“Ασπρόμαυρος Τύπος”… Δευτέρα 24 Μαρτίου

Eπιμέλεια:Μανώλης Σαρρής

Δείτε και σήμερα, Δευτέρα 24 Μαρτίου, μέσα από το Gentikoule τον “Ασπρόμαυρο Τύπο” με τα κυριότερα ρεπορτάζ του αθλητικού τύπου που αφορούν τον ΟΦΗ.

Goal

Ένας αλλά Λεοζίνιο

Εδωσε όλα της τα παιχνίδια σε ένα παγωμένο και αχανές στάδιο. Εφαγε τριάρεε και επτάρες και κατακρίθηκε γι’ αυτό. Σε ένα παιχνίδι δίχως αύριο, μοιραία το βάρος θα έπεφτε σε έναν που δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Και ο Λεοζίνιο ως γνήσιος Βραζιλιάνος ήταν ο κατάλληλος. Μιλά στην μπάλα και μπορεί να την καθοδηγήσει εκεί που θέλει, εκεί που πρέπει. Αυτό έκανε χθες ο άσος της Καλλονής, στο πιο κατάλληλο χρονικό σημείο λυτρώνοντας την ομάδα του και χαρίζοντάς της την παραμονή -που την άξιζε- με βάση τα όσα έχει τραβήξει στην παρθενική της παρουσία στα σαλόνια.
H χρυσή γκολάρα του Λεοζίνιο στο 69′, με την οποία οι Μυτιληνιοί νίκησαν με 1 -Ο τον ΟΦΗ, είχε τη σφραγίδα ενός μεγάλου μπαλαδόρου. Πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και αφού την έφερε στο αριστερό, αποφεύγοντας παράλληλα και τους αντιπάλους σε πολύ κλειστό χώρο, ζύγισε το πόδι του και έστειλε την αγαπημένη του στην κλειστή γωνία του Φερνάντες. Την άξιζε τη νίκη η Καλλονή. Είχε ψυχή, ήξερε ότι πρέπει να ματώσει και να τα δώσει όλα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που ερχόταν με τις δάφνες του Κυπέλλου και έβγαζε και κούραση. Μεγάλες μπάλες, όλες από τα πόδια του Λεοζίνιο και επίκίνδυνες αντεπιθέσεις με τον Ζε Εντουάρντο ήταν η εικόνα του ματς στο πρώτο μέρος και παρά το γεγονός πως στην επανάληψη η είσοδος του Παπάζογλου προμήνυε ταραχές, τελικά n Καλλονή ήταν αυτή που κυριάρχησε.
«Περάσαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Δεν είναι εύκολο να συμφιλιωθείς με το 0-10 στα δύο τελευταία παιχνίδια. Επρεπε να μείνουμε ήρεμοι και ψύχραιμοι» παραδέχθηκε ο Γιάννης Ματζουράκης που για καλό και για κακό συνέστησε ηρεμία αφού «ακόμη δεν έχουμε σωθεί, γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειάμας».
Η δύναμη και η επιθετικότητα σε σχέση με το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν που έλειπαν από τον ΟΦΗ κατά τον Σα Πίντο. «Εκρουσα το καμπανάκι του κινδύνου στους παίκτες και τους είχα πει ότι θα έπρεπε να παίξουμε όπως με τον Παναθηναϊκό, το οποίο όμως δεν κάναμε. Δεν δικαιούμασταν να κερδίσουμε, αλλά δεν δικαιούμασταν και να χάσουμε. Το δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν n ισοπαλία» είπε ο Πορτογάλος.

Sportday

Και του χρόνου

Με τη νικη κόντρα στον ΟΦΗ η Καλλονή «κλείδωσε» κατά 99% την παρουσία της στη Super League και την επόμενη χρονιά. Κάτι που λίγοπολύ συνιστά έναν μίνι άθλο για τους νησιώτες που είναι η μοναδική ομάδα που δίνει και τα 34 παιχνίδια της εκτός έδρας κι αξίζει ένα μπράβο από όλους μας.
Τώρα που ο στόχος για τους…
τσιγγάνους της κατηγορίας επιτεύχθηκε, η ελπίδα κι η ευχή είναι μία. Του χρόνου να παίξει στη Μυτιλήνη, στο κλουβί της και όχι στο άδειο κι αχανές, όπως και χθες ΟΑΚΑ.
Το μεγαλύτερο κίνητρο που είχε η ομάδα του Μαντζουράκη σε συνδυασμό με την έλλειψη ενέργειας του ΟΦΗ από τον μεσοβδόμαδο αγώνα Κυπέλλου, λειτούργησαν καταλυτικά χθες. αφού οι νησιώτες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ισοπεδωτικοί. Το παιχνίδι θα το είχε καθαρίσει μάλιστα πιο γρήγορα η Καλλονή, αλλά πήγε να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Ο Περόνε στο 33′ κι ο Μανούσος στο 65′ έχασαν ευκαιρίες από αυτές που χαρακτηρίζονται… άχαστες. κρατώντας τον ΟΦΗ στο παιχνίδι που -αν και ο Σα Πίντο κράτησε τον Παπάζογλου στον πάγκο για ανάσες- θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά με τους Ζε Εντουάρντο και Κουτσιανικούλη. Χρειάστηκε για μια ακόμη φορά το αριστερό πόδι του Λεοζίνιο στο 69′ για να πάρει το τρίποντο… παραμονής η Καλλονή. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν στο τέλος να αντιδράσουν, αλλά την αδύναμη κεφαλιά του Μπαρέιρο μπλόκαρε στο 83′ ο Χογκ. ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ροβίθης από καλή θέση αστόχησε. Η ήττα κρατάει τον ΟΦΗ δυο βαθμούς πίσω από τον Πανθρακικό και την άτυπη μάχη για την κατάκτηση της 6ης θέσης.

Live Sport

Ένας αλλά Λεοζίνιο

Το αριστερό πόδι του Βραζιλιάνου Λεοζίνιο έμελλε να καθορίσει το χθεσινό αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Καλλονή και τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, όπου οι νεοφώτιστοι κέρδισαν 1-0 και πραγματοποίησαν καθοριστικό βήμα για την παραμονή τουε για δεύτερη χρονιά στη Σούπερ Λίγκα.
Η εξασφάλιση της σωτηρίας την αγωνιστική που μας πέρασε μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, καθώς και η υπερπροσπάθεια και η νίκη της περασμένης Τετάρτηε στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό έδωσαν την ευκαιρία στον προπονητή του ΟΦΗ Ρικάρντο Σα Πίντο να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που ομολογουμένως έχουν τραβήξει το… κουπί. Έτσι. στον πάγκο έμειναν οι Τριποτσέρης, Μπούρμπος και Παπάζογλου (ο Μακρής ήταν εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας), τη θέση των οποίων στο βασικό σχήμα πήραν οι Μπαρέιρο, Στάθης και Μπανούσης αντίστοιχα. Παρά τις αλλαγές οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι από τους νεοφώτιστους στο πρώτο ημίχρονο καθώς έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν. Από την άλλη πλευρά, η Καλλονή δεν μπόρεσε, πλην του τελευταίου 15λεπτου (ο Περόνε έχασε στο 33′ μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ), να κάνει αισθητή την παρουσία ins παρά το γεγονός ότι ήταν αυτή που… καιγόταν για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία.

Γκολ από το πουθενά

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στο β’ ημίχρονο, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που παρουσίασαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έδειξαν να βρίσκονται εκτός αγώνα.’Ενα λεπτό πριν από τη συμπλήρωση του τελευταίου 20λέπτου η Καλλονή άνοιξε το σκορ σε μια φάση που δεν… μύριζε γκολ όταν ο Μανούσος συνδυάστηκε άψογα έξω από την περιοχή με τον Λεοζίνιο. ο onoios με άπιαστο σουτ έκανε το 1 -0. Παρά τις αλλαγές του Σα Πίντο. οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα η Καλλονή να ελέγξει το ματς και να πάρει τη νίκη που τόσο αναζητούσε.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Gentikoule στο Google News και στο Facebook