«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.
GOAL: ΜΟΥ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΞΑΣΜΕΝΑ
 Με δεύτερη νίκΗ (2-1) επί του Πανιώνιου ο ΟΦΗ σφράγισε το εισιτήριο του για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, και στο Ηράκλειο ξυπνούν μνήμες 1987! Ονειρεμένο ξεκίνημα για τον Ντουντού Δεύτερη συμμετοχή με τη φανέλα του ΟΦΗ δεύτερο γκολ για τον Ντουντού που πέρασε αλλαγή στο 56′ στη θέση του ΚάλαϊιζιΤτςκαι στο 80′ σημείωσε το 1 -2 για τους φιλοξενούμενους. «Δεν έχω ξανακάνει ποτέ τέτοιο ξεκίνημα στην καριέρα μου» έλεγε μετά το τέλος του αγώνα ο 31 χρόνος μέσος.
Και συνέχισε: «Δείξαμε χαρακτήρα και θα παίξουμε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Περιμένουμε όλοι αυτά τα ματς, είναι ένα όνειρο για εμάς. έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες για να προκριθούμε και θα πρέπει να έχουμε αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία για να προκριθούμε».
Κι αν πριν από δύο εβδομάδες στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ… κέρασε τους φίλους του ένα πρώτο… μεζεδάκι, χθες τους έβγαλε το ορεκτικό! Δεύτερη νίκη επί του Πανιώνιου στο ζευγάρι των «κατεξοχήν ομάδων Κυπέλλου» της προημιτελικής φάσης, αυτή τη φορά 2-1 στη Νέα Σμύρνη, και πλέον στο Ηράκλειο ετοιμάζονται για το… κυρίως πιάτο! Ποιο θα είναι αυτό; Οι δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με «επιδόρπιο» ένα εισιτήριο για τον τελικό της 26ης Απριλίου. Εναν τελικό στον οποίον ο ΟΦΗ έχει φτάσει δύο φορές στο παρελθόν. Την πρώτη, το 1987, ήπιε και… σαμπάνια. Τρία χρόνια αργότερα έμεινε στο… επιδόρπιο! Οπως κι αν έχει, για τον ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων στην αρχή της σεζόν η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μάλιστα με δύο νίκες επί του Πανιώνιου είναι από μόνο του πολύ σημαντικό επίτευγμα. Με υπογραφή… Ρικάρντο Σα Πίντο, μιας και μέρα με τη μέρα φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρα η δουλειά του Πορτογάλου στο Βαρδινογιάννειο προπονητικό κέντρο.
Πάντως η πρόκριση του ΟΦΗ δεν ήταν τόσο εύκολη όσο μπορεί να φαίνεται. Ο Πανιώνιος αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και η φυσιολογική ροή του αγώνα θα «επέβαλε» τους γηπεδούχους να προηγούνται. Ομως η ροή είναι για τα… ποτάμια και ο Περογαμβράκης με το δοκάρι του στο 39′ λίγο έλειψε να τελειώσει τη «σεμνή τελετή».
Οι παίκτες του Παναγόπουλου, όμως, λες και είχαν βαλθεί να αποδείξουν η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, μπήκαν στο β’ μέρος στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι το 60′ είχαν δημιουργήσει τουλάχιστον τέσσερις πολύ καλές φάσεις για γκολ. Κι εκεί εμφανίστηκε ξανά η… κυρία ροή! Διότι στο 64′ ο Μακρής με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, «παγώνοντας» την εξέδρα. Τρία λεπτά αργότερα ο Κολοβός έφερε το ματς στα ίσα και το κέφι στην εξέδρα, μιας και άπαντες έβλεπαν το προφανές: πως ο Πανιώνιος είναι ομάδα ιστορική, η φανέλα του βαριά, όμως αυτά τα πιτσιρίκια μπορούν και με το παραπάνω να τη σηκώσουν.
Στο 75′ ο Καμπαξής μάλλον κοίταζε αλλού όταν ο Μπούρμπος «γκρέμισε» μέσα στην περιοχή τον Καμπάνταη, με συνέπεια να μη δώσει το πέναλτι. Ο εκνευρισμός επανήλθε και στο 80′ από μια αδράνεια του Λαμπρόπουλου από δεξιά, ο Κουτσιανικούλης τον έβαλε στην πλάτη του, μπήκε στην περιοχή και «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντουντού. 0 Βραζιλιάνος με το δεύτερο γκολ του σε ισάριθμα ματς με τη φανέλα του ΟΦΗ απλά σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.
Ακόμα και τότε, όμως, οι «κυανέρυθροι» δεν το έβαλαν κάτω, πάλεψαν, προσπάθησαν στον χρόνο που απέμενε να ανατρέψουν την κατάσταση, όμως χρειάζονταν άλλα τέσσερα γκολ. Δηλαδή τα μισά απ’ όσα έχουν βάλει στα τελευταία 14 επίσημα ματς τους…Μπορεί ο πρώτος αγώνας του ΟΦΗ μετον Παναθηναϊκό γιατα ημιιελικάτου Κυπέλλου να διεξάγεται σε έναν μήνα, εντούτοις ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί σχετικά με τα διπλά ματς με τους «πράσινους».
«Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε, όπως κάνουμε απέναντι σε κάθε αντίπαλο» είπε ο τεχνικός του ΟΦΗ, ο οποίος ζήτησε «λίγη περισσότερη ξεκούραση. Οπως και ο Πανιώνιος, έτσι και εμείς είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό έχει επίπτωση στην απόδοση της ομάδας. Τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε και για εμένα έχει προτεραιότητα το να δώσω βάρος στη φυσική κατάσταση γιατί η ψυχολογία είναι στην καλύτερη κατάσταση».
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι, ο Πορτογάλος επισήμανε πως «και οι δύο ομάδες έπαιξαν με καρδιά. Ο Πανιώνιος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Προσπάθησαν να μπουν στην περιοχή μας, έχουν καλούς και ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά αν τους δώσεις χώρο. θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει και να ανατρέψει το σκορ. Στο α’ ημίχρονο παίξαμε πολύ καλά αμυντικά αλλά δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση για να βγούμε μπροστά. Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι μπροστά, κρατήσαμε περισσότερο την μπάλα, σκοράραμε με τον Μακρή και πλέον ήταν πολύ δύσκολο για τον αντίπαλο. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να σκοράρουμε για να μην πιεστούμε πολύ, όμως ο Πανιώνιος συνέχισε να πιστεύει στη νίκη και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους νεαρούς ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ «ΕΛΕΙΨΕ Η ΤΥΧΗ…» Στην εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του παρά την ήττα και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου στάθηκε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος. Αφού συνεχάρη τον Σα Πίντο, λέγοντας ηως «η περίπτωσή του αποδεικνύει πως με όρεξη, αγάπη και δουλειά μπορείς να καταφέρεις πολλά», τόνισε: «Σε καμία περίπτωση μέχρι το 60′ δεν φάνηκε να είχε κριθεί η πρόκριση από το πρώτο ματς. Ο ΟΦΗ μας έκανε μόνον μία φάση με το δοκάρι, όμως ήρθε το γκολ του Μακρή από μια στημένη φάση αλλά και η παρουσία ενός πολύ ικανού τερματοφύλακα για να κάνουν τις ελπίδες μας να λιγοστέψουν. Μας έλειψε και η τύχη. Δεν ξέρω αν μας έχει γυρίσει την πλάτη ή αν πηγαίνει με τους δυνατούς, όμως, όπως είπα στους παίκτες μου, στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ήττες και… ήττες. An’ αυτήντην ήττασημασία έχει πως κερδίσαμε τον κόσμο που έκανε πράξη τη δέσμευσή του και ήρθε για να μας ενισχύσει».
Ο τεχνικός του Πανιωνίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κώστα Σταυροθανασόπουλο, λέγοντας πως «πήγε εξαιρετικά, όμως κουράστηκε γι’ αυτό τον αντικατέστησα. Σήμερα κερδίσαμετον Κώστα. Είχε και ευκαιρία για να σκοράρει και συνέβαλε στο να έχει n ομάδα πολύ καλή εικόνα. Χαίρομαι γι’ αυτόν διότι είναι νέο παιδί κι έχει το μέλλον μπροστά του».
Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη και τον επαναληπτικό στην Τούμπα. Στο άλλο ζευγάρι, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του σκληροτράχηλου ΟΦΗ, μετον πρώτο αγώνα στο «Γεντί Κουλέ» και τον επαναληπτικό στη Λεωφόρο.
ΝΤΑΝΙΕΛ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ Πραγματικός… ογκόλιθος κάτω από τα δοκάρια του ΟΦΗ ο Πορτογάλος, φώναξε «παρών» όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του. πραγματοποιώντας σημαντικές επεμβάσεις, ενώ ακόμα και στη φάση του γκολ του Κολοβού λίγο έλειψε να άλλαζε την πορεία της μπάλας ακουμπώντας τη με τα δάχτυλα.
ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ |4 ΣΥΝ Το πόθος των γηπεδούχων.
Φαίνεται πως η «σφαλιάρα» από τον Εργοτέλη και τα όσα συνέβησαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» συνέβαλαν ώστε οι «κυανέρυθροι» να… θυμηθούν τον καλό εαυτό τους. Παθιασμένοι, αποφασιστικοί, με θέληση για κάτι καλό.
αλλά χωρίς τύχη με το μέρος τους.
τουλάχιστον «κέρδισαν» την εξέδρα που τους χειροκρότησε.
ΠΛΗΝ 0 διαιτητής της αναμέτρησης. Δεν γνωρίζουμε εάν ο Καμπαξής είχε επηρεαστεί από τις δηλώσεις των παικτών του Πανιώνιου για τον συνάδελφο του Τοπούζη μετά το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Πάντως τα σφυρίγματα του ήταν «εχθρικά» προς τον Πανιώνιο, με αποκορύφωμα τον μη καταλογισμό του καταφανέστατου πέναλτι του Μπούρμπου στον Καμπάνταη στο 75′.
ΣΥΝ 0 Γιώργος Μακρής. Αρχοντική εμφάνιση από τον αμυντικό μέσο του ΟΦΗ, ο οποίος «έκοβε» διαρκώς, βοηθούσε στην ανάπτυξη της ομάδας του και φυσικά με το γκολ που πέτυχε στο 64′ έβαλετο…
νερό στ’ αυλάκι για τον ΟΦΗ.
ΠΛΗΝ Η επιθετική λειτουργία του Πανιώνιου. Υπήρξαν στιγμές στο χθεσινό ματς που ο Πανιώνιος έδινε την εντύπωση πως όσες…
ώρες κι αν έπαιζαν οι δύο ομάδες γκολ δεν θα έβαζαν οι «κυανέρυθροι». Μεγάλος «βραχνάς» είναι το γκολ για τον Πανιώνιο, ο οποίος σκοράρει με το σταγονόμετρο.

Στη Λεωφόρο η ρεβάνς του ημιτελικού με τον ΟΦΗ

Τον ΟΦΗ θα βρει απέναντι του ο Παναθηναϊκός στον δρόμο για τον τελικό του Κυπέλλου Eλλάδος στο πλαίσιο της ημιτελικής  φάσηςτου θεσμού, με το πρώτο ματς των δύο ομάδων να γίνεται στο Ηράκλειο.
Οι Κρητικοί επικράτησαν χτες του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη με 2-1 και πέρασαν otous «4» με δύο νικες, ενώ οι ημερομηνία των δύο αναμετρήσεων με το «τριφύλλι» δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί. Το γεγονός ωστόσο ότι η pρεβάνς θα διεξαχθεί στο γήπεδο Tηs Λεωφόρου δίνει, θεωρητικά τουλάχιστον, ένα μικρό πλεονέκτημα στους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου.

Sportday: ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ

Ο ΟΦΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΙΣ ΑΔΡΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΑΘ” ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΙ ΕΦΥΓΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΠΑΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ*

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος από τον ΟΦΗ. Ε. και; Οι Κρητικοί πήραν τη νίκη (21) και σε συνδυασμό με το υπέρ τους 2-0 από το πρώτο παιχνίδι, σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν στον Παναθηναϊκό.
Ο Πανιώνιος έβαλε δύσκολα στον ΟΦΗ. Προσάρμοσε από την αρχή το σχηματισμό (4-4-2) στον αντίστοιχο των φιλοξενουμένων, πήρε τα ηνία του αγώνα κι έψαξε να σκοράρει πρώτος ώστε να μπει εκ νέου στην υπόθεση πρόκριση.
Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου με πρωταγωνιστή τον μαχητή.
Κωνσταντίνο Σταυροθανασόπουλο τα έκαναν όλα καλά μέχρι και έξω από την περιοχή. Ομως. έλειψε μια τελική πάσα για να κόψει στα δύο την άμυνα του ΟΦΗ.
Και. όμως. οι φιλοξενούμενοι 1 — ήταν αυτοί που έχασαν, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, τη σημαντικότερη ευκαιρία 1 (38·).
Στην επανάληψη, η πίεση από πλευράς Πανιωνίου αυξήθηκε. Οι γηπεδούχοι δοκίμασαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Ο Ντάνιελ Φερνάντες όμως. έκανε σωστά τη δουλειά του.
ο Μακρής με κεφαλιά έδωσε το αναπάντεχο προβάδισμα στον ΟΦΗ. τον οποίο και έφερε με το… ενάμιση πόδι στην επίτευξη του στόχου. Και λέμε «ενάμιση» γιατί έστω και έτσι. ο Πανώνιος δεν παράτησε το παιχνίδι (αν πράξει ανάλογα στα υπόλοιπα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν θα έχει πρόβλημα). Ισοφάρισε γρήγορα, άλλαξε σχηματισμό, πρόσθεσε μεσοεπιθετικούς παίκτες και συνέχισε να πιέζει. Και πάλι. όμως. οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν μία ακόμη αδράνεια των παικτών του Πανιωνίου και έβαλαν τέλος στη σεμνή τελετή…
Με το που τελείωσε το ματς. ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ. Μάνθος Πουλινάκης πήρε τηλέφωνο τον αρχηγό. Χρήστο Μπούρμπο και τού ζήτησε να μεταφέρει στους συμπαίκτες του συγχαρητήρια νια την πρόκριση στα ημιτελικό.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ 01 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ■■■■ Στη Ν. Σμύρνη κυκλοφόρησε ανακοίνωση φίλων του Πανιωνίου που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους! Η ανακοίνωση δεν έχει υπογραφή, ούτε αναφέρονται ονόματα, αν και δεν αποκλείεται να συμβεί προσεχώς: «Τα προβλήματα κι ο διασυρμός του συλλόγου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής. Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι.
Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να βγάλουμε την ομάδα από το τέλμα. Στόχος η αγωνιστική και οικονομική ανάκαμψη. Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί στις επάλξεις».
Ο Σα Πίντο παραδέχθηκε ότι ο ΟΦΗ υπέφερε από το πείσμα του Πανιωνίου. «Η ψυχολογία αυτήν τη στιγμή είναι φανταστική, θα θέλαμε να είχαμε περισσότερες ημέρες ξεκούρασης για το ματς με τον Εργοτέλη». Για τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό: «Είναι φαβορί, αλλά όπως πάντα θα προσπαθήσουμε». Ο Παναγόπουλος τόνισε ότι «κερδίσαμε τον κόσμο που ήταν δίπλα μας.
καθώς και τον Σταυροθανασόπουλο».
• Οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου έκοψαν χθες το βράδυ την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο «Ασπρο Πιάτο».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook