“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Αφεντικά ΟΦΗ και Ντουντού

ΟΝτουντού σκοράρει και κλείνει… στόματα και ο ΟΦΗ νικάει! Το ντέρμπι του Ηρακλείου που έγινε χθες το απόγευμα στο Παγκρήτιο είχε δύο πρωταγωνιστές: τον Βραζιλιάνο μέσο και τους «ασπρόμαυρους» που νίκησαν με 1-0 και για ακόμη ένα παιχνίδι απέδειξαν ότι είναι το αφεντικό της πόλης. Ο 31 χρόνος μέσος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα σκόραρε και έδωσε στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς.
Και τι γκολ. Ενας εντυπωσιακός «κεραυνός» στο 42ο λεπτό στο δεξί «Γ» του ανήμπορου να αντιδράσει Στόίκοβιτς που είδε τον ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ σε εκείνο το σημείο και να το διατηρεί μέχρι το φινάλε. Ο Ντουντού Σεαρένσε, λοιπόν, στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός, πέτυχε το τρίτο του γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια (είχε προηγηθεί το γκολ με τον Πανθρακικό στο πρωτάθλημα και με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο Ελλάδας) και έκλεισε τα στόματα όσων τον είχαν χαρακτηρίσει «ξοφλημένο» όταν είχε ανακοινωθεί η μεταγραφή του και η επιστροφή στην Ελλάδα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό την περίοδο 2008-09 είχαν περάσει 19 παιχνίδια (σχεδόν τέσσερις μήνες) για να φτάσει τα τρία γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα σε επίσημα παιχνίδια, τώρα μόλις τρία (μία εβδομάδα).
Ο Ντουντού, λοιπόν, είναι ο άρχοντας του ΟΦΗ και η ομάδα του Σα Πίντο το… αφεντικό στο Ηράκλειο. Στους οχτώ τελευταίους αγώνες κόντρα στον Εργοτέλη οι «ασπρόμαυροι» είναι αήττητοι με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Με το τρίποντο που κατέκτησαν χθες μάλιστα άφησαν πίσω τους τον Εργοτέλη και ανέβηκαν στην 8η θέση με 33 βαθμούς, στο+11 από τη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ για την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί. Υπήρχαν,όμως,και αρνητικοί πρωταγωνιστές στον χθεσινό αγώνα. 0 διαιτητής Ανδρέας Παππάς, για παράδειγμα, που στις καθυστερήσεις έκλεισε τα μάτια σε ανατροπή του Μακρή στον Μονακέλο στη γραμμή της μεγάλης περιοχής ή ο Ντιέγκο Ρομάνο που στο 71′ με εκτός φάσης χτύπημα στον Ντουντού άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. Το ήδη δύσκολο έργο του Εργοτέλη έγινε ακατόρθωτο αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν από τον «κεραυνό» του Ντουντού στο 42′. Ηταν το σημείο που επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ στην πρώτη του αξιόλογη προσπάθεια σκόραρε, ενώ ο Εργοτέλης ήταν στο μηδέν παρά τα δύο δοκάρια με τον Ρομάνο στο 29′ και τον Κούμπικ στο 36ο. Και, δυστυχώς για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, ούτε ο Μπαντιμπανγκά στο 68′ μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Φερνάντες και έτσι ο Εργοτέλης γνώρισε την πρώτη ήττα έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες και παρέμεινε στους 30 βαθμούς και στο+8 από τη 16η θέση.

Sportday

3X3 κάνει 33

Τρία ματς έχει παίξει ο Ντουντού με τη φανέλα του ΟΦΗ. Τα τρία τελευταία. Και σ’ όλα έχει σκοράρει με σουτ. Το χθεσινό, όμως. είχε άλλη γλύκα. Ή άλλο… φαρμάκι, κατά το φαρμακερό σουτ, που λέει και το κλισέ.
Το έβαλε με το αριστερό κι όχι με το δεξί και δεν πιανόταν με τίποτα. Το δε αντίκρισμα του χθεσινού, ανεκτίμητης αξίας. Ο ΟΦΗ έφτασε στους 33 βαθμούς και δεν πέφτει, ακόμη και αν ξεφουσκώσει η… σαμπρέλα1 Ο Ντουντού είναι φανερό ότι δεν έχει φτάσει στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας, αλλά επειδή είναι παλιά αλεπού, βρήκε και χθες τον τρόπο να τραβήξει επάνω του τα φώτα της ράμπας. Αφενός με το γκολ που πέτυχε στο 42ο λεπτό και κόντρα στη ροή του ματς. αφετέρου με τη φάση του 71ου λεπτού. Τότε ο Εργοτέλης κέρδισε ένα φάουλ. ο Βραζιλιάνος πήγε να παρεμποδίσει τον Ρομάνο που θέλησε να πάρει την μπάλα και ο Αργεντινός έχασε την ψυχραιμία του. Κινήθηκε εναντίον του ο Ντουνού το έκανε… λύσσα, πέφτοντας θεατρινίστικα. Ετσι. δεν έμεινε καμία αμφιβολία στον διαιτητή Παππά: απέβαλε (ορθώς, παρά την υπερβολή του Ντουντού) τον Ρομάνο. Ηταν που ήταν νευρικός και… άσ’ τα να πάνε ο Εργοτέλης ύστερα από το 0-1. έχασε μετά τ’ αυγά και τα καλάθια.
Μέχρι το γκολ οι τυπικά γηπεδούχοι (σαφώς περισσότεροι κι εκδηλωτικότεροι οι οπαδοί του ΟΦΗ στο Παγκρήτιο) ήταν ανώτεροι. Μάλιστα, είδαν και δύο φορές την μπάλα να πηγαίνει στα δοκάρια του Φερνάντες.
Στο β’ ημίχρονο, ο ΟΦΗ ανέβηκε κι ειδικά ο Ζε Εντουάρντο έβγαλε πολλή ενέργεια. Στα καρέ του Στοΐκοβιτς εκτυλίχθηκαν περισσότερες φάσεις απ’ ό.τι στην άλλη πλευρά, άλλο αν κανένας από τους δύο συμπολίτες δεν δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία. Μετά την κόκκινη κάρτα στον Ρομάνο όλα έγιναν πιο απλά για τους «μελανόλευκους».

Live Sport

Μαγεία Ντουντού

Το αμίμητο ρητό του ‘Ιβιτσα Όσιμ «η μπάλα είναι και παραμένει πόρνη» επιβεβαιώθηκε εκ νέου. αυτή τη φορά εις βάρος του Εργοτέλη και υπέρ του ΟΦΗ. Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο. αφού είδε δύο φορές την μπάλα να σταματά στο δοκάρι tns σε διάστημα έξι λεπτών (2935 ). κατάφερε να κερδίσει 1 -0 τον (αήττητο επί τρία σερί ματς) συμπολίτη στο Παγκρήτιο, χάρη σε (ακόμη) ένα γκολ-ποίημα του Ντουντού Σεαρένσε στο 42’.
Βέβαια, για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ ανώτεροι στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα γκολ. αν δεν έβρισκαν μπροστά τους έναν εκπληκτικό Στοΐκοβιτς.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε σε εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους περίπου 5.000 οπαδούς των δύο ομάδων -η συντριπτική πλειονότητα εκ των οποίων ήταν του ΟΦΗ- με τον Εργοτέλη να είναι πιο απειλητικός στο πρώτο 20λεπτο φτάνοντας πολύ κοντά στο γκολ σε μία περίπτωση (17 ) και τους φιλοξενούμενοι να επιχειρούν μόνο μακρινά σουτ. Η συνέχεια ήταν εκρηκτική για τους γηπεδούχους οι οποίοι στάθηκαν πολύ άτυχοι, αφού σε διάστημα 6 λεπτών (29 -35 ) είχαν δύο δοκάρια, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Και φυσικά η μπάλα τιμώρησε την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη με τον ΟΦΗ να είναι αυτός που άνοιξε το σκορ στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε, στο 42′ σκόρερ τον Ντουντού. Έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ, ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις μέχρι το 70′, με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να πραγματοποιεί ισάριθμες εντυπωσιακές αποκρούσεις. Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους γηπεδούχους από εκεί και έπειτα (71) καθώς αναγκάστηκαν να παίξουν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομάνο γνωρίζοντας τελικά την ήττα. Πάντως ο Παππάς αδίκησε τον Εργοτέλη. Ο Ρομάνο επιχείρησε να παραμερίσει -χωρίς όμως να δώσει ώθηση- τον Ντουντού και εκείνος έπεσε και σφάδαζε στο τερέν λες και είχε φάει μπουνιά από τον… Τάισον. Μία κίτρινη έφτανε και περίσσευε. Στιε καθυστερήσεις διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Μονακέλο από τον Μακρή. Αφήστε που οι καθυστερήσεις που έπρεπε να κρατηθούν ήταν τουλάχιστον διπλάσιες από τα 3 λεπτά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook