«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 2 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Kυριακή 2 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
ΦΩΣ: Ο ΑΡΗΣ ΥΠΟ ΟΛΙΚΗ έκλειψη, μετά και το 0-0 με τον ανώτερο ΟΦΗ στο «Βικελίδης»!
ΥΠΟ ΟΛΙΚΗ έκλειψη, μετά και το 0-0 με τον ανώτερο ΟΦΗ στο «Βίκελίδης»!o  Σωκράτης Διούδης απέτρεψε με τέσσερις περίφημες αποκρούσεις του (προπάντων σε εκείνη στο 19′, σε κοντινή κεφαλιά του Μακριί), την ήττα του γηπεδούχου που δεν είχε ούτε έναν άλλο παίκτη πάνω από το μέτριο! · Αυτή ήταν η χειρότερη εντός έδρας εφετινή εμφάνιση του Άρη, που δεν είχε νεύρο, ψυχή και ηθικό… · Με πιο απογοητευμένο από όλους τον Ιούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν πρέπει να έχει κοουτσάρει άηηο παιχνίδι στην καριέρα του τόσο σιωπηρά, λες και παρακολουθούσε κηδεία! Εκπληκτικό ότι στις δύο φορές (76′, 88′), που ανησύχησε ο τερματοφύλακας Φερνάντες, ήταν από λανθασμένες ενέργειες (παραλίγο αυτόγκόη) του Αφρικανού κεντρικού οπισθοφύλακα Μάρκο Ζόρο, ο οποίος στο 72′ «βγήκε από τα ρούχα του», με διαμαρτυρίες προς τον βοηθό Γκάγκα και τον διαιτητή Στυλιαρά, γιατί «κάτι άκουσε» εναντίον του από την εξέδρα…
Ο θεός του πολέμου, κατά το χθεσινό 0-0 (αντί για 0-2), με τον ανώτερο ΟΦΗ, στο Χαριλάου. Άραγε θα ακολουθήσει και «η παράδοση του πνεύματος», για να ολοκληρωθεί και η σχετική ρήση; Θα δώσουμε την απάντηση και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο: Ναι, αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης (και αναφερόμαστε αποκλειστικά στα αγωνιστικά, όχι στα διοικητικά, που δεν είναι δικό μας θέμα) επαναλάβει τουλάχιστον άλλη μια φορά τη χθεσινή τραγική εμφάνιση της. Δεν έχουμε ξαναδεί τον Άρη τόσο άνευρο, άψυχο, ακίνδυνο, ανοργάνωτο, τόσο… «ΚαθαροΔευτεριάτικο»-νηστίσιμο! Ακόμη και ο Σούλης Παπαδόπουλος, που έχει μάθει να ζεικαι να επιζεί με τον δυναμισμό, τη μαχητικότητά του και τους πολλούς τρόπους του, με τους οποίους ρίχνει φωτιά και μπαρούτι στον αγωνιστικό χώρο, ήταν χθες εντελώς αγνώριστος, σαν να παρακολουθούσε κηδεία και όχι, ότι ο ίδιος και οι παίκτες του έδιναν μάχη ζωής ή θανάτου στη μεγάλη κατηγορία…
Η «ΛΕΥΚΗ» ΙΖΟΠΑΛΙΑ, που είναι μαύρο αποτέλεσμα για τον γηπεδούχο, θα ήταν «και κατάμαυρο»«εντελώς πένθιμο», αν ο Σωκράτης Διρύδης δεν ήταν ο μοναδικός, μέσα από το τερέν, που είχε πλήρη συγγένεια και επικοινωνία με τους οπαδούς (έστω με μειωμένη προσέλευση, σε σχέση με τις περσινές αντίστοιχες)! Οι τελευταίοι προσπάθησαν να σώσουν ό,τι το δυνατό, από την παρτίδα και με την ασταμάτητη, ολόθερμη, συμπαράστασή τους να δώσουν κίνηση «στα μέλη του σώματος που έδειχναν σαν νεκρωμένα», αλλά απέτυχαν. Εξαίρεση αποτέλεσε ο Διούδης, που απέτρεψε το «ΔΥΟ», με τέσσερις περίφημες αποκρούσεις του, προπάντων εκείνη του 19′, στην κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι του αρχηγού Μακρή! Άλλες δύο (48′, 61′) ήταν σε κεφαλιές- από απόσταση μιας ανάσας, που έκανε ο Θανάσης Παπάζογλου. Με τον πρώην Αρειανό σέντερ φορ, που αρχικά ήταν να μην ξεκινούσε στην 11άδα ή και να μην αγωνιζόταν καθόλου, αλλά προέκυψε έκτακτη ανάγκη και έτσι παρατάχθηκε στη «σέντρα» και έμεινε ως τη λήξη. Ο Παπάζογλου, λοιπόν, «θα σκότωνε» την πρώην ομάδα του, όμως του χάλασε τα σχέδια για σκοράρισμα ο εξαιρετικότατος Διούδης, που σχημάτισε καρέ σωτήριων αποκρούσεων και με εκείνη στο 56′, στο σουτ 0 πιο άψυχος και απογοητευμένος εφετινός Άρης, χάρη στονΔιούδη… απέσπασε το 0-0 με τον ΟΦΗ στο Χαριϋάου του πολύ καλού Κουτσιανικούλη (η αντικατάσταση του οποίου, στο 78′, για να μπει ο ταλαντούχος Ροβύθης, ανακούφισε τον Βανγκέλι, ο οποίος δεινοπάθησε από τον…άλλοτε… «Μέσι του Εργοτέλη»)! ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ χθες βράδυ το «Διούδης-ΟΦΗ 0-0», προς διάψευση όλων μας, που περιμέναμε τον Άρη να έχει φορέσει τη χαλύβδινη πανοπλία του θεού του πολέμου και να έχει κατακτήσει την υπεραπαραίτητη νίκη, στη μάχη που γι’ αυτόν ισοδυναμούσε σχεδόν με ολόκληρο πόλεμο! Από τη στιγμή, που ήταν παρόντες ο Τάτος και μαζί του οι Μανιάς, Βανγκέλι, Αγγελούδης, Σουνάς, Κύργιας, Οικονομόπουλος, Τσουμάνης (ας αφήσουμε στην άκρη τον έτσι και αλλιώς μοναδικό ήρωα Σωκράτη Διούδη), εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε, για δικαιολογία, ότι «υπήρξαν απουσίες». Ούτε για ανέκδοτο, ότι…
«έλειψε ο Αγκάνθο», γιατί ο Ισπανός με τον φρικτά απείθαρχο χαρακτήρα του θα είναι από τους πιο ένοχους, αν τελικά η «κίτρινη» ομάδα δεν προλάβει το μπαράζ παραμονής. Όπως και να είναι ο Άρης, ακόμη και στα χθεσινά φοβερά αγωνιστικά χάλια του, μη φτάσει ποτέ να αναζητήσει τον Αγκάνθο.
Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ είχε για κορυφαίο της τον Ρικάρντο Σα Πίντο! Με την εντελώς αντίθετη ψυχολογία από εκείνη του Σούλη – που ενισχύθηκε χθες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα τελικά, και από την παρουσία, στον πάγκο, του «Αρειανάρα» Γιώργου Φοιρού. Ο Πορτογάλος κόουτς παρουσίασε μια πολύ ισορροπημένη ομάδα, με ηρεμία και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι της, με πολύ προσεκτική αμυντική προσπάθεια – απέναντι στα «στημένα» του Τάτου και στη χρησιμοποίηση του Αγγελούδη ως αιχμή της «κίτρινης» επίθεσης. Πολλή δουλειά από τους κεντρώους, με τον αρχηγό Μακρή να καλύπτει και τον μετριότατο, αλλά όχι αδιάφορο, Ντουντού -ο οποίος επιπλέον δεν δοκίμασε ούτε ένα από τα σουτ-δυναμίτη, για τα οποία τον έχουν αγαπήσει ήδη οι Ομιλίτες. Ο Μακρής επιβεβαίωσε και χθες, ότι είναι… «ο Ιγκλέσιας του ΟΦΗ», γιατί οι επισκέψεις του στην αντίπαλη περιοχή έχουν αρκετά στοιχεία από τη συχνότητα και τις κεφαλιές του… «Κινέζου» πια πρώην Αργεντινού του Ατρόμητου. Από τα πιο πολύτιμα χαφ του πρωταθλήματος ο γυρολόγος Γιώργος Μακρής, στο χθεσινό αρχικό «4-4-2» πήρε βοήθειες και άπό τον νεαρό Μπανούση, ενώ του έδωσε στηρίγματα και ο έμπειρος Κάλαϊτζιτς, όταν πολύ σωστά αντικατέστησε τον Ντουντού (από το 55′). Η κάποια «ένστασή» μας, για τα χθεσινά πεπραγμένα του αεράτου και με πολύ-πολύ ζωντανό πάλι κοουτσάρισμα Πορτογάλου, για την αλλαγή του Κουτσιανικούλη, που είχε υπερισχύσει του διεθνούς Αλβανού οπισθοφύλακα (Βανγκέλι), με την απόδοσή του διανθισμένη και από σουτ και από άριστη συνεργασία με τον Παπάζογλου! Γενικά ο ΟΦΗ ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος από τον γηπεδούχο, με πάρα πολύ χαρακτηριστικό, ότι τις δύο φορές που πραγματικά ανησύχησε ο Φερνάντες ήταν από… τα παραλίγο αυτογκόλ του Ζόρο (76′, 88′)! Με τον αμυντικό από την Ακτή Ελεφαντοστού να προκαλεί αυτούς τους κινδύνους, από το 72′, που έχασε τελείως την ψυχραιμία του, γιατί (όπως υποστήριξε, όπως φάνηκε) κάτι ρατσιστικό πρέπει να του ειπώθηκε από την εξέδρα.
LIVE SPORT: Ρετ-ΑΡΗ και… σβήνει
Ο Θανάσης Παπάζογλου παρά το γεγονός ότι αρχικό δεν είχε δηλωθεί να ξεκινήσει τον αγώνα, ήταν από τους παίκτες που ταλαιπώρησαν την άμυνα των γηπεδούχων και έδειξε πως δίκαια αποτελεί παίκτη-κλειδί για τον φετινό ΟΦΗ Όλος ο Άρης ήταν. κατώτερος του αναμενόμενου, μια και έπαιζε ακόμη έναν «τελικό» Δεν μπόρεσε, όμως να παίξει ανάλογα με τις περιστάσεις και μάλιστα περισσότερο κινδύνεψε σε κάποιες φάσεις παρά απείλησε, καθώς ο ΟΦΗ είχε 1 / τελικές και ο ίδιος 9 Σε αγώνα «ζωής και θανάτου και… σβήνει. Η ισοπαλία με τον ΟΦΗ έμοιαζε σαν ήττα για τον Αρη και όπως ήταν αναμενόμενο, ύστερα από τέτοιο αποτέλεσμα, η πίεση ήταν μεγάλη. Ακόμη και για τον συνήθης ψύχραιμο και… απόλυτο Λάμπρο Σκόρδα. Σήμερα έχει οριστεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ins ΠΑΕ Apns. όπου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η αποχώρησή του. Η παραίτηση, άλλωστε, είναι κάτι που έχει ζητηθεί και από tous μεγαλομετόχουε της ομάδασ. τον Ερασιτέχνη Αρη και την Κοινωνία Μελών Αρη με εξώδικα και το σχετικό δικαστήριο αναμένεται να γίνει το πρωί της Τρίτης. Αρα η ισοπαλία, που στέλνει τον Αρη ακόμη πιο κοντά στη Β’ Εθνική, προφανώς και σπρώχνει πιο εύκολα τον Σκόρδα εκτός ΠΑΕ.
Την ώρα που στα γραφεία και στα αποδυτήρια υπήρχε μεγάλη στεναχώρια, έξω από το γήπεδο δεν έλειπαν και πάλι τα επεισόδια οπαδών του Άρη με την Αστυνομία. Άναψαν κάποιες μικροεστίες φωτιάς σε κάδous απορριμμάτων, απείλησαν να προσεγγίσουν τα αποδυτήρια, αλλά η ισχυρή αστυνομική δύναμη τουε εμπόδισε.
Οι παίκτες πάντως που μίλησαν (Οικονομόπουλος.Σουνάς. αλλά και ο Ροβίθηςτου ΟΦΗ) τόνισαν ότι «η υπόθεση σωτηρία δεν έχει κριθεί ακόμα».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook