«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Κυριακή 9 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Kυριακή 9 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday: ΛΑΤΙΝ ΓΕΥΣΗ
ΛΑΤΙΝ ΓΕΥΣΗ ΝΟΥΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΣΑΒΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΔΥΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΓΚΟΛ ΣΤ01-1 ΤΟΥ «ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ». ΠΟΥ ΚΑΘΗΛΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑ0ΛΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΥΜΕΝΟΣ
Ας μας συγχωρήσουν οι υπόλοιποι παίκτες του ΟΦΗ και του ΠΑΣ, αλλά μετά το χθεσινό 1-1, δεν γίνεται να μην επικεντρωθούμε στους Νούνιες και Τσάβες. Και όχι μόνο. Δεν γίνεται να μην πούμε στους δύο Αργεντινούς ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για τα εξαιρετικά γκολ που πέτυχαν.
Τα οποία ήταν… μαγεία και όλοι εμείς οι απ έξω. απλά τα χαζέψαμε.
0 πρώτος στο 85′ που άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ από τα αριστερά όπως έκανε επίθεση η ομάδα του. όταν και έστειλε τη μπάλα στην άλλη γωνία της εστίας του Βελλίδη. Ναι. «Ο.Κ.» έχει κιλά. Ναι. «Ο.Κ.» δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο. Ναι «Ο.Κ » δεν μπορεί να σπριντάρει. Αλλά όλα αυτά διορθώνονται με τη δουλειά και την προπόνηση. Η μπάλα είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται. Και ο 29χρονος μέσος ξέρει πολλά κιλά ποδόσφαιρο. Οσο για τον συμπατριώτη του φορ του ΠΑΣ. τι να πούμε: Στις αρχές της σεζόν μας έδειξε τη μεγάλη του κλάση.
Μετά άρχισε να σκέφτεται την επιστροφή του στη χώρα του.
Ξεκίνησε προπονήσεις με την Κίλμες. αλλά συμφωνία δεν επετεύχθη. Ετσι γύρισε, το τελευταίο διάστημα «έτρεχε» να καλύψει το χαμένο έδαφος και στις καθυστερήσεις έστειλε ένα… συστημένο γράμμα στην εστία του Φερνάντες. Μετά από έναν εξαιρετικό του συνδυασμό με τους Τσουκαλά και Στρούνα. Μάλιστα Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε στον Φερνάντες το σουτ του Τσάβες πουλίγο πριν είχε «προειδοποιήσει» όταν και στο 88′ ο αντίπαλος πορτιέρο μπλόκαρε το σουτ που επιχείρησε. Ο Σα Πίντο άρχισε να φωνάζει τότε στους παίκτες του. να μην του δώσουν ξανά χώρο. Χωρίς όμως να εισακουστεί. Ολο το χθεσινό ματς. είναι τα τελευταία του λεπτά.
Πιο πριν οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, αλλά δεν «απειλούσαν» μαζικά. Ο Βελλίδης άταν χρειάστηκε αντιδρούσε σωστά, ενώ το «πείραμα» με τον Μπανούση φορ δεν…απέδιδε. 0 Ζε Εντουόρντο ήταν σε κακή ημέρα, ο Παπάζογλου είχε απομείνει… μόνος να «παλεύει» και ο ΠΑΣ αμυντικά έπαιρνε άριστα.Επιθετικά με τον Ιλιτς απομονωμένο δεν μπορούσε να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Με την είσοδο του Τσάβες άρχισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στα αντίπαλα καρέ.μέχρι που μπήκαμε στο καταπληκτικό φινάλε της αναμέτρησης.
Συγκινητικές ήταν χθες οι στιγμές για τον Γιάννη Πετράκη. Ο κόουτς του ΠΑΣ επέστρεψε στο «Γεντί Κουλέ» και χειροκροτήθηκε από τους φίλους του ΟΦΗ. Μάλιστα βούρκωσε και σχολίασε πως «θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον κόσμο για τη συμπεριφορά και το χειροκρότημα. Δεν θα το ξεχάσω», ενώ ευχήθηκε οι Κρητικοί να κατακτήσουν ακόμη και το Κύπελλο. Για τον ΠΑΣ ανέφερε πως «δεν γίναμε Μπαρτσελόνα από τη μια ημέρα στην άλλη. Κάθε πράγμα χρειάζεται τον χρόνο του και βήμα βήμα».
Σκασμένος» ήταν ο Σα Πίντο μετά το χθεσινό ματς. Ο Πορτογάλος σχολίασε πως «είναι πολύ δύσκολο να δεχτώ αυτό το αποτέλεσμα. Είμαι πολύ απογοητευμένος.
Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα Συνεχίζουμε να πολεμάμε σε κάθε παιχνίδι. Αξίζαμε τη νίκη όμως δεν την πήραμε», είπε αρχικά.
Και μετά ρωτήθηκε για τη παρουσία του Μπανούση στην επίθεση.
«Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις. Δεν μου αρέσει να μιλάω για κάθε παίκτη ξεχωριστά αλλά κόντρα στον Αρη ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΟΦΗ».
Goal: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ… ΑΛΛΑΓΗΣ!
Tns… αλλαγής έγινε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο 1 -1 ίου ΟΦΗ με toν ΠΑΣ Γιάννινα. Tns αλλαγής παικτών αλλά και συναισθημάτων, μιας και δύο ποδοσφαιριστές που πέρασαν στα τελευταία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Λιονέλ Νούνιες (στο 85′) και ο Κριστιάν Τσάβες (στο 92′), ήταν αυτοί που πέτυχαν τα τέρματα της αναμέτρησης.
Με τα συναισθήματα να διαφοροποιούνται στις… καθυστερήσεις, μιας και τα πανηγύρια στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ» για τη διαφαινόμενη νίκη διαδέχθηκε ο προβληματισμός.
Από το α’ μέρος δεν θα θυμόμαστε πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια, με εξαίρεση τη φάση του 10′, όταν ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα από τον Μιχαήλ από τα δεξιά και τη γύρισε στον Μπανούση το σουτ του οποίου έδιωξε ο Βελλίδης, δεν υπήρξε άλλη φάση στην οποία η κερκίδα να… ξεσηκώθηκε.
Στην επανάληψη οι δύο προπονητές προσπάθησαν να… ανακατέψουν την τράπουλα με τις αλλαγές τους, όμως αυτός στον οποίον χαμογέλασε αρχικά η τύχη ήtαν ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος έριξε στο ματς στο 79′ τον Λιονέλ Νούνιες, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε εντός έδρας παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ. Και έξι λεπτά αργότερα έλυσε τον γόρδιο δεσμό! Στο 85′, λοιπόν, ο Αργεντινός επιθετικός πήρε την μπάλα από αριστερά, συνέκλινε, μπήκε στην περιοχή και με ένα ασύλληπτο σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βελλίδη για το 1-0.
Στις καθυστερήσεις, όμως, n τύχη αποφάσισε να… αλλάξει πάγκο! Ετσι η δεύτερη αλλαγή του Πετράκη, ο Τσάβες, έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της περιοχής, έκανε το σουτ με ανάποδο φάλτσο κι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φερνάντες για το 1-1.
Επιστροφή στα γκολ για τον Αργεντινό, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο έφυγε από τον ΠΑΣ.πήγε στην πατρίδα του, όμως επέστρεψε άπραγος στα Γιάννενα. Δεν ήταν μόνον η ομορφιά του τέρματος του Τσόβες αλλά η γενικότερα θετική παρουσία του, αν και αγωνίστηκε για μόλις 20′ με τις καθυστερήσεις.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook