Καλύτερη η άμυνα του ΟΦΗ από αυτήν του Ολυμπιακού!

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Ο ΟΦΗ κράτησε το «μηδέν» για τρίτη φορά (στα 4 τελευταία ματς) και το Gentikoule αναλύει με αριθμούς και στοιχεία γιατί στον δεύτερο γύρο έχει καλύτερη άμυνα, ακόμα και από τον Ολυμπιακό.

Η άμυνα του ΟΦΗ είναι από τις καλύτερες του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που το αναλύσαμε πολλάκις. Από το ματς με τον Ολυμπιακό και μετά, ο ΟΦΗ διατήρησε ανέπαφη την εστία του στα 3 από τα 4 παιχνίδια που ακολούθησαν ενώ δέχτηκε ένα γκολ στο… 92′!

Και μπορεί οι προπονητές να λένε την… «γραφική κουβέντα» ότι «η άμυνα είναι αποτέλεσμα συνολικής δουλειάς» όμως σίγουρα αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους Θοδωρή Τριποτσέρη και Μαρκ Ζόρο. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του ΟΦΗ πραγματοποίησαν και χθες εξαιρετική εμφάνιση αποδεικνύοντας το «γιατί» αποτελούν δύο από τους καλύτερους και πιο σταθερούς σε απόδοση ποδοσφαιριστές του. Η δική τους συνεισφορά στην αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ χαρακτηρίζεται τεράστια και βέβαια έχουν σημαντικό μερίδιο στην φετινή πορεία της ομάδας.

Ο ΟΦΗ στις 12 αγωνιστικές του δευτέρου γύρου έχει δεχτεί 12 γκολ ωστόσο το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι τα 9 από αυτά σημειώθηκαν σε 2 αγώνες: Αυτούς κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Δηλαδή, στα 10 από τις 12 αγωνιστικές η εστία του ΟΦΗ έχει παραβιαστεί μόλις 3 φορές! Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 8 γκολ στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook