“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 17 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 17 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα σημαντικότερα θέματα του αθλητικού τύπου που αφορούν το ρεπορτάζ του ΟΦΗ.

Sportday

Ξεμπούκωσε το κανόνι

Με τα δύο προχθεσινά του γκολ επί του Απόλλωνα ο Σάκης Παπάζογλου έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα. Το είχε ανάγκη κι ο ίδιος και η ομάδα του το… ξεμπούκωμα, αφού όποτε σκοράρει ο Σαλονικιός, ο ΟΦΗ δεν χάνει. Συγκεκριμένα έχει σκοράρει σε πέντε ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα τέσσερα τα κέρδισε ο ΟΦΗ και στο ένα (με Εργοτέλη) έφερε ισοπαλία.

Goal

“Ξύπνησε” το βαρύ πυροβολικό

Ο Θανάσης Παπάζογλου έψαχνε μετά μανίας το γκολ τους τελευταίους τρεις μήνες. 0 ψηλόσωμος στράικερ του ΟΦΗ είχε κολλήσει οτα πέντε γκολ του πρώτου γύρου και δεν είχε τινάξει το… πλεχτό μέσα στο 2014. Εναντίον του Απόλλωνα Σμύρνης οι… κάννες του κάπνισαν και πάλι και μάλιστα δύο φορές. Τα γκολ ήρθαν στο κατάλληλο τάιμινγκ για τον Παπάζογλου. Λίγο πριν από το πρώτο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ο εν λόγω στράικερ πήρε την ψυχολογική τόνωση που χρειαζόταν και είναι ξανά γεμάτος αυτοπεποίθηση για να ηγηθεί της κρητικής ομάδας. Η παραμονή Σα Πίντο εξαρτάται από τον ίδιο Στο μεταξύ, ο Νίκος Μαχλάς άφησε να εννοηθεί πως η παραμονή του Ρικάρντο Σα Πίντο είναι επιθυμητή από τον σύλλογο, αλλά εξαρτάται ουσιαστικά από τον ίδιον τον Πορτογάλο, ο οποίος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Σε συνέντευξή του στον Sentra 103,3 έπλεξε το εγκώμιο ίου εν λόγω τεχνικού και τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι ένας προπονητής φιλόδοξος, μαχητής και νικητής. Στόχος του είναι να κερδίζει, είναι aggressive και το πέρασε στους παίκτες.
Γίναμε πιο σφιχτή ομάδα. Πα την παραμονή του δεν έχει εκφράσει αυτό που χρειάζεται, αλλά αν η ομάδα είναι στην Ευρώπη και έχει κίνητρο θα είναι πιο εύκολο να μείνει, αν όχι δεν ξέρω».
Για το αν είναι στόχος η έκτη θέση στο πρωτάθλημα: «Στόχος είναι να σώνεται κάθε χρόνο και να ξεπληρώνονται τα χρέη. Η εξυγίανση είναι το πρώτο μέλημά μας, αν είναι έκτη θέση ή όγδοη δεν μας ενδιαφέρει. Η ομάδα, ο κόσμος και εμείς ξέρουμε πού θέλουμε να την πάμε. Δεν είναι από εκείνες της ομάδες που θέλουν απλά να σώνονται. Είναι ένα μεταβατικό στάδιο».
Για την αδειοδότηση: «θα το παλέψουμε όσο δεν πάει, θα κοιτάξουμε να δούμε πώς και τι χρειάζεται, τις εκκρεμότητες για να καταφέρουμε να έχουμε μια εξασφάλιση της θέσης. Η έξοδος στην Ευρώπη θα φέρει έσοδα και ίσως κερδίσουμε μια χρονιά με λιγότερα χρέη».
Για το Κύπελλο: «Ενας στόχος που θέλουμε να τον παλέψουμε. Πάντα του άρεσε του ΟΦΗ, είναι μια ομάδα που έχει κατακτήσει το Κύπελλο και λείπει μια διάκριση. Για τον κόσμο και για όλους, θα είναι μια ανταμοιβή για τους κόπους μας, τόσα χρόνια που παλεύουμε να κρατήσουμε την ομάδα».
Γα τον κόσμο του ΟΦΗ: «Είναι καταπληκτικός ο κόσμος. Από όταν έπεσε στη Β’ Εθνική, την αφουγκράστηκε περισσότερο, έγινε κομμάτι δικό της, ήρθε στο γήπεδο πιο δυνατός. Οσο πάει μεγαλώνει και αυξάνεται, έχει δυναμική η ομάδα με τον κόσμο. Είμαστε από τα γήπεδα με τη μεγαλύτερη πληρότητα».

ΦΩΣ

Και τώρα ο ΠΑΟ για τον ΟΦΗ 
Η προχθεσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα κύλησε άψογα για τον ΟΦΗ. Έτσι ακριβώς όπως τη φανταζόταν ο προπονητής Σα Πίντο. Νίκη, δηλαδή, κανένας τραυματισμός και τώρα ο πρώτος από τους δύο ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί απέδειξαν σε βάρος της «Ελαφρός Ταξιαρχίας» ότι έχουν την απαιτούμενη ποιότητα να φτάσουν σε νικηφόρα αποτελέσματα χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι φέτος η ομάδα του Ηρακλείου ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, παρ’ότι πολλές φορές παίζει προβλέψιμο ποδόσφαιρο. Όλη η προσοχή πλέον έχει στραφεί στο μεθαυριανό ματς με τους «πράσινους», που θα γίνει στις 19.00 στο «Γεντί Κουλέ», στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου. Ένα παιχνίδι για το οποίο ζει και αναπνέει όχι μόνο ο κόσμος του ΟΦΗ, αλλά και οι ίδιοι ποδοσφαιριστές, που γνωρίζουν τη σημασία μιας ενδεχομένης επικράτησης. Στα θετικά λοιπόν ότι δεν προέκυψε τραυματισμός απέναντι στον Απόλλωνα, καθώς και ότι ο αρχηγός Μπούρμπος έπαιξε περίπου 15 λεπτά απέναντι στην εκ Σμύρνης ομάδα και μπήκε εκ νέου σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Στο χθεσινό πρόγραμμα, μάλιστα, πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένων και των Σίσιτς, Φραγκουλάκη.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook