Για πέμπτη φορά στους «4» του Κυπέλλου ο ΟΦΗ

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Για πέμπτη φορά στην ιστορία του θα βρεθεί ο ΟΦΗ στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας μετρώντας δύο προκρίσεις στον τελικό.

Για δεύτερη φορά τις τελευταίες τρεις περιόδους, ο ΟΦΗ θα συμμετάσχει στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας με την ευχή ότι φέτος θα πετύχει ότι δεν κατάφερε το 2012 όταν και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό.

Η πρώτη φορά που ο ΟΦΗ συμμετείχε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης ήταν την περίοδο 1986 – 1987 όταν και απέκλεισε τον Διαγόρα Ρόδου με δύο νίκες (0-2, 3-1). Έναν χρόνο αργότερα, ο ΟΦΗ φτάνει ξανά στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας όμως αποκλείεται τότε από τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ο ΟΦΗ γνωρίζει την ήττα με 3-0 και στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ» δεν είναι αρκετή η νίκη με 1-0. Την σαιζόν 1989 – 1990 ο ΟΦΗ συμμετέχει ξανά στον τελικό του Κυπέλλου και αφού νωρίτερα στα ημιτελικά έχει αποκλείσει τον Απόλλωνα Αθηνών. Το πρώτο παιχνίδι στην Ριζούπολη βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες χωρίς γκολ και στον επαναληπτικό του «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ κερδίζει με 1-0 και παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα ηττηθεί με 4-2 από τον Ολυμπιακό.

22 χρόνια μετά θα είναι η επόμενη φορά που ο ΟΦΗ θα βρεθεί ξανά στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι την σαιζόν 2011 – 2012 και η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα προκριθεί εις βάρος των Παναιτωλικού, Πανσερραϊκού μέχρι να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους «4».

Στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, ο ΟΦΗ διατηρεί ανέπαφη την εστία του για 89 λεπτά μέχρι που ο Μέλμπεργκ κάνει το 1-0 και αποκτά ισχνό προβάδισμα για τον επαναληπτικό του Ηρακλείου. Το δεύτερο παιχνίδι βρίσκει ισόπαλες τις δύο ομάδες χωρίς γκολ και ο ΟΦΗ χάνει την ευκαιρία για να βρεθεί ξανά σε έναν τελικό μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook