«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Kυριακή 23 Φεβρουαρίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday:Με συνοπτικές διαδικασίες

Με συνοπτικές διαδικασίες ο φορμαρισμένος ΟΦΗ στο κατάμεστο γήπεδο του παραδόθηκε άνευ όρων στον Ολυμπιακό. Το γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει ομάδα που να τον κοντράρει στα ίσια και μέχρι τέλους τον πρωταθλητή.

Μια – δυο εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
O μιτσελ φέρνει από τον πάγκο τον Σκέηοβιτς κι αυτός κάνει χατ τρικ. Ποιος τώρα; Ενας παίκτης που δεν μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο κι όμως κάνει τρία γκολ σε τρεις τελικές. Δικαιολογημένα ο κάουτς άλλαξε την ενδεκάδα κρατώντας κάποιους που θα τραβήξουν το κουπί την Τρίτη με τη Μάντσεστερ. Θα μου πείτε τώρα γιατί να θεωρηθεί αναπληρωματικός ο Ιμπαγάσα ή ο Μασάντο και πάει λέγοντας.
Ο ολυμπιακος είναι θεαματικός και ταυτόχρονα αποτελεσματικός. Εχει διαθέσιμο ολόκληρο το πακέτο Δύο ατομικές ενέργειες του Κάμπελ και του Μασάντο του δίνουν τις εξάρσεις για να μετατρέψει το παιχνίδι σε τυπική διαδικασία Με κατοχή στο 73% παρά το γεγονός ότι στο τελευταίο μισάωρο έχει αφήσει το γκάζι και περιμένει το τελικό σφύριγμα για να πάει στο αεροδρόμιο. Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει πλέον να συζητάμε για τα ματς πρωταθλήματος όταν στις δέκα τελικές, όλες μέσα από τη μεγάλη περιοχή, οι τέσσερις γίνονται γκολ. Το θέμα είναι τι μπορεί να καταφέρει η ομάδα με μια ποδοσφαιρική υπερδύναμη Μια πρώτη -όχι οριστικήαπάντηση θα πάρουμε το βράδυ της Τρίτης.

GOAL: Περίπατος με μπαλωθιές του Μάρκο

Με συνοπτικές διαδικασίες ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς, με τον Σέποβιτς να κάνει χατ τρικ και πλέον πάει για το ματς της χρονιάς με τους πρωταθλητές Αγγλίας.

Μπορεί ο Μίτσελ να άφησε στην Αθήνα πέντε βασικά στελέχη Tns ομάδας, μπορεί το σώμα να ήταν στο Ηράκλειο αλλό το μυαλό στη Μάντσεστερ και στο μεγάλο ματς για tous «16» του Τσάμπιονς  Λιγκ, όμως ο Ολυμπιακός πέρασε σαν… τρένο από το Γεντί Κουλέ, μην αφήνοvτας τον ΟΦΗ να τον απειλήσει και να του βάλει δύσκολα.
Οι Κρητικοί, παρότι βρίσκονταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, προστέθηκαν στη μακροσκελή λίστα του Ολυμπιακού με τις ομάδες που έχουν κερδίσει, με το 0-4 να έρχεται απλά, γρήγορα κάι εμφατικά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάρκο Σέποβιτς, που μπορεί να μην ήταν στη βασική ενδεκάδα όμως βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο στο 33′ και κατάφερε να στείλει τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα για να αναδειχθεί MVP του αγώνα και να δείξει πως μπορεί να περιμένει περισσότερα απ’ αυτόν ο Μίτσελ στη συνέχεια.
Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο γκολ μέσα σε 3 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (που μέχρι το γκολ του Μασάντο στο 39′ ήταν κακό) κατάφεραν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, διευρύνοντας τη νίκη τους στο ξεκίνημα της επανάληψης στο 52′ και ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο στο 87′, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 0-4… Τέσσερα γκολ που διατηρούν στους «ερυθρόλευκους» το δικαίωμα να ελπίζουν πως θα μπορέσουν να σπάσουν το μεγάλο ρεκόρ της ομάδας του Γουλανδρή, καθώς βρίσκονται ήδη στα 78 γκολ και έχουν ακόμη 8 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Ο Ολυμπιακός μπορεί να πήρε πολύ εύκολα αυτό που ήθελε στο Ηράκλειο, με τον Μίτσελ να δείχνει απόλυτα ικανοποιημένος, όμως αναμφίβολα ο τραυματισμός του Σαβιόλα, που αναγκάστηκε στο 33ο λεπτό να αποχωρήσει, αποτελεί μελανό σημείο αφού πλέον είναι αμφίβολο αν θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με τη Μάντστεστερ, όπου μπορεί να μην είναι στα βασικά πλάνα (βλέπε Ολαϊτάν) αλλά θα ήταν μια πολύτιμη λύση στον πάγκο. Πόσω μάλλλον από τη στιγμή που χωρίς τον Σαβιόλα και με τον Βαλντέζ τραυματία είναι πιθανό να μην υπάρχει επιθετικός στον πάγκο, καθώς ως γνωστόν ο Σέποβιτς που χθες έκανε το χατ τρικ δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της ΟΥΕΦΑ.
Από την πλευρά του ο ΟΦΗ απογοήτευσε, καθώς δεν μπόρεσε να είναι όχι απλώς η ομάδα που θα σταματήσει τους πρωταθλητές αλλά ούτε αυτή που θα μπορέσει να τους δυσκολέψει, δεχόμενη έτσι μοιραία την πιο βαριά φετινή της ήττα στο «Γεντί Κουλέ».
Ο Μίτσελ επιβράβευσε τον Ιμπαγάσα και τον ξεκινήσε στο βασικό σχήμα, με τον Ολυμπιακό να έχει από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα με τον ΟΦΗ τον απόλυτο έλεγχο και τους Κρητικούς να αρκούνται στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, έχοντας ως βασικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός έφτασε απειλητικά στην εστία του Φερναντές ήταν στο 28′, όταν Ιμπαγάσα και Φουστέρ «έκρυψαν» την μπάλα, με τον Σαβιόλα να βγαίνει απέναντι στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ αλλά να πλασάρει δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Λίγο αργότερα ο Αργεντινός αποχώρησε τραυματίας, με τον Μασάντο να έχει την ευκαιρία να σκοράρει στο 39′ και να μην τη χάνει, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Πριν καλά καλά βρουν τα πατήματά τους οι Κρητικοί, ο Σέποβιτς έπειτα από έξοχη πάσα του Κάμπελ, έκανε το 0-2 με ωραίο πλασέ και «τελείωσε» το παιχνίδι.
Συντήρηση και… 0-4 Με το «τρίποντο» να είναι εξασφαλισμένο από το πρώτο 45λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν ακόμη πιο χαλαροί στην επανάληψη και φρόντισαν να αυξήσουνγρήγορα γρήγορα το σκορ, με ιπν επέλαση του Χολέμπας από αριστερά και την ασίστ στον Σέποβιτς για το 0-3. Οι πρωταθλητές έκαναν στη συνέχεια συντήρηση εν όψει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο 87′ ήρθε το «κερασάκι στην τούρτα» μετά το «δώρο» του Φερνάντες, με τον Σέρβο να κλείνει εντυπωσιακά τον αγώνα.
0 Μίτσελ είδε τον Χολέμπας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και να κλείνει θέση για την ενδεκάδα με tous Αγγλους, ενώ και ο Φουστέρ πήρε χρόνο συμμετοχής, αν και δεν ήταν και στην καλύτερη του βραδιά χθες στο Ηράκλειο.
Ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή νέα επικράτηση εκτός έδρας διεύρυνε και αυτό το ρεκόρ του, ενώ ανέβασε τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +23 και περιμένει σήμερα να δει τι θα κάνει ο «δικέφαλος» του βορρά…
Οχι βέβαια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κάτι που έχει ουσιαστικά «κλειδώσει» εδώ και πολύ καιρό, αλλά για το αν θα μπορέσει να το κατακτήσει και μαθηματικά είτε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη την επόμενη αγωνιστική είτε τη μεθεπόμενη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΠΛΗΝ Ο ΟΦΗ μπορεί να μην είχε βαθμολογικό κίνητρο μιας και έχει ξεμπερδέψει με την… ουρά της βαθμολογίας, όμως ήθελε να κοντράρει τον μεγάλο του αντίπαλο.
Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε στιγμή να τον προβληματίσει με τα βασικά του ατού όπως τον Ντουντού να μένουν στα ρηχά και να μην μπορούν να βοηθήσουν.
ΣΥΝ Ο Μίτσελ είδε τον Χολέμπας να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεδομένα πλέον θα του δώσει τη φανέλα του βασικού για το ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο διεθνής άσος άλλωστε είναι πολύτιμος για τους πρωταθλητές, πόσω μάλιστα σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Στα θετικό και η ηαρουσίατου Μασάντο.
ΠΛΗΝ Δεν θα μπορούσε να μην είναι πλήγμα για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Σαβιόλα. με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στο ματς της Τρίτης με μοναδικό ετοιμοπόλεμο επιθετικό τον Μάικλ Ολαϊτόν καθώς εκτός από τον Αργεντινό τραυματίας είναι κι ο Βαλντέζ που ίσως τώρα χρειαστεί έστω και ανέτοιμος να είναι στον πάγκο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook