«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Kυριακή 16 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr

Δείτε και σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

GOAL: ΖΕΣΤΑΜΑ» ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Παραμονές ενός αγώνα στον οποίο ο ΟΦΗ θέλει να γυρίσει τον χρόνο πίσω ξαναζώντας μεγάλες στιγμές. Το ζητούμενο ήταν απλώς μια επιβεβαίωση και μια σωστή διαχείριση των πραγμάτων. Για το πού βρίσκεται η ομάδα, τις δυνατότητές της, για τη συσπείρωση του κόσμου… Κι όλα αυτά, ο Σα Πίντο και οι παίκτες του τα πέτυχαν έτσι όπως ήθελαν, όπως πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις.
Χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπάζογλου νίκησαν 2-0 τον Απόλλωνα, που ψάχνει απεγνωσμένα βαθμούς, και πλέον δίνουν ραντεβού με την ιστορία στο παιχνίδι του Κυπέλλου της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.
θα ήταν τουλάχιστον αφελές να περίμενε κανείς κάποια σούπερ απόδοση από τους Κρητικούς, ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει να μάχεται. Και η «ελαφρά ταξιαρχία» το απέδειξε κυρίως στο α’ ημίχρονο, όπου του έβαλε δύσκολα και τον άφησε χωρίς ευκαιρία.
Στην επανάληψη, η κίνηση με την αλλαγή του Κουτσιανικούλη, αλλά και το γρήγορο τέρμα του Παπάζογλου διαμόρφωσαν τα δεδομένα υπέρ του ΟΦΗ και το μυαλό άρχισε να ταξιδεύει…
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΒΕΛΛΗΣ;» Γεμάτες υπονοούμενα ήταν οι δηλώσεις του Λόρι Σάντσεζ αναφορικά με τα δύο γκολ του Απόλλωνα που ακυρώθηκαν. «Οταν έρχεσαι στον ΟΦΗ και βάζεις δύο γκολ -που κατά την άποψη μας δεν ήταν οφσάιντ- είναι πολύ δύσκολο να μην χάσεις. Και όλα αυτά που ακούμε, τις θεωρίες συνωμοσίας περί υποβιβασμού του Απόλλωνα, με κάνουν να πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι ισχύει αυτό, αλλά όταν βάζεις δύο γκολ κανονικά, τότε τι να πω; Μήπως ο πρόεδρος μας έχει δίκιο σε αυτά που λέει;» αναρωτήθηκε ο τεχνικός του Απόλλωνα.
«θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός παίζει ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο και ίσως να είναι στο ίδιο επίπεδο με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Δυστυχώς, θα παίξουμε απέναντι στον καλύτερο Παναθηναϊκό της σεζόν…» παραδέχθηκε ο Σα Πίντο, που για μία ακόμη φορά αποθέωσε και αποθεώθηκε από την κερκίδα.
Οι ποδοσφαιριστές και ο τεχνικός του Απόλλωνα πηγαίνοντας στα αποδυτήρια είχαν «κολλήσει» στα δύο γκολ (31′, 46′) που πέτυχαν, αλλά δεν μέτρησαν. Στο πρώτο ο Μίνγκας εκτέλεσε φάουλ, ο Δεληζήσης με σουτ σκόραρε, αλλά έγκαιρα υπήρξε σηκωμένη σημαία, ενώ στο δεύτερο ο Παντελιάδης σέντραρε και ο Μίνγκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά και πάλι ήταν μπροστά. Λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Λόρι Σάντσεζ με τις οποίες ο Αγγλος τεχνικός έδινε δίκιο στις «φωνές» του Βελλή, ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα χαρακτήρισε σωστές τις αποφάσεις του Μάνταλου και των βοηθών του στα δύο γκολ που ακύρωσαν…
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Ο Θανάσης Παπάζογλου «ξύπνησε» την πιο κατάλληλη στιγμή για τον ΟΦΗ αφού είχε νο σκοράρει από τις 21 Δεκεμβρίου και το εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Με τα δυο του προσωπικά τέρματα έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα (όλα στο «Γεντί Κουλέ») και όπλισε εν όψει του πρώτου ημιτελικού της Τετάρτης με τον Παναθηναϊκό.
ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ 4*ΣΥΝ Ο ΟΦΗ, χωρίς να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση, πέτυχε στο ρελαντί μια νίκη που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά εν όψει των σημαντικών αγώνων του με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.
ΣΥΝ Ο κόσμος του ΟΦΗ ζει και αναπνέει για τους δύο ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό και το έδειξε και χθες. Η πρόκληση είναι μεγάλη για τους απανταχού Ομιλητές…
ΠΛΗΝ Ο Απόλλων παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και σε αυτό ίσως έχουν συμβάλει και οι συνεχείς βολές του Σταμάτη Βελλή κατά πάντων. H ομάδα δίνει μια δύσκολη μάχη για την παραμονή της και προπάντων χρειάζεται ηρεμία εκ των έσω.
ΠΛΗΝ Ο Μάνταλος, πέρα από τα δύο τέρματα του Απόλλωνα που ακύρωσε και τα οποία σήκωσαν από χθες πολλή συζήτηση, είχε και τη φάση στο 69′, όπου δεν απέβαλε τον Περογαμβρόκη για αντιαθλητικό παιχνίδι σε μαρκάρισμα στον Κόρμπο. Ηταν η πολύ κακή στιγμή του.
Αντ’ αυτού, «κιτρίνισε» τον παίκτη του ΟΦΗ και οι αριθμητικές ισορροπίες δεν άλλαξαν.
Sportday: ΕΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ
ΕΚΛΕΙΣΕ ΘΕΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, Ο ΟΦΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ (2-0) ΚΑΙ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ SUPER LEAGUE
0 Σάκης Παπάζογλου επέστρεψε στα γκολ και ο ΟΦΗ στις νίκες και με το 2-0 επί του Απόλλωνα οι Κρητικοί σκαρφάλωσαν (έστω και για 24 ώρες) στην έκτη θέση της βαθμολογίας, «κλειδώνοντας» (και τυπικά) την παρουσία τους στη Super League της επόμενης σεζόν, σε αντίθεση με την ομάδα της Ριζούπολης που (φωνάζει για τη διαιτησία και) παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Παπάζογλου ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, λυτρώνοντας εκτός από την ομάδα του και τον ίδιο του τον εαυτό: Είχε να σκοράρει από… πέρυσι στις 21 Δεκεμβρίου (στο 2-1 επί του Παναιτωλικού) και χθες με προσωπικά σολαρίσμοτα διέλυσε το αμυντικά σύστημα του Απόλλωνα και με δυο γκολ (έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα) οδήγησε τον ΟΦΗ στη νίκη. την οποία η ομάδα του Ηρακλείου αγνοούσε από τις 17 Φεβρουαρίου (0-1 τον Εργοτέλη).
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και το πρώτο ημίχρονο τους ανήκει ολοκληρωτικά, με καλή κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας, ωστόσο η υπεροχή τους παρέμεινε άκαρπη και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες.
Μετά το 25′. ο Απόλλων, ο οποίος πρώτα έπαιζε για το μηδέν και μετά για όλα τα υπόλοιπα, ανέβασε πιο ψηλά την άμυνά του και άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Στο 31′ στην πρώτη και τελευταία ευκαίρια που του παρουσιάστηκε στο α’ μέρος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. αλλά ο σκόρερ Δεληζήσης υποδείχθηκε (μάλλον λανθασμένα) σε θέση οφσάιντ και ακυρωθέν γκολ προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μεγάλη ένταση και από τις δυο ομάδες και στο 46′ ακυρώθηκε ακόμη ένα γκολ για τον Απόλλωνα, αλλά αυτή τη φορά ο Μίνγκας φαινόταν να μην καλύπτεται από αντίπαλο. Τέσσερα λεπτά αργότερα «χτύπησε» ο Παπάζογλου και κάπου εκεί φάνηκε ότι ο Απόλλων δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο και η αντίδραση ήταν χλιαρή, σχεδόν μηδενική. Μια κόντρα επίθεση στο Θ9′ έδωσε την ευκαιρία στον επιθετικό των γηπεδούχων να «κλειδώσει» τη νίκη για τον ΟΦΗ. βάζοντας τέλος στο θετικό σερί του Απόλλωνα (νίκη με Πλατανιά, ισοπαλία με τη Βέροια), που θα πρέπει να παλέψει μέχρι το τέλος για τη σωτηρία του.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook