“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Τετάρτη 19 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Τετάρτη 19 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα δημοσιεύματα του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Sportday

Ο τελικός κυπέλλου είναι για τον πιο μυαλωμένο

Καμία σχέση δεν έχει το σημερινό ματς του Κυπέλλου με αυτό που έγινε για το πρωτάθλημα πριν μερικές αγωνιστικές και έληξε 1-1. Πολύ απλό διότι αν έλεγαν στον Παναθηναϊκό «πώς σου φαίνεται να ξαναρχόταν 1-1 το σκορ;». θα την έπαιρνε αυτή την ισοπαλία με γκολ και τη ρεβάνς στην έδρα του με ένα χαμόγελο ως τα αυτιά. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά κι όπως ακριβώς ο Αναστασίου ξέρει πόσο σημαντικό είναι να βάλει γκολ εκτός έδρας, γι’ αυτό επιλέγει Ιΐάδα απ’ ό.τι διαβάζω με Μπεργκ. Καρέλη και Ατζαγκούν πίσω τους. άλλο τόσο ξέρει ο Σα Πίντο πόσο σημαντικό είναι για τη δική του ομάδα να μη φάει γκολ κι αν μπορεί να βάλει ο ΟΦΗ ένα.
ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ των δυο καλών αυτών προπονητών, οι άμυνες θα πρέπει να κρατηθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά οι δύο φορ μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Φορμαρισμένος είναι ο Μπεργκ για τους «πράσινους», φορμαρισμένος κι ο Παπάζογλου για τους Κρητικούς. Είναι και οι δυο επιθετικοί που μπορούν να δράσουν ακόμα και με δύο αμυντικούς να τους επιτηρούν, καλοί στο ψηλό παιχνίδι, μπορούν να σπάσουν την μπάλα σε συμπαίκτη τους.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΙΠΟΝ για τον Αναστασίου είναι πώς θα βγάλει από την περιοχή της ομάδας του τον Παπάζογλου και για τον Σα Πίντο πώς θα αφοπλίσει τον Μπεργκ. Και τελικά όλο το ζουμί του παιχνιδιού, είναι η μάχη του κέντρου. Ποιος δηλαδή θα κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, ποιος θα έχει όχι την κατοχή αλλά την ουσία. Στο Ηράκλειο, με τη δύναμη της έδρας και την ορμή του κόσμου, εικάζω ότι την κατοχή της μπάλας πιθανόν να την έχουν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Παναθηναϊκός έχει την υπομονή να περιμένει πίσω από την μπάλα, να μαρκάρει ψηλά κι αν καταφέρει να πετύχει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα.
ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ μπορεί να είναι πολύ ωραία στη θεωρία, αλλά μπορούν και να πάνε περίπατο με ένα γρήγορο γκολ. ένα χοντρό λάθος της άμυνας, μια αποβολή ή κάτι άλλο εκτός προγράμματος. Αν πάντως οι δυο προπονητές μπορούσαν να επιλέξουν από πριν τι είδους παιχνίδι θα ήθελαν να δουν. ο μεν Σα Πίντο θα ήθελε ένα παιχνίδι ορμητικό για τον ΟΦΗ. γεμάτο ενθουσιασμό και αρκετό επιθετικό χωρίς ωστόσο να ξεχάσουν οι παίκτες του να παίξουν άμυνα, ο δε Αναστασίου θα ήθελε παιχνίδι αναμονής και υπομονής, να είναι έξυπνοι οι παίκτες του και να φύγουν γρήγορα μπροστά σε κάθε φάση που μπορούν να τρέξουν.

Goal

300: RISE OF AN EMPIRE* KAI TO ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ… ΔONTIA

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο θέλησε να πωρώσει τους παίκτες του ΟΦΗ εν όψει Παναθηναϊκού, πηγαίνοντας τους στην προβολή της επικής ταινίας – Προ ενός έτους ο Φάμπρι έδειχνε στους «πράσινους» σκηνές από την πρώτη ταινία πριν από ματς τους Κρητικούς! Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ξέρει να… φτιάχνει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του. Φημίζεται για τα mind games και για τις τακτικές… πώρωσης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους αγώνες. Προσπαθεί πάντοτε μέσω των ομιλιών του, τns γλώσσας του σώματος και tous μορφασμούς στο πρόσωπο του να… ντοπάρει τους παίκτες του και να τους κάνει κομάντο με το μαχαίρι στα δόντια. Είναι ένας κόουτς που εκδηλώνει τα συναισθήματά του κατά περίπτωση με απώτερο σκοπό να ανεβάσει τους ποδοσφαιριστές του, 0 ίδιος είναι μαχητής και επιθυμεί το ίδιο να είναι και οι παίκτες του. Χθες λοιπόν με δική του πρωτοβουλία όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα (με επικεφαλής τον Μάνθο Πουλινάκη) πήγε στο σινεμά και παρακολούθησε την επική και φαντασμαγορική περιπέτεια «300: Rise of an Empire» (300: Η άνοδος της Αυτοκρατορίας), η οποία ναι μεν εμπεριέχει ιστορικές ανακρίβειες αλλά ο σκοπός δεν ήταν το μάθημα ιστορίας, αλλά οι πράξεις ηρωισμού, θάρρους και αυταπάρνησης των Ελλήνων στις μάχες σώμα με σώμα με tous Πέρσες. Χαρακτηριστικά που θα χρειαστούν στον… πόλεμο του Κυπέλλου, όπου η θέληση και το πάθος θα παίξουν τον ρόλο τους.
Το εντυπωσιακό είναι πως πριν από 13 μήνες, ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Ισπανός Φάμπρι, είχε δείξει σε DVD σκηνές από την πρώτη ταινία «300» στους παίκτες του, πριν αναχωρήσουν από την Παιανία για το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ (το ματς έληξε 3-1) 0 Ισπανός είχε επιλέξει σκηνές από τις μάχες των Σπαρτιατών με τους Πέρσες και μάλιστα είχε πει στους παίκτες «…έτσι πρέπει να παλεύουμε και εμείς στους αγώνες. Οπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Ενωμένοι μέχρι τέλους…».

Sportday

Σαν… Φάμπρι

Πριν από ένα χρόνο και κάτι, την παραμονή του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ. ο τότε προπονητής των «πρασίνων», ο Φάμπρι, είχε βάλει τους παίκτες του να δουν σε dvd τους «300». Χθες, οι ρόλοι ανιστράφηκαν. Ηταν η σειρά των Κρητικών να «φτιαχτούν» τοιουτοτρόπως. Μάλιστα, ο τεχνικός του ΟΦΗ. Ρικάρντο Σα Πίντο. το πήγε ένα βήμα παρακάτω από τον επίσης Ιβηρα συνάδελφο του: πήρε τους ποδοσφαιριστές και τους πήγε σινεμά.
Σε γνωστό πολυχώρο του Ηρακλείου, όπου παρακολούθησαν το σίκουελ της γνωστής ταινίας. «300: Η Ανοδος της Αυτοκρατορίας»! Ο κάθε προπονητής έχει τη συνταγή του για να τονώνει τους παίκτες του πριν από ένα κρίσιμο ματς. εν προκειμένω τον σημερινό ημιτελικό του Κυπέλλου. Το πόσο αποδοτική είναι η συγκεκριμένη μέθοδος, θα φανεί στο παιχνίδι, θα φανεί αν οι παίκτες του ΟΦΗ θα «τρώνε σίδερα» ή από κεκτημένη (κινηματογραφική) ταχύτητα θα τρώνε… ποπκόρν.

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα που θα παραταχθεί στις 19:00 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος προπονητής αναμένεται να βασιστεί στους… γνωστούς. Δηλαδή, κάτω από τα δοκάρια ο Φερνάντες. δεξιός μπακ ο Μπούρμπος κι αριστερός ο Μιλιάζες. Στόπερ θα είναι ο Ζόρο και ο Τριποτσέρης. Κεντρικοί χαφ θα παίξουν οι Μακρής. Ντουντού. Δεξιά στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Ζε Εντουάρντο και αριστερά ο Μπανούσης. Τέλος, οι επιθετικοί στο 4-4-2 του ΟΦΗ θα είναι ο Παπάζογλου και ο Περογαμβράκης.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook