«2Χ2 στο πρωτάθλημα για να τα δώσει όλα στο κύπελλο»

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον Athletic Radio 104,2 σχολιάζοντας τον φετινό ΟΦΗ τονίζοντας παράλληλα την πίστη του για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγαπημένος «Παπ» των οπαδών του ΟΦΗ άντεξε… όσο μπορούσε στον «ηλεκτρικό» πάγκο της Παναχαϊκής απ’ όπου αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες παραλαμβάνοντας τους Πατρινούς από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και αφήνοντας τους λίγο πριν τα πλέι – οφ ανόδου. Σχολιάζοντας τον φετινό ΟΦΗ, στάθηκε στην παρουσία του Ρικάρντο Σα Πίντο και στο γεγονός ότι «έχει βρει την χημεία του ΟΦΗ» ενώ αναφέρθηκε και στα μελλοντικά του πλάνα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για τον φετινό ΟΦΗ: «Στην αρχή δεν ξεκίνησε καλά , δεν είχε καλά αποτελέσματα και υπήρχε ένταση. Θεωρώ πως ήρθε ένας καλός προπονητής, -όχι ότι ο προηγούμενος δεν ήταν- αλλά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Βρήκε την χημεία της ομάδας και είναι πολύ σημαντικό ότι μέχρι και μετά τις ήττες με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ η ομάδα διαχειρίστηκε σωστά αυτές τις βαριές ήττες και αυτό είναι στα συν του προπονητή και της διοίκησης. Έχει καλούς παίκτες και ήρθε και ο Ντουντού που βοηθάει. Έχει και κάποιες πράγματα που πρέπει να διορθώσει κατά την γνώμη μου όπως είναι το βάθος στο ρόστερ. Κυρίως στην άμυνα. ήρθε ένα παίκτης αλλά τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να βρεις αυτό που θες. Έχει μια πολύ καλή ομάδα και βλέπω πως οι παίκτες βγάζουν πάθος και ενεργεία δίνοντας τα πάντα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ καλή εικόνα. Σημαντικά είναι τα δύο επόμενα παιχνίδια στην έδρα του, να κερδίσει τα δύο αυτά παιχνίδια και να πάει πολύ ήρεμος στους ημιτελικούς. Καταλαβαίνω την αγωνία που υπάρχει στον κόσμο για την συμμετοχή σε ένα τελικό».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης που δίνει: «50 – 50. Είναι δύο ματς. Το κύπελλο έχει ιδιαιτερότητες. Το πρώτο ματς είναι στο Ηράκλειο. Κάποιοι προπονητές προτιμούν το πρώτο παιχνίδι εκτός και άλλοι εντός. Υπάρχει πολύ τακτική. Δεν μπορείς να πεις πως έχει περισσότερο η μία ομάδα ή η άλλη πιθανότητες και θα το εξηγήσω. Μην αποπροσανατολίζεστε από το ματς του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό. Είναι μια ομάδα νεανική με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Πρέπει ο ΟΦΗ να προσέξει στο πρώτο παιχνίδι να μην δεχθεί γκολ. Είναι ίδιες πιθανότητες και εύχομαι ο ΟΦΗ να περάσει στον τελικό».

Για την παρουσία του στον πάγκο της Παναχαϊκής: «Ανέλαβα την τρίτη αγωνιστική,. Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα όσο αφορά το αγωνιστικό της πρόσωπο. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια αυτούς τους 4,5 μήνες και νομίζω κάποια στιγμή που ήμασταν κοντά σε θέσεις πλέι οφ δεν δικαιωθήκαμε για τους γνωστούς λόγους. Είναι πολλά στο μυαλό μου. Στεναχωριέμαι γιατί έδωσα όλο μου το είναι όπως κάνω όπου και αν πάω. Στεναχωριέμαι γιατί ο κόπος πήγε χαμένος. Αυτή η ομάδα αξίζει να διεκδικεί την άνοδο αλλά για διάφορους λόγους δεν τα καταφέρνει. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και άρχιζε και ο κόσμος να επιστρέφει στο γήπεδο. Το ευχαριστιόμασταν και το ποδόσφαιρο και ο κόσμος και εγώ. Και οι αντίπαλοι παραδεχόντουσαν την ανωτερότητα μας. Είναι κάποια πράγματα που δεν θέλω να αναφερθώ. Είναι γνωστό στο ευρύ κοινό το τι γίνεται. Μου μένει η αγάπη του κόσμου και ότι η ομάδα έφτασε ψηλά».

Για την συνεργασία του με τον Κώστα Κιάσσο: «Δεν συμβαίνει συχνά να είσαι προπονητής ενός πρώην συμπαίκτη σου. Ο Κώστας είναι ένα παιδί που ήρθε μικρό στον ΟΦΗ και εγώ ήμουν ήδη 4-5 χρόνια εκεί. Από τότε είχα τον τρόπο να συμβουλεύω πιο μικρούς. Ευγνωμονώ τον Θεό που και εγώ όταν ήρθα μικρός με βοήθησαν οι μεγάλοι. Με γαλούχησε αυτό και το έκανα και εγώ αργότερα. Ο Κώστας είναι ένα παιδί 38 χρονών αλλά είναι από τους πιο πολύτιμους παίκτες στην ομάδα. Προσπαθώ πάντα και έχω γαλουχηθεί με ένα προπονητή μόνο που μου έδωσε πράγματα και αυτό προσπαθώ να κάνω. Αναφέρομαι φυσικά στον Γκέραρντ. Πιστεύω πως και αργότερα μπορεί να τον έχω παίκτη. Έχει 1-2 χρόνια ακόμα σίγουρα».

Για τι σκέφτεται να κάνει τώρα: «Θέλω να αναλάβω μια ομάδα η οποία δεν θα μου στερήσει τα όνειρα μου για τους στόχους της ομάδας. Είχα όνειρα με την Παναχαϊκή, να την ανεβάσω που για άλλους λόγους δεν μπόρεσα να κάνω. Προσπαθώ να βελτιώνομαι καθημερινά και θέλω να αναλάβω μια ομάδα με τεράστια δυναμική, με κόσμο και να εκπληρώσω τους στόχους της. Έχω δείξει ότι μπορώ να πετύχω και η καλύτερη διαφήμιση για ένα προπονητή είναι οι παίκτες. Έχω κερδίσει τον σεβασμό και θέλω κάποια στιγμή να επιστρέψω σε μια ομάδα που έχει στόχους. Θα ήθελα να επιστρέψω σε ομάδα της Σούπερ Λιγκ. Στη Β΄ Εθνική υπάρχει λίγη ενημέρωση για πολλά πράγματα. Και για τον αντίπαλο ακόμα. Ένας προπονητής μπορεί να μην έχει βίντεο του προσεχούς αντιπάλου για να αναλύσει».

Για την παρουσία του στον ΟΦΗ: «Είναι δέκα χρόνια που πέρασα στην ομάδα. Είμαι ευγνώμον σε αυτή την ομάδα. Έπαιξα για αυτή και έδωσα τα πάντα και επίσης αυτή μου έδωσε πάρα πολλά. Έχω μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ πως ο ΟΦΗ είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Με τον κόσμο, τη δυναμική και με όλα αυτά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια.. Ο ΟΦΗ είχε 2-3 κακές περιόδους, αλλά βρίσκει σιγά – σιγά το δρόμο του».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook