«Ασπρόμαυρος Τύπος»… Παρασκευή 21 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Gentikoule.gr
Δείτε και σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.
Sportday: Πώς το έζησε…
0 ΣΑ ΠΙΝΤΟ ΔΕΝ… ΞΕΦΥΓΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΕΘΕΙ
Διακριτικός στους πανηγυρισμούς για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού ήταν ο Σα Πίντο, ο οποίος προτίμησε να καμαρώσει τα «παιδιά» του.O ξεχωριστός κύριος Σα Πίντο λοιπόν. Ε πώς αλλιώς να προλογίσεις κάποιον, που ανέλαβε μία ομάδα χωρίς νίκη μετά τα πρώτα επτά ματς της σεζόν και την έχει οδηγήσει τόσο στην παραμονή της – πέντε παιχνίδια πριν από το φινάλε – και στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Ο Πορτογάλος πιστώνεται ένα σημαντικό μερίδιο της αγωνιστικής αναγέννησης των Κρητικών. Και απομονώσαμε δύο λεπτομέρειες, που πάντως δείχνουν το πώς αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα. Μετά την προχθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, οι φίλοι του ΟΦΗ που ήταν στο πέταλο, περίμεναν τους παίκτες τους να βγουν ξανά από τα αποδυτήρια για να τους αποθεώσουν. Παρ’ ότι το ματς είχε τελειώσει αρκετή ώρα πριν. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους.
Ο Σα Πίντο όμως διακριτικά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα. Εδειχνε σα να καμαρώνει τα… παιδιά του και να μην κρατά τίποτα για τον εαυτό του. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Δεν ήθελε να…ξεφύγει. Ξέρει καλά πως το 1-0 του «Γεντί Κουλέ» δεν έστειλε τους Κρητικούς στον ημιτελικό. Απομένει η ρεβάνς. Εκεί θα κριθούν όλα. Και αν περάσει ο ΟΦΗ στον τελικό, έτσι και πει «πήραμε το πρωτάθλημα», μην απορήσετε. Οταν ανέλαβε, ο στόχος ήταν η παραμονή και αν γίνεται να βρεθεί με μία καλή κλήρωση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Πλέον οι Κρητικοί «φλερτάρουν» με την 6η θέση και την παρουσία τους στον τελικό. Στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω. Σαν να πήραν το πρωτάθλημα…
ΡΕΠΟ ΕΙΧΑΝ ΧΘΕΣ OI ΠΑΙΚΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ 0 ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ. ΕΝΩ ΑΜΦΙΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ 0 ΣΙΣITΣ.
ΦΩΣ: Το πετυχημένο πείραμα του Σα Πίντο
Στο κομμάτι της τακτικής ο Σα Πίντο νίκησε στα σημεία τον Γιάννη Αναστασίου, Κατέστρεψε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού, επέβαλε αργό τέμπο και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος. Από ό,τι φάνηκε όμως, ο Πορτογάλος πήρε αυτό που ήθελε και από την έμπνευσή του να πάει τους παίκτες του ΟΦΗ σινεμά παραμονή του πρώτου ημιτελικού. Τους πήγε στο σίκουελ της ταινίας των «300», με σκοπό να τους πωρώσει και όντως (πέραν της πλάκας), αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ έπαιζαν υπέρ το δέον δυνατά.
Κάτι που έμεινε ατιμώρητο από τον Παππά και μοιραία επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν ήταν «βρόμικοι», αλλά δεν είναι λογικό να βγάλουν το ματς με τόσο λίγες κάρτες. Μήπως πρέπει να σκαρφιστεί κάτι ανάλογο και ο Αναστασίου για τη ρεβάνς;

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook