Νιόπλιας: “Μόνο τον Οκτώβρη με πήρε τηλέφωνο ο ΟΦΗ”

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Νιόπλιας μιλώντας στο Κρήτη TV και την εκπομπή “Μικτή Ζώνη” τόνισε ότι η μοναδική πρόταση που του έγινε από τον ΟΦΗ ήταν τον περασμένο Οκτώβρη. Διαβάστε τι είπε για τον Ρικάρντο Σα Πιντο, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αλλά και τον φετινό ΟΦΗ.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη που έδωσε ο Νίκος Νιόπλιας

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «H διαφορά δυναμικότητας με Ολυμπιακό είναι μεγάλη. Ποτέ όσο έπαιξα εγώ ποδόσφαιρο δεν υπήρχε τέτοια διαφορά. Είναι άλλου επιπέδου. Ο ΟΦΗ δεν αντέδρασε καθόλου. Με τον Παναθηναϊκό ας πούμε είχε μια δυναμική στον δεύτερο ημίχρονο. Το έπαιρνες αυτό και από τον κόσμο. Ο ΟΦΗ απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν κάπως μαζεμένος. Ο ΟΦΗ δεν είναι γρήγορη ομάδα. Δεν είναι αθλητική όμως είναι πολύ συμπαγής και οργανωμένη και στα στημένα και όταν δεν έχει την μπάλα. Ο ΟΦΗ έχει το πρόβλημα πως από τη στιγμή που δίνει χώρο αχρηστεύει κάποια ατού. Δεν θα πάει ποτέ ο Ντουντού να σουτάρει έτσι. Πέρα από τον Κουτσιανικούλη δεν υπάρχει άλλος γρήγορος παίκτης. Όπλο του είναι τα στημένα. Στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό κέρδισε 2 κόρνερ και πήγε να βάλει δυο γκολ. Έχει κάποια συγκεκριμένα ατού. Αν τα εκμεταλλευτεί προβληματίζει τον αντίπαλο. Εγώ σχολιάζω αυτό που είδα και την εντύπωση που μου έδωσε. Ο ΟΦΗ και να παίξει με κόντρα δεν έχει γρήγορο παίκτη. ‘

Για την φιλοσοφία του Ρικάρντο Σα Πίντο: «Έχει ένα καλό η ομάδα. Έχει καταλάβει ο Σα Πίντο ότι υπολείπεται ταλέντου και είναι δυνατή. Ο ΟΦΗ είναι καλή ομάδα και συμπαγής. Ο Σα Πίντο έχει καταλάβει το είναι η ομάδα και την έχει βοηθήσει πολύ. Ταξιδεύω συνέχεια και έχω δει πως σκέφτονται οι ξένοι. Ζουν για το ποδόσφαιρο και σκέφτονται εντελώς διαφορετικά. Σκέφτονται τα πάντα. Έφερε ενθουσιασμό. Δύσκολα έβλεπες τον ΟΦΗ να παίζει 4-4-2. Παίζει άμυνα ζώνης στα στημένα. Είναι οργανωμένος και ίσως ήρθε ο ιδανικότερος άνθρωπος την προκειμένη στιγμή. Πρέπει ο ΟΦΗ να πάει με μια νοοτροπία να βγει στην Ευρώπη και όχι για να σωθεί Πρέπει να σκεφτεί έτσι. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρυσι τι παραπάνω είχε και θα πήγαινε αν έπαιρνε άδεια; Η γνώμη μου είναι πως ο Σα Πίντο είναι ο ιδανικός προπονητής για αυτόν τον ΟΦΗ. Αυτή είναι η άποψη μου και κάνει καλά τη δουλειά του».

Για το αν είχε πρόταση από τον ΟΦΗ: «Ο ΟΦΗ δεν μου έκανε πρόταση ποτέ. Η μοναδική πρόταση ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Έχω καλές σχέσεις με όλους στον ΟΦΗ και με τον πρόεδρο έχω άριστες σχέσεις. Ήμουν στην Εθνική Νέων και προπονητής στον ΟΦΗ ήταν ο Βλάχος. Όταν ήμουν στην Ελπίδων μοναδική πρόταση ήταν από τον Πανιώνιο. Έπαιζε εδώ Ελλάδα-Ισραήλ. Δεν πήγα στον Πανιώνιο γιατί τότε ο κύριος Πιλάβιος μου πρότεινε να πάω βοηθός στην εθνική ανδρών. Θέλω να καταλήξω πως δεν πρέπει να ακούτε τον καθένα. Δεν έχω λόγω να πω ψέματα και να κάνω τον έξυπνο. Ποτέ δεν είχα πρόταση από τον ΟΦΗ. Μετά το 2009 μου έκαναν ένα τηλέφωνο στις 7 Δεκεμβρίου και μου είπαν να πάω στην Αθήνα. Τότε έμεινα στη Αθήνα και μου είπαν να αναλάβω στον Παναθηναϊκό»

Για τους λόγους που είπε «όχι» στην πρόταση του ΟΦΗ: «Με τον ΟΦΗ δεν έγινε η δουλειά τον Οκτώβριο. Με πείραξε ένα πράγμα. Είμαι εγωιστής. Όταν διαβάζω πως αν πει όχι ο Τσιώλης θα πάει ο Νιόπλιας, πώς να πας; Υπάρχει ένας εγωισμός. Εμφανιζόμουν σαν δεύτερη λύση. Πήγα με όλες τις ομάδες προπονητής και εξελίχθηκα. Προπόνησα πρωταθλητές Ευρώπης, Παγκόσμιους, όπως ο Ζιλμπέρτο. Πήγα στην Κύπρο ομοσπονδιακός. Μπορεί ο Τσιώλης να είναι 100 φορές καλύτερος από μένα. Αλλά όταν έμαθα αυτό δεν μπήκα στην λογική. Είχα 2 συναντήσεις με τον ΟΦΗ τον Οκτώβριο αλλά δεν τα βρήκαμε. Έχω κάνει 5 εγχειρήσεις, Έζησα σε χρυσές εποχές του ΟΦΗ. Ότι μεγάλο έχει ο ΟΦΗ ήμουν μέσα σε αυτό. Πήγαινα διεθνής από τον ΟΦΗ. Ήταν ο Καραπιάλης, ο Φραντζέσκος, ο Τουρσουνίδης και εγώ ήμουν βασικός. Αν δεν πάθαινα χιαστούς μπορεί να είχα παραπάνω συμμετοχές. Είμαι γέννημα θρέμμα του ΟΦΗ και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook