“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 5 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση

Τον Νοέμβριο του 2005 ο Μαρκ Ζόρο είχε συγκλονίσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική γνώμη όταν ως ποδοσφαιριστή ins Μεσίνα ξέσπασε σε δάκρυα και προσπάθησε να φύγει από το γήπεδο εξαιτίας της ρατσισπκής επίθεσης των οπαδών τηs Ιντερ. Οι μεγάλοι άσοι των «νερστζούρι». Αντριάνο και Μάρτιvs. τον έπεισαν να συνεχίσει να αγωνίζεται. Την ίδια αντιμετώπιση είχε βιώσει και τον Οκτώβριο του ίδιου srous από τους οπαδούς της Λάτσιο. 0… εφιάλτηs επέστρεψε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου ορισμένοι ανεγκέφαλοι έπραξαν το ίδιο.
Ο Iβοριανός αμυντικός του ΟΦΗ αντέδρασε έντονα, αλλά παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα (!). Μάλιστα χθες απάντησε μέσω Facebook. «Ενα περιστατικό με γύρισε εννιά χρόνια πίσω, στην αναμέτρηση της Μεσίνα απέναντι στην Ιντερ. Στην αναμέτρηση της ομάδας μου με τον Αρη ένιωσα το ίδιο… Σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι του Αρη φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα προς το πρόσωπο μου. Μόνο και μόνο επειδή η ομάδα τους δεν μπορούσε να σκοράρει. Το είδαν όλοι, ακόμη και όσοι κάθονταν στην κερκίδα των επισήμων. Πήγα να παραπονεθώ στον διαιτητή και με έκπληξη αντίκρισα την κίτρινη κάρτα. Δεν φταίω εγώ που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά μας. Πέρα από το να προστατεύσω το συμβόλαιο μου, θέλω να προστατεύσω και την τιμή μου. Κάποιος λέει και μια παροιμία στην Ακτή Ελεφαντοστού: «Τι σου κάνει η ζήλια…”. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να με στηρίζουν». Παρεπιμπτόντως ο τότε npoe6pos ms Ιντερ, Τζιασίντο Φακέτι, όπως και τηςΛάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, είχαν πάει στα αποδυτήρια για να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ζόρο…

Sportday

«Ενιωσα όπως τότε με την Ιντερ»

Δεν λέει να δώσει τόπο στην οργή ο ΜαρκΖόρο, ο οποίος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αντέδρασε σε ρατσιστικές συμπεριφορές της εξέδρας.
Σύμφωνα με αφρικανική ιστοσελίδα, ο Ιβοριανός σκοπεύει να το τραβήξει το θέμα και να προχωρήσει σε καταγγελία στη ΦΙΦΑ.
Προς το παρόν, πάντως, εξακολουθεί να δίνει συνέχεια από Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οπως έγραψε εκεί: «Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου. αλλά είμαι αναστατωμένος και κάτι με ενοχλεί. Ενα περιστατικό με γύρισε εννιά χρόνια πίσω. στην αναμέτρηση της Μεσίνα απέναντι στην Ιντερ για το Καμπιονάτο. Στην αναμέτρηση της ομάδας μου με τον Αρη ένιωσα το ίδιο. Σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι του Αρη φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα προς το πρόσωπο μου. Μόνο και μόνο επειδή η ομάδα τους δεν μπορούσε να σκοράρει.
Το είδαν όλοι. ακόμη και όσοι καθόταν στην κερκίδα των επισήμων. Πήγα να παραπονεθώ στον διαιτητή και με έκπληξη αντίκρισα την κίτρινη κάρτα. Βέβαια! Δεν φταίω εγώ που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά μας. Εκτός από το να προστατεύσω το συμβόλαιο μου θέλω να προστατεύσω και την τιμή μου. Οπως λέει και μια παροιμία στην Ακτή Ελεφαντοστού “Τι σου κάνει η ζήλια…”. Ευχαριστώ όλους όσους πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να με στηρίζουν».
Κατά τα λοιπά, ο Ρικάρντο Σα Πίντο πήγε προχθές στα Περιβόλια και «κατασκόπευσε» τον προσεχή αντίπαλο του ΟΦΗ. τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΦΩΣ

“Ενιωσα τα ίδια όπως πριν από εννιά χρόνια”

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη τι ακριβώς συνέβη στη διάρκεια της αναμέτρησης της Θεσσαλονίκης, βλέποντας τον Ζόρο να διαμαρτύρεται στον διαιτητή της αναμέτρησης Στυλιαρά και στο τέλος να εισπράττει την κίτρινη κάρτα για την αντίδρασή του. Η εξήγηση ήρθε από τον ίδιο τον παίκτη μέσω τοποθέτησής του στην προσωπική του σελίδα στο facebook και όπως αποκαλύπτει η αιτία ήταν ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από την εξέδρα εναντίον του. Μάλιστα η κατάσταση αυτή έφερε στη μνήμη του όσα είχαν συμβεί σε βάρος του στο ματς Μεσίνα – Ίντερ (27/11/05), τότε που οι αντίπαλοι του και κυρίως ο Βραζιλιάνος Αντριάνο προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, για να ακολουθήσει η αντίδραση της ιταλικής ομοσπονδίας με την πεντάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων της επόμενης αγωνιστικής. Τότε ο Ιβοριανός αμυντικός είχε γίνει πρώτο θέμα σε πολλές αναφορές ανά τον κόσμο, ενώ διευκρινίζοντας όσα έγιναν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έδωσε τη δική του εξήγηση. «Πολλοί μου έχουν πει ότι δεν είμαι κακός ως αμυντικός. Πολλοί επίσης μου έχουν πει ότι είμαι καλός ή πολύ καλός. Αλλά δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι έπαινοι όσο να τιμώ το συμβόλαιο που έχω υπογράψει. Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου, αλλά σήμερα είμαι αναστατωμένος και κάτι με ενοχλεί.
Ένα περιστατικό με γύρισε εννιά χρόνια πίσω, στην αναμέτρηση της Μεσίνα απέναντι στην Ίντερ για το Καμπιονάτο. Σήμερα στην αναμέτρηση της ομάδας μου με τον Αρη ένιωσα το ίδιο… Σχεδόν όλοι οι φίλαθλοι του Άρη φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα προς το πρόσωπό μου. Μόνο και μόνο επειδή η ομάδα τους δεν μπορούσε να σκοράρει. Το είδαν ολοι, ακόμη και όσοι κάθονταν στην κερκίδα των επισήμων.
Πήγα να παραπονεθώ στον διαιτητή και με έκπληξη αντίκρισα την κίτρινη κάρτα. Βέβαια! Δεν φταίω εγώ που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνά μας.
Εκτός από το να προστατεύσω το συμβόλαιό μου, θέλω να προστατεύσω και την τιμή μου. Όπως λέει και μία παροιμία στην Ακτή Ελεφαντοστού “τι σου κάνει η ζήλια…”. Ευχαριστώ όλους όσοι πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν γα με στηρίζουν».
Στο περιθώριο της υπόθεσης αυτής στον ΟΦΗ ρίχνουν το βάρος στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να ξεμπλέξουν μια και καλή με την υπόθεση της παραμονής και να ασχοληθούν με τις δύο ημιτελικές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Άλλωστε στο Ηράκλειο δεν έχουν κρύψει τη θέλησή τους για διάκριση στον θεσμό: Ήδη οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία επέστρεψαν στις προπονήσεις, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να είναι όσο περισσότερο γίνεται ενημερωμένος για τον προσεχή αντίπαλο, αφού το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησε διά ζώσης το ματς με τον Πλατανιά. Τα ερωτηματικά για τον Πορτογάλο τεχνικό εστιάζονται στις περιπτώσεις των Μπούρμπου και Περογαμβράκη, οι οποίοι δεν ακολούθησαν την αποστολή στη Θεσσαλονίκη, με τον πρώτο να μένει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός των πλάνων της τεχνικής ηγεσίας.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Σίσιτς, Μονιάκης, Βερόν, γεγονός που αναγκάζει τον Σα Πίντο να περιμένει να διαπιστώσει τηνκατάστασή τους τα επόμενα εικοσιτετράωρα και αναλόγως θα αποφασίσει αν τους υπολογίζει ή όχι. Τέλος, όπως έγινε γνωστό από την ΠΑΕ, ο Μπανούσης, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο ματς με τον Ατρόμητο

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook