότερες και είναι το φαβορί. Όμως, θα προσπαθήσουμε”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook