“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 12 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 12 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

«Μπήκε» ο Βερόν

Ο Βερόν επέστρεψε έπειτα από καιρό στον κανονικό ρυθμό της προπόνησης. Πλέον, εκκρεμεί η ετοιμότητα του εν όψει Απόλλωνα, με τον Σα Πίντο να είναι αυτός που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω. Οι Σίσιτς, Μπούρμπος ακολούθησαν πάλι ατομικό πρόγραμμα κι όλα δείχνουν πως θα μείνουν εκτός και από το σαββατιάτικο παιχνίδι. Εκεί όπου ο ΟΦΗ θα επιδιώξει να κάνει ό.τι δεν κατάφερε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ώστε να «κλειδώσει» την υπόθεση παραμονή και να ασχοληθεί με τα ματς Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό.

ΦΩΣ

Το σκέφτεται για Βερόν ο Σα Πίντο

Η επιστροφή του Βερόν στο προπονητικό πρόγραμμα του ΟΦΗ έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τον Ρικάρντο Σα Πίντο, που έχει μια επιπλέον λύση στα χέρια του για το φινάλε του πρωταθλήματος και τις δύο ημιτελικές αναμετρήσεις του Κυπέλλου με τον-Παναθηναϊκό. Το ερωτηματικό όμως για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ο βαθμός ετοιμότητας του έμπειρου Αργεντινού μέσου, καθώς έχει χάσει μεγάλο αριθμό προπονήσεων και έχει μείνει μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας. Δεν αποκλείεται να πάρει έστω και λίγο χρόνο συμμετοχής στο ματς με τον Απόλλωνα, προκειμένου να υπολογίζεται για τους Βερόν ο Σα Πίντο αγώνες του Κυπέλλου, όπου η ομάδα του Ηρακλείου έχει ξεκαθαρίσει ότι έχει βλέψεις, προσδοκώντας συμμετοχή στρν τελικό. Την ώρα πάντως που ο Βερόν έμπαινε στους ρυθμούς της υπόλοιπης ομάδας, επιβεβαιωνόταν η απουσία τόσο του Μπούρμπου όσο και του Σίσιτς. Και οι δύο ταλαιπωρούνται από προβλήματα εδώ και κάμποσες ημέρες (ο Μπούρμπος περισσότερο), ο πρώτος 6 στον αστράγαλο (διάστρεμμα) και ο δεύτερος από πνευμονία. Το βέβαιο είναι ότι κανείς δεν πρόκειται να είναι έστω στη 18άδα της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα και μένει να φανεί αν θα υπολογίζονται για τον πρώτο ημιτελικό της επόμενης Τετάρτης. Δεν υπολογίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν Λαμπρόπουλος και Φραγκουλάκης.
Πριν ασχοληθούν ωστόσο με το ματς της Τετάρτης, στο Ηράκλειο σκέφτονται πώς θα έχει αίσιο αποτέλεσμα το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα, καθώς από αυτό θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν θα πάνε απερίσπαστοι οι παίκτες στον αγώνα Κυπέλλου. Στον ΟΦΗ ψάχνουν τη νίκη που θα σημάνει και μαθηματικά τη σωτηρία, ώστε να έχει αποκλειστικό στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία στο Κύπελλο. Αλλωστε ο Σα Πίντο δεν έχει κρύψει εδώ και καιρό τη θέλησή του να συνδυάσει την παρουσία του στο Ηράκλειο, πέραν της σωτηρίας, με διάκριση στο Κύπελλο και συμμετοχή της ομάδας στον τελικό της διοργάνωσης.

Goal

“Μείωση εξόδων και οφειλών αλλά…”

Ο οικονομικός διευθυντής του ΟΦΗ, Μανώλης Βασιλάκης επισήμανε στο Κρήτη TV πως το έξοδα έχουν περικοπεί κατά 40%, ενώ και οι οφειλές προς πρώην παίκτες έχουν μειωθεί από τα 4 εκατ. ευρώ (το 2012) στα 2.8 εκατ. ευρώ. Επίσης ο ΟΦΗ έχει καταβάλει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ σε Εφορία και Δημόσιο. «Η εταιρεία γνωρίζει πού χρωστάει, τι χρωστάει και πως πρέπει να προχωρήσει. Σαν λογιστήριο αυτήν τη στιγμή έχουμε 55 διακανονισμούς. Κλείνουμε υποθέσεις, ενώ έχουμε ενημερότητες”. Βεβαίως επισήμανε πως δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (2 εκατ. ευρώ), ενώ άφησε να εννοηθεί πως δεν είναι βέβαιο ότι η ΠΑΕ θα πάρει άδεια συμμετοχής ακόμα και αν έχει διακανονισμένα τα χρωστούμενα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook