“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Πέμπτη 20 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Πέμπτη 20 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Το “δάγκωμα” του “Παπά – γκολ”

Από τη μία ο ψυχωμένος και με ίο… μαχαίρι στα δόντια ΟΦΗ, που αν και δεν κατέθεσε επί χόρτου υψηλή ποιότητα στο παιχνίδι του, είχε συγκεκριμένο πλάνο που το υπηρέτησε εξαιρετικά, φτάνονται σε μία σπουδαία νίκη με 1 -Ο που του δίνει το προβάδισμα στην κούρσα npos τον τελικό του ΟΑΚΑ. Κι απ’ την άλλη ένας νωθρός, άτολμος και «μαζεμένος» Παναθηναϊκός, που έβγαλε έναν ακατανόητο φόβο τόσο στην προετοιμασία όσο και στην εκτέλεση του σχεδίου του και πλέον…
τρέχει και δεν φτάνει για να ανατρέψει τα δεδομένα της πρόκρισης, που από χθες το βράδυ είναι σε βάρος του.
Υστερα από λίγες εβδομάδες δεν θα θυμάται κανείς πολλά πράγματα από τον χθεσινοβραδινό πρώτο ημιτελικό στο «θ.
Βαρδινογιάννης», θα έχει εντούτοις στο μυαλό του πως ο ΟΦΗ ήθελε, κυνήγησε και πήρε δίκαια τη νίκη, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που όταν αποφάσισε να βγει από το… καβούκι του και να διεκδικήσει ένα γκολ, είχε πλέον πολύ περισσότερη πίεση στις πλάτες του, με συνέπεια να μην βρει τελικά τις λύσεις.
Ο ΟΦΗ μπήκε πολύ πιο δυνατά στο πρώτο τέταρτο, προσπαθώντας να μετουσιώσει σε ευκαιρίες την επιθετικότητά του και τη σχετική «ορμή» που του προσέφερε η έδρα.
Το επιθετικό του σχέδιο εν τούτοις δεν βγήκε σε πρώτη φάση, γιατί οι Μιλιάζες και Μπούρμπος δεν μπόρεσαν να βρουν «ρήγματα» για να ηλαγιοκοπήσουν την «πράσινη» άμυνα. Το δε plan b ήταν ακόμη πιο… προβλέψιμο: «γεμίσματα» npos το κεφάλι του Παπάζογλου μήπως και πιαστούν στον… ύπνο οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού. Κι εκεί όμως το «διάβασμα» ήταν πολύ καλό, αφού αν κι ο Μακεδόνας φορ του ΟΦΗ πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στον αέρα, δεν είχε στηρίγματα για να κρατήσουν την μπάλα ψηλά, με αποτέλεσμα να «καθαρίζει» εύκολα στην εξέλιξη της φάσης η αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού».
Οχι βεβαίως πως στο άλλο μισό του γηπέδου είδαμε διαφορετικό έργο στο α’ ημίχρονο…
Ο Παναθηναϊκός ήταν παρατεταγμένος πολλά μέτρα πιο πίσω απ’ ό,τι τον είχαμε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες του, με μοναδικές αιχμές τον Μηεργκ, που έψαχνε χώρους ανάμεσα στις… δαγκάνες των Ζόρο και Τριποτσέρη, και τον Ατζαγκούν να μην παίρνει όπως πρέπει την μπάλα στα πόδια του για να βγάλει με σωστές προϋποθέσεις τον Παναθηναϊκό στην επίθεση. Οι παίκτες του ΟΦΗ άφηναν ελευθερία κινήσεων στους «πράσινους» στο δικό τους μισό (όπου η μπάλα… τσουλούσε εύκολα από τους Σίλντενφελντ, Κουτρουμπή, Μέντες), όμως αηό τη μεσαία γραμμή και κάτω ξεκινούσε ένα πολύ καλό πρέσινγκ και αλληλοκαλύψεις απ’ την πλευρά των Κρητικών που δεν άφηναν ούτε… μέτρο στον Παναθηναϊκό για να απλώσει το παιχνίδι του και να βρει διαδρόμους προς την εστία του Φερνάντες. Φυσιολογικά λοιπόν το ματς οδηγήθηκε στο φινάλε του α’ ημιχρόνου σε ένα… στυφό 0-0. Στο β’ ημίχρονο είδαμε περισσότερα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα μπροστά, ο Καρέλης με την είσοδο του έδωσε πνοή επιθετικά και στηρίγματα που δεν είχε νωρίτερα ο Μπεργκ, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του ΟΦΗ άρχισαν να κουράζονται όσο περνούσαν τα λεπτά. Κι ενώ η εικόνα του αγώνα άρχιζε δειλά-δειλά να… δείχνει Παναθηναϊκό, το γκολ του Παπάζογλου στο 69′ ήρθε να κόψει τα πόδια των «πρασίνων» και να δώσει… φτερά στα αντίστοιχα κουρασμένα των παικτών της κρητικής ομάδας. Οι αλλαγές του Αναστασίου έδωσαν ακόμη μεγαλύτερη επιθετικότητα, οι «πράσινοι» έφτιαξαν μέσα σε ένα τέταρτο όσες φάσεις δεν έκαναν σε 70 λεπτά, όμως λίγο η αστοχία και λίγο η ατυχία τούς κράτησαν μακριά από το γκολ. Στα τελευταία λεπτά ο Σα Πίντο «πάγωσε» ακόμη περισσότερο τον ρυθμό και το τελικό σφύριγματου Ανδρέα Παππά έδωσε στον ΟΦΗ το πρώτο… σετ στη μονομαχία της πρόκρισης. Και μέχρι τις 16 Απριλίου και τη ρεβάνς της Λεωφόρου έχει κάθε λόγο να… ονειρεύεται.

Sportday

Κεφάλι ο ΟΦΗ

Στο 69ο λεπτό ο Μιλιάζες εκτέλεσε το φάουλ κι ο Παπάζογλου με κεφαλιά από τη γραμμή της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1 -0. αποτέλεσμα που δίνει ένα προβάδισμα στην κρητική ομάδα και σε κάθε περίπτωση βάζει δύσκολα στους «πράσινους» για τη ρεβάνς στη Λεωφόρο. Τα ‘θελαν και τα ‘παθαν. πάντως. οι παίκτες του Γιάννη Ανα- L στασίου. Ο ΟΦΗ δεν διακρίνεται για τον επιθετικό του πλουραλισμό, όλα -εναέρια κι επίγεια- περνούν συνήθως από την επιθετική «κολόνα» της κρητικής ομάδας. Στην κρίσιμη φάση. η άμυνα έπαθε αρρυθμία και το πλήρωσε. Ολόκληρη η ομάδα, πάντως, σε όλο το παιχνίδι δεν είχε σχέση με το σύνολο, στο οποίο τόσους επαίνους έχουν επιδαψιλεύσει τα ΜΜΕ. Αρκεί να σημειωθεί ότι η πρώτη τελική των φιλοξενούμενων έγινε λίγο πριν από τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.
Tragic, που λένε και στο… χωριό! Ο Μπεργκ τα βρήκε μπαστούνια απέναντι στον επιβλητικό Ζορό και στο «συνέταιρο» του Ιβοριανού στο κέντρο της ηρακλειώτικης άμυνας, τον Τριποτσέρη. Μπροστά από αυτούς τους δύο. ο Μακρής «σκούπιζε» ό.τι έβρισκε, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν είχε τη διαύγεια να προσπαθήσει περισσότερο από τα άκρα. Πάντως, όποτε το επιχείρησε, ο Μιλιάζες και ο Μπούρμπος. έδειχναν ήρωες από τους… «300»  που παρακολούθησαν παραμονή του αγώνα οι «Ομιλίτες». Καχεκτικό το θέαμα, δίχως άλλο όμως ο ΟΦΗ φάνηκε να βολεύεται, να επιδιώκει μάλιστα αυτό το τέμπο. Ενα τέμπο ρεαλιστικό, προσαρμοσμένο στις δυνατότητες του ρόστερ του και δοκιμασμένο και στο πεδίο του πρωταθλήματος. Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, ιδίως αυτή, παγιδεύτηκε και μπήκε σε ένα ποδόσφαιρο «μηαμ μπουμ». Τα λάθη αμέτρητα. Ο Αμπέντ. ο Μέντες, ο Ζέκα κι ο Ατζαγκουν λες και συναγωνίζονταν στο ποιος θα υποπέσει στα περισσότερα. Στο β’ ημίχρονο δημιουργήθηκαν περισσότερες φάσεις, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός με λίγη προσοχή να πάρει το 1-1.
που θα τον διευκόλυνε, από την άλλη πλευρά, όμως. είναι too much με μια-δυο καλές ευκαιρίες να επικαλείται ατυχία, θα ήταν άδικο και για τον ΟΦΗ. του οποίου οι – παίκτες κατέθεσαν στο τερέν του πυρακτωμένου «Γεντί Κουλέ» ό.τι μπορούσαν. Με την απόδοσή τους «βροντοφώναξαν» ότι θέλουν να παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου και θα μοχθήσουν για να το καταφέρουν. Με ανάλογο Παναθηναϊκό έχουν πολλές πιθανότητες. Με άλλον Παναθηναϊκό, καλύτερο, θα δούμε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook